Srbija treba da bude centar ekonomskog foruma

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku u Njujorku sa predsjednikom Svjetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom da Srbija želi da postane regionalni centar Foruma za četvrtu industrijsku revoluciju, kako bi omogućila tehnološki i ekonomski napredak, ne samo sebi nego i cijelom zapadnom Balkanu.

Srbija 25.09.2019 | 18:51
Srbija treba da bude centar ekonomskog foruma
Vučić je zahvalio za pomoći koju Svjetski ekonomski forum može da pruži Srbiji u unapređenju, otvaranju i pozicioniranju srpske ekonomije u svijetu, s obzirom na to da je globalni socijalno-ekonomski razvoj glavni prioritet Foruma, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima.

"Srbija nastoji da bude aktivna na svim međunarodnim forumima, posebno onima koji za cilj imaju razvoj trgovine, smanjenje nezaposlenosti, edukaciju mladih, kao i druge socijalno-ekonomske aspekte", istakao je Vučić.

On je predstavnike Svjetskog ekonomskog foruma upoznao o makroekonomskim parametrima Srbije i privrednim potencijalima i ukazao da je Srbija sprovela uspješne ekonomske reforme, naročito na smanjenju javnog duga, privlačenju stranih investicija i razvoju malih i srednjih preduzeća.

Brende je istakao da je Srbija, zahvaljujući sprovedenim ekonomskim reformama, u prethodnom periodu značajno napredovala i postigla zavidne ekonomske rezultate.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar