Zvezda preko Voždovca do vrha tabele!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na gostovanju Voždovac sa 3:1 (2:1), u zaostaloj utakmici 3. kola Linglong Superlige.  Reprezentativac Komora izuzetno raspoložen za igru i, uz Marina, najzaslužniji za pobedu protiv Voždovca.  Fizioterapeut Ben stavio melem na derbi ranu! Crvena zvezda bez većih problema slavila protiv Voždovca.

Fudbal 25.09.2019 | 21:18
Zvezda preko Voždovca do vrha tabele!
Izabranici Vladana Milojevića do pobede u malom gradskom derbiju su došli golovima Miloša Degeneka, El Fardu Bena i Alekse Vukanovića.

Jedini pogodak za domaće postigao je Alen Mašović, nakon centaršuta Justasa Lacickasa.

Aktuelni šampion je nakon poraza u "večitom" derbiju od Partizana uspeo da konsoliduje redove, dođe do sedmog trijumfa u sezoni i tako se izjednači na vrhu tabele sa TSC iz Bačke Topole.

Domaćima je ovo četvrti poraz u sezoni i trenutno zauzimaju 9. mesto na tabeli Superlige.

Izabranici Vladana Milojevića bolje su otvorili utakmicu, a prvu priliku imao je El Fardu Ben u 6. minutu.

Nastavila je Zvezda sa pritiskom na gol rivala i to joj se isplatilo u 11. minutu, kada centaršut Marka Marina koristi Miloš Degenek, kome nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu golmana Marka Ilića.

Usledio je nešto mirniji period igre. To je trajalo sve do 26. minuta kada se nakon kornera Marina, u petercu domaćih, najbolje snašao Ben i tako povisio prednost svog tima.

Prvu pravu priliku Voždovac je imao u 28. minutu, međutim, udarac Nemanje Nikolića iz slobodnog udarca završio je malo pored gola Milana Borjana.

Nisu "zmajevi" odustajali i to im se isplatilo u 31. minutu, kada Alen Mašović na drugoj stativi koristi dobar centaršut Justasa Lacickasa i tako smanjuje prednost gostiju.

Usledila je mirna završnica prvog poluvremena, koju je "prekinuo" Lazar Zličić. On je lepo zaobišao Borjana, međutim, uspeo je da pogodi samo spoljni deo mreže.

Zvezda je do dva gola prednosti stigla u 52. minutu, kada je odličan prodor i "povratnu" Milana Gajića, u gol pretvorio Aleksa Vukanović.

U narednih 10 minuta gosti su imali još dve kolosalne šanse, ali su neprecizni bili Marko Gobeljić i El Fardu Ben.

Poslednja trećina utakmica nije bila naročito sadržajna.

Zvezda je prepustila inicijativu rivalu, međutim, Voždovac nije uspeo da stvori niti jednu konkretnu šansu, pa je utakmica završena rezultatom 1:3.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekaće Mačvu, dok će Voždovac ugostiti ekipu Inđije.

Umela je Crvena zvezda se oklizne na krovu Tržnog centra Voždovac, ali ne i ove srede. 

U ranije odloženoj utakmici 3. kola Superlige, crveno-beli su savladali "zmajeve" 3:1 i vratili se na pobednički put posle nedeljnog poraza u derbiju sa Partizanom (0:2). 

Ekipa Vladana Milojevića sada ima sedam pobeda i nalazi se na deobi prvog mesta sa novajlijom TSC-om, s tim da dvostruki uzastopni šampion ima utakmicu manje (protiv Čukaričkog kod kuće).

Strelci za pobedu nad Voždovcem bili su Miloš Degenek u 11, Mohamed El Fardu Ben u 26. i Aleksa Vukanović u 51. minutu, dok je gol za domaći tim postigao Alen Mašović u 31.

Ako se neko zbunio - dobro je pročitao. Drugi pogodak za goste dao je Ben, koji se nedavno vratio u klub posle propalog transfera u Al Vahdu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Veoma raspoložen ušao je u utakmicu i, uz Marka Marina, bio glavni pokretač crveno-belih. 

Nije se očekivalo da će mu Milojević ukazati poverenje, ali očito je da Zvezdin trener ima ogromno poverenje u momka kog je tokom sezone 2016/17. trenirao u Panioniosu. 

Morao je Milojević nešto da menja u odnosu na "večiti derbi", pa je Tomane zaigrao kao najistureniji, Vukanović levom na krilu, Petrović i Kanjas kao tandem defanzivnih vezista, a Gajić na levom beku.

Po drugi put uzastopno u timu nije bilo Matea Garsije, ali se može čuti da Argentinac ima manji problem sa povredom i zbog toga u Zvezdi ne žele da rizikuju. Trebalo bi da bude spreman za 1. oktobar i dolazak Olimpijakosa u Beograd.

Većina igrača crveno-belih, ove srede u plavim dresovima, ispunili su očekivanja, ali mora se pomenuti trenutak dekoncentracije Marka Gobeljića koji je kumovao pogotku Voždovca, kao i prilično neprimetan Tomane u fazi napada.

Portugalac se samo jednom našao u šansi, posle prodora vrlo dobrog Milana Gajića, koji je novom asistencijom (za treći gol) možda i naterao Vladana Milojevića da zažali što ga nije licencirao za Ligu šampiona...

Pre pomenutog duela sa Olimpijakosom, Zvezda će iduće subote od 19 časova ugostiti prvo Mačvu.

Boleće i dalje derbi rana sve na Marakani, ali šok terapija izazvana porazom u Humskoj je uspela. Crvena zvezda se vratila na pobednički kurs, pošto je u zaostalom meču četvrtog kola Superlige bila bolja od Voždovca kao gost – 3:1.

Tehnički nadaren tim sa Dušanovca naterao je igrače i navijače srpskog šampiona da povremeno drhte ove septembarske noći, međutim, Crvena zvezda je za razliku od mečeva protiv Inđije i Partizana igrala za nijansu agresivnije, disciplinovanije i brže. Dovoljno da konačno pokaže autoritet šampiona, koji su joj, pre svih, darovali povratnik El Fardu Ben, zatim mnogo rasterećeniji kapiten Marko Marin, kome je stege opterećenja sa nogu pokidao Hose Alberto Kanjas. Videlo se koliko je prekaljeni španski internacionalac nedostajao Crvenoj zvezdi u večitom derbiju, da organizacijom napada u prvoj trećini terena pomogne Marku Marinu. Upravo zbog toga Zvezda je tek drugi put u ovoj sezoni postigla tri ili više golova...

Zvezda je odradila posao, teško da će u Voždovcu biti previše nezadovoljni. Opredejenja Zmajeva da uvek i po svaku cenu igraju fudbal, svesni da samo tako mogu da ponude nešto evropskom tržištvu, i ovog puta se pokazalo ispravnim. Da, tačno je da je Crvena zvezda u drugom poluvremenu mogla da nanese rezultatsku katastrofu domaćinu, ali isto tako je tačno da su Zmajevi bili blizu u jednom trenutku izjednačenja, stalno provocirali greške, proveravali budnost Zvezdinih bekova. Prosto, domaćin nije pronašao rešenje ovog puta za prekide šampiona, kao i šampionsku kombinatoriku Marka Marina i ElFardu Bena. Junak iz Salcburga pokazao je da bi mogao da bude ozbiljan adut u Superligi do zimske pauze, pošto u Ligi šampiona nema pravo igranja.

Očekivano, posle poraza od Partizana u 161. večitom derbiju trener Crvene zvezde Vladan Milojevićodlučio se da brojnim izmenama prodrama ekipu. Neočekivano, trener srpskog šampiona “podigao” je od prvog minuta bekove Gajića (levo) i Gobeljića (desno) visoko, valjda znajući da Zmajevi pod vođstvom Radomira Kokovića vole da igraju do noge i u opasnoj zoni. Presing srpskog šampiona pojačao je ipovratnik El Fardu Ben, kome je odmor od takmičarskog fudbala od 27. avgusta očigledno prijao. Takav utisak se bar stekao tokom uvodne faze meča na Krovu, kada je kao u najboljim beogradskim danima reprezentativac Komorskih Ostrva bio spajalica u mnogim napadima Crvene zvezde.

Daleko od toga da je tim sa Marakane briljirao, ali je sa renoviranim veznim redom i još nekoliko rokada igrao agresivnije i brže. Na to je Crvenu zvezdu naterao ofanzivan pristup Zmajeva, koji su rizikovali kao što to obično čine. Poništen gol El Fardu Bena i želja Crvene zvezde da stalnim izlaskom na poslednju liniju domaćina udavi rivala najavljivali su pristojan meč kada je reč o srpskim standardima. Tako je I bilo.

Kad je Voždovac uspeo da amortizuje prvi Zvezdin nalet, Marko Marin je pantomimom, prilikom jednog slobodnog udarca, jasno signalizirao Milošu Degeneku da će ga potraži na drugoj stativi. Tako je ibilo. Ponovo je reprezentativac Australije pokazao da je to njegovo polje delovanja. Kao u Salcburgu i Bernu, samo što je ovog puta desnom nogom zakucao loptu u mrežu Voždovca.

Zvezda je imala još jedan plodonosan prekid, ali je domaćin znao da uzvrati. Možda Zmajevi neće biti kandidati za evropska takmičenja, ali su pokazali da mogu da igraju baš lep fudbal. Tim nakrcan tehnički nadarenim igračima poput Lasickasa, Nikolića, Nišića i Stojčeva, stavio je na ozbiljnu proveru samopouzdanje Crvene zvezde. Tim Radomira Kokovića bio je osuđen na defanzivu dobrih 25 minuta, ali kada je prvi put izašao napred počelo je da varniči ispred Milana Borjana. Ne samo da je Mašović iskoristio neodlučnost Gobeljića u 31. minutu I postigao prvi gol za Voždovac, već su Nišić i Zličić imali sjajne situacije da utakmicu vrate na nulu.

Neizvesnost je trajala samo do 52. minuta. Bila je to klasična akcija Crvene zvezde: Marko Marin je otvorio prostor Gajiću, a posle centrašuta sa leve strane Vukanović se ponovo ušunjao sa druge stative i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

VOŽDOVAC – CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:2)
/Mašović 31 - Degenek 11, Ben 26, Vukanović 69/

Beograd
Stadion: Voždovca
Sudija: Bojan Nikolić

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Ilić – Lacickas, Mikić, Purtić, Daničić – Nikolić, Nišić - Stanisavljević (od 61. Cvetičanin), Stojčev, Mašović (od 69. Krasić) – Zličić (od 58. Đorđevski).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Pankov, Gajić – Kanjas, Petrović – Ben, Marin (od 78. Ivanić), Vukanović (od 68. Simić) – Tomane (od 86. Krstović).



Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar