Србија треба да буде центар економског форума

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је на састанку у Њујорку са предсједником Свјетског економског форума Бергеом Брендеом да Србија жели да постане регионални центар Форума за четврту индустријску револуцију, како би омогућила технолошки и економски напредак, не само себи него и цијелом западном Балкану.

Србија 25.09.2019 | 18:51
Србија треба да буде центар економског форума
Вучић је захвалио за помоћи коју Свјетски економски форум може да пружи Србији у унапређењу, отварању и позиционирању српске економије у свијету, с обзиром на то да је глобални социјално-економски развој главни приоритет Форума, саопштено је из Службе предсједника Србије за сарадњу са медијима.

"Србија настоји да буде активна на свим међународним форумима, посебно онима који за циљ имају развој трговине, смањење незапослености, едукацију младих, као и друге социјално-економске аспекте", истакао је Вучић.

Он је представнике Свјетског економског форума упознао о макроекономским параметрима Србије и привредним потенцијалима и указао да је Србија спровела успјешне економске реформе, нарочито на смањењу јавног дуга, привлачењу страних инвестиција и развоју малих и средњих предузећа.

Бренде је истакао да је Србија, захваљујући спроведеним економским реформама, у претходном периоду значајно напредовала и постигла завидне економске резултате.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар