Звезда преко Вождовца до врха табеле!

Фудбалери Црвене звезде савладали су на гостовању Вождовац са 3:1 (2:1), у заосталој утакмици 3. кола Линглонг Суперлиге.  Репрезентативац Комора изузетно расположен за игру и, уз Марина, најзаслужнији за победу против Вождовца.  Физиотерапеут Бен ставио мелем на дерби рану! Црвена звезда без већих проблема славила против Вождовца.

Фудбал 25.09.2019 | 21:18
Звезда преко Вождовца до врха табеле!
Изабраници Владана Милојевића до победе у малом градском дербију су дошли головима Милоша Дегенека, Ел Фарду Бена и Алексе Вукановића.

Једини погодак за домаће постигао је Ален Машовић, након центаршута Јустаса Лацицкаса.

Актуелни шампион је након пораза у "вечитом" дербију од Партизана успео да консолидује редове, дође до седмог тријумфа у сезони и тако се изједначи на врху табеле са ТСЦ из Бачке Тополе.

Домаћима је ово четврти пораз у сезони и тренутно заузимају 9. место на табели Суперлиге.

Изабраници Владана Милојевића боље су отворили утакмицу, а прву прилику имао је Ел Фарду Бен у 6. минуту.

Наставила је Звезда са притиском на гол ривала и то јој се исплатило у 11. минуту, када центаршут Марка Марина користи Милош Дегенек, коме није било тешко да лопту спроведе у мрежу голмана Марка Илића.

Уследио је нешто мирнији период игре. То је трајало све до 26. минута када се након корнера Марина, у петерцу домаћих, најбоље снашао Бен и тако повисио предност свог тима.

Прву праву прилику Вождовац је имао у 28. минуту, међутим, ударац Немање Николића из слободног ударца завршио је мало поред гола Милана Борјана.

Нису "змајеви" одустајали и то им се исплатило у 31. минуту, када Ален Машовић на другој стативи користи добар центаршут Јустаса Лацицкаса и тако смањује предност гостију.

Уследила је мирна завршница првог полувремена, коју је "прекинуо" Лазар Зличић. Он је лепо заобишао Борјана, међутим, успео је да погоди само спољни део мреже.

Звезда је до два гола предности стигла у 52. минуту, када је одличан продор и "повратну" Милана Гајића, у гол претворио Алекса Вукановић.

У наредних 10 минута гости су имали још две колосалне шансе, али су непрецизни били Марко Гобељић и Ел Фарду Бен.

Последња трећина утакмица није била нарочито садржајна.

Звезда је препустила иницијативу ривалу, међутим, Вождовац није успео да створи нити једну конкретну шансу, па је утакмица завршена резултатом 1:3.

У наредном колу Црвена звезда дочекаће Мачву, док ће Вождовац угостити екипу Инђије.

Умела је Црвена звезда се оклизне на крову Тржног центра Вождовац, али не и ове среде. 

У раније одложеној утакмици 3. кола Суперлиге, црвено-бели су савладали "змајеве" 3:1 и вратили се на победнички пут после недељног пораза у дербију са Партизаном (0:2). 

Екипа Владана Милојевића сада има седам победа и налази се на деоби првог места са новајлијом ТСЦ-ом, с тим да двоструки узастопни шампион има утакмицу мање (против Чукаричког код куће).

Стрелци за победу над Вождовцем били су Милош Дегенек у 11, Мохамед Ел Фарду Бен у 26. и Алекса Вукановић у 51. минуту, док је гол за домаћи тим постигао Ален Машовић у 31.

Ако се неко збунио - добро је прочитао. Други погодак за госте дао је Бен, који се недавно вратио у клуб после пропалог трансфера у Ал Вахду из Уједињених Арапских Емирата. 

Веома расположен ушао је у утакмицу и, уз Марка Марина, био главни покретач црвено-белих. 

Није се очекивало да ће му Милојевић указати поверење, али очито је да Звездин тренер има огромно поверење у момка ког је током сезоне 2016/17. тренирао у Паниониосу. 

Морао је Милојевић нешто да мења у односу на "вечити дерби", па је Томане заиграо као најистуренији, Вукановић левом на крилу, Петровић и Кањас као тандем дефанзивних везиста, а Гајић на левом беку.

По други пут узастопно у тиму није било Матеа Гарсије, али се може чути да Аргентинац има мањи проблем са повредом и због тога у Звезди не желе да ризикују. Требало би да буде спреман за 1. октобар и долазак Олимпијакоса у Београд.

Већина играча црвено-белих, ове среде у плавим дресовима, испунили су очекивања, али мора се поменути тренутак деконцентрације Марка Гобељића који је кумовао поготку Вождовца, као и прилично неприметан Томане у фази напада.

Португалац се само једном нашао у шанси, после продора врло доброг Милана Гајића, који је новом асистенцијом (за трећи гол) можда и натерао Владана Милојевића да зажали што га није лиценцирао за Лигу шампиона...

Пре поменутог дуела са Олимпијакосом, Звезда ће идуће суботе од 19 часова угостити прво Мачву.

Болеће и даље дерби рана све на Маракани, али шок терапија изазвана поразом у Хумској је успела. Црвена звезда се вратила на победнички курс, пошто је у заосталом мечу четвртог кола Суперлиге била боља од Вождовца као гост – 3:1.

Технички надарен тим са Душановца натерао је играче и навијаче српског шампиона да повремено дрхте ове септембарске ноћи, међутим, Црвена звезда је за разлику од мечева против Инђије и Партизана играла за нијансу агресивније, дисциплинованије и брже. Довољно да коначно покаже ауторитет шампиона, који су јој, пре свих, даровали повратник Ел Фарду Бен, затим много растерећенији капитен Марко Марин, коме је стеге оптерећења са ногу покидао Хосе Алберто Кањас. Видело се колико је прекаљени шпански интернационалац недостајао Црвеној звезди у вечитом дербију, да организацијом напада у првој трећини терена помогне Марку Марину. Управо због тога Звезда је тек други пут у овој сезони постигла три или више голова...

Звезда је одрадила посао, тешко да ће у Вождовцу бити превише незадовољни. Опредејења Змајева да увек и по сваку цену играју фудбал, свесни да само тако могу да понуде нешто европском тржиштву, и овог пута се показало исправним. Да, тачно је да је Црвена звезда у другом полувремену могла да нанесе резултатску катастрофу домаћину, али исто тако је тачно да су Змајеви били близу у једном тренутку изједначења, стално провоцирали грешке, проверавали будност Звездиних бекова. Просто, домаћин није пронашао решење овог пута за прекиде шампиона, као и шампионску комбинаторику Марка Марина и ЕлФарду Бена. Јунак из Салцбурга показао је да би могао да буде озбиљан адут у Суперлиги до зимске паузе, пошто у Лиги шампиона нема право играња.

Очекивано, после пораза од Партизана у 161. вечитом дербију тренер Црвене звезде Владан Милојевићодлучио се да бројним изменама продрама екипу. Неочекивано, тренер српског шампиона “подигао” је од првог минута бекове Гајића (лево) и Гобељића (десно) високо, ваљда знајући да Змајеви под вођством Радомира Коковића воле да играју до ноге и у опасној зони. Пресинг српског шампиона појачао је иповратник Ел Фарду Бен, коме је одмор од такмичарског фудбала од 27. августа очигледно пријао. Такав утисак се бар стекао током уводне фазе меча на Крову, када је као у најбољим београдским данима репрезентативац Коморских Острва био спајалица у многим нападима Црвене звезде.

Далеко од тога да је тим са Маракане бриљирао, али је са реновираним везним редом и још неколико рокада играо агресивније и брже. На то је Црвену звезду натерао офанзиван приступ Змајева, који су ризиковали као што то обично чине. Поништен гол Ел Фарду Бена и жеља Црвене звезде да сталним изласком на последњу линију домаћина удави ривала најављивали су пристојан меч када је реч о српским стандардима. Тако је И било.

Кад је Вождовац успео да амортизује први Звездин налет, Марко Марин је пантомимом, приликом једног слободног ударца, јасно сигнализирао Милошу Дегенеку да ће га потражи на другој стативи. Тако је ибило. Поново је репрезентативац Аустралије показао да је то његово поље деловања. Као у Салцбургу и Берну, само што је овог пута десном ногом закуцао лопту у мрежу Вождовца.

Звезда је имала још један плодоносан прекид, али је домаћин знао да узврати. Можда Змајеви неће бити кандидати за европска такмичења, али су показали да могу да играју баш леп фудбал. Тим накрцан технички надареним играчима попут Ласицкаса, Николића, Нишића и Стојчева, ставио је на озбиљну проверу самопоуздање Црвене звезде. Тим Радомира Коковића био је осуђен на дефанзиву добрих 25 минута, али када је први пут изашао напред почело је да варничи испред Милана Борјана. Не само да је Машовић искористио неодлучност Гобељића у 31. минуту И постигао први гол за Вождовац, већ су Нишић и Зличић имали сјајне ситуације да утакмицу врате на нулу.

Неизвесност је трајала само до 52. минута. Била је то класична акција Црвене звезде: Марко Марин је отворио простор Гајићу, а после центрашута са леве стране Вукановић се поново ушуњао са друге стативе и, испоставиће се, поставио коначан резултат.

ВОЖДОВАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (1:2)
/Машовић 31 - Дегенек 11, Бен 26, Вукановић 69/

Београд
Стадион: Вождовца
Судија: Бојан Николић

ВОЖДОВАЦ (4-2-3-1): Илић – Лацицкас, Микић, Пуртић, Даничић – Николић, Нишић - Станисављевић (од 61. Цветичанин), Стојчев, Машовић (од 69. Красић) – Зличић (од 58. Ђорђевски).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан – Гобељић, Дегенек, Панков, Гајић – Кањас, Петровић – Бен, Марин (од 78. Иванић), Вукановић (од 68. Симић) – Томане (од 86. Крстовић).



Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар