FRA: Agonija Liona i Sent Etjena traje!

Igrač kojeg su u Lilu čekali 50 godina profitirao na kiksu Stefana Mitrovića! Viktor Osimen i simpatični Anže su zvezde večeri u Ligi 1.

Fudbal 25.09.2019 | 21:54
FRA: Agonija Liona i Sent Etjena traje!
Znali su dobro u Lilu letos kada su odlučili da izdvoje 12.000.000 evra da dovođenjem Viktora Osimena iz belgijskog Šarlroa dobijaju kvalitet više u borbi za najviši plasman i sada ubiraju plodove te odluke. Doge su posle sedam odigranih kola prvi pratioci Pari Sen Žermena i Anžea, a rutinski trijumf nad Strazburom od 2:0 ujedno je i istorijski trenutak za Nigerijca.

Naime, Osimen je u 43. minutu posle sjajne kontre i velikog kiksa srpskog štopera Stefana Mitrovićapostigao šesti gol u sezoni na sedam utakmica i time postao prvi napadač Doga u proteklih 50 godina koji je zabeležio takav učinak. Dakle, pola veka su fanovi ovog popularnog kluba čekali na golgetera ovakvih sposobnosti, mada, ruku na srce, Osimen treba da časti i nesrećnog Mitrovića koji mu je omogućio laku realizaciju. 

Tačku na sjajnu partiju večeras Osimen je stavio asistencijom u drugom poluvremenu za Loika Remija koji je stavio tačku na ovaj meč pogotkom u 64. minutu. Važna pobeda za Lil koji se tako približio Svecima na dva boda zaostatka, dok se Strazbur vratio na pogrešan put samo pet dana nakon premijernog trijumfa u prvenstvu. Samo jedan trijumf u uvodnih sedam kola smestio je Mitrovićev tim na rub opasne zone pa ih, ako se ne promeni nešto drastično, očekuje grčevita borba za opstanak.

Užasnu seriju posrtanja nikako da zaustavi ni Lion. Posle doborog starta, ekipa koju vodi Brazilac Silvinjo je zapala u krizu koja je kulminirala proteklog vikenda porazom od Pari Sen Žermena u poslednjim minutima. Ni večeras na gostovanju u Brestu nisu se Lavovi vratili na pravi put posle remija (2:2). Dva puta su gosti vodili na ovom meču, prednost su im donosili Musa Dembele i Maksvel Korne, ali je oba puta rezultat na početak vraćao vezista Bresta Joan Kur.

Ironično po fanove Liona zvuči podatak da su iskusnom Kuru ovo ujedno prva dva gola ove sezone. Baš je našao trenutak...

Sjajni Anže je nastavio odličnu seriju na startu sezone, a do četvrtog trijumfa na poslednjih pet utakmica puleni trenera Mulana stigli su na gostovanju u Tuluzu gde je bilo 2:0. Oba pogotka postigao je zlatni rezevista Rašid Alui (ušao u 63. minutu) u 88. i 95. za trijumf kojim je simpatični tim stigao lidera iz Pariza na vrhu tabele. Barem privremeno. Posebno lep bio je prvi gol Aluija i to iz slobodnjaka...

Važan trijumf je ostvario i Nant koji je minimalno savladao Ren golom Turea sa bele tačke u 77. minutu i trenutno se nalazi na odličnom četvrtom mestu na tabeli, dok je agoniju nastavio i Sent Etjen koji je izgubio kod kuće od Meca (0:1) pa sada ima sedam vezanih utakmica bez pobede u svim takmičenjima. Što je još gore, Zeleni su napretposlednjem mestu na tabeli, pa je možda vreme za neke promene. 

LIGA 1 - 7. kolo

Utorak

Dižon - Marselj 0:0

Monako - Nica 3:1 (1:0)
/Golovin 29, 74, Ben Jeder 80 - Burner 54/

Sreda

Amijen - Bordo 1:3 (1:2)
/Mendoza 2 - Adli 8, 45+1, Kalu 73/

Brest - Lion 2:2 (1:1)
/Kur 29. 85 - Dembele 28, Korne 69/ 

Lil - Strazbur 2:0 (1:0)
/Osimen 43, Remi 64/

Monpelje - Nim 1:0 (1:0)
/Suke 31/

Nant - Ren 1:0 (0:0)
/Ture 77. penal/

Sent Etjen - Mec 0:1 (0:1)
/Dijalo 18/

Tuluz - Anže 0:2 (0:0)
/Aliju 88, 90+5/

21.00: PSŽ - Rems



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar