ФРА: Агонија Лиона и Сент Етјена траје!

Играч којег су у Лилу чекали 50 година профитирао на киксу Стефана Митровића! Виктор Осимен и симпатични Анже су звезде вечери у Лиги 1.

Фудбал 25.09.2019 | 21:54
ФРА: Агонија Лиона и Сент Етјена траје!
Знали су добро у Лилу летос када су одлучили да издвоје 12.000.000 евра да довођењем Виктора Осимена из белгијског Шарлроа добијају квалитет више у борби за највиши пласман и сада убирају плодове те одлуке. Доге су после седам одиграних кола први пратиоци Пари Сен Жермена и Анжеа, а рутински тријумф над Стразбуром од 2:0 уједно је и историјски тренутак за Нигеријца.

Наиме, Осимен је у 43. минуту после сјајне контре и великог кикса српског штопера Стефана Митровићапостигао шести гол у сезони на седам утакмица и тиме постао први нападач Дога у протеклих 50 година који је забележио такав учинак. Дакле, пола века су фанови овог популарног клуба чекали на голгетера оваквих способности, мада, руку на срце, Осимен треба да части и несрећног Митровића који му је омогућио лаку реализацију. 

Тачку на сјајну партију вечерас Осимен је ставио асистенцијом у другом полувремену за Лоика Ремија који је ставио тачку на овај меч поготком у 64. минуту. Важна победа за Лил који се тако приближио Свецима на два бода заостатка, док се Стразбур вратио на погрешан пут само пет дана након премијерног тријумфа у првенству. Само један тријумф у уводних седам кола сместио је Митровићев тим на руб опасне зоне па их, ако се не промени нешто драстично, очекује грчевита борба за опстанак.

Ужасну серију посртања никако да заустави ни Лион. После доборог старта, екипа коју води Бразилац Силвињо је запала у кризу која је кулминирала протеклог викенда поразом од Пари Сен Жермена у последњим минутима. Ни вечерас на гостовању у Бресту нису се Лавови вратили на прави пут после ремија (2:2). Два пута су гости водили на овом мечу, предност су им доносили Муса Дембеле и Максвел Корне, али је оба пута резултат на почетак враћао везиста Бреста Јоан Кур.

Иронично по фанове Лиона звучи податак да су искусном Куру ово уједно прва два гола ове сезоне. Баш је нашао тренутак...

Сјајни Анже је наставио одличну серију на старту сезоне, а до четвртог тријумфа на последњих пет утакмица пулени тренера Мулана стигли су на гостовању у Тулузу где је било 2:0. Оба поготка постигао је златни резевиста Рашид Алуи (ушао у 63. минуту) у 88. и 95. за тријумф којим је симпатични тим стигао лидера из Париза на врху табеле. Барем привремено. Посебно леп био је први гол Алуија и то из слободњака...

Важан тријумф је остварио и Нант који је минимално савладао Рен голом Туреа са беле тачке у 77. минуту и тренутно се налази на одличном четвртом месту на табели, док је агонију наставио и Сент Етјен који је изгубио код куће од Меца (0:1) па сада има седам везаних утакмица без победе у свим такмичењима. Што је још горе, Зелени су напретпоследњем месту на табели, па је можда време за неке промене. 

ЛИГА 1 - 7. коло

Уторак

Дижон - Марсељ 0:0

Монако - Ница 3:1 (1:0)
/Головин 29, 74, Бен Једер 80 - Бурнер 54/

Среда

Амијен - Бордо 1:3 (1:2)
/Мендоза 2 - Адли 8, 45+1, Калу 73/

Брест - Лион 2:2 (1:1)
/Кур 29. 85 - Дембеле 28, Корне 69/ 

Лил - Стразбур 2:0 (1:0)
/Осимен 43, Реми 64/

Монпеље - Ним 1:0 (1:0)
/Суке 31/

Нант - Рен 1:0 (0:0)
/Туре 77. пенал/

Сент Етјен - Мец 0:1 (0:1)
/Дијало 18/

Тулуз - Анже 0:2 (0:0)
/Алију 88, 90+5/

21.00: ПСЖ - Ремс



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар