Жена из Љубушког се отровала у подруму

Несрећа се догодила када је женска особа кренула у подрум како би промјешала мошт. Сматра се да су је плинови омамили те је пала између бачви.

Босна и Херцеговина 25.09.2019 | 16:35
Жена из Љубушког се отровала у подруму
Данас је у пријеподневним сатима у мјесту Горњи Радишићи код Љубушког дошло до трагичне смрти старије особе која се, по неслужбеним информацијама догодила усред тровања плином који је познат под именом “тихи убица”- угљичним диоксидом.

Према информацијама несрећа се догодила када је женска особа кренула у подрум како би промјешала мошт.

Сматра се да су је плинови омамили те је пала између бачви. У помоћ су прискочилле комшије,  један од њих је такође почео губити свијест. На мјесто несреће изашли су љубушки ватрогасци и два возила хитне помоћи.

На жалост, жени је установљена смрт, а комшија је возилом хитне помоћи пребачен у Дом здравља Љубушки те на детаљне анализе у болницу у Мостар. Такође, помоћ је морала потражити и медицинска сестра која је изашла на терен.

Наиме, алкохолно врење је процес у којем се низом биокемијских процеса у метаболизму квасца разграђује шећер и претвара у алкохол и ЦО2 (угљични диоксид) – плин тежи од ваздуха који се накупља у доњим дијеловима слабије вентилираних подрума.

Зависно о површини подрума, угљични диоксид истискује ваздух у горње слојеве, тако да долази до ситуације да кисик пријеко потребан за дисање постаје недоступан. У случају да у подруму има доста угљичног диоксида, због мањка кисика може доћи до губитка свијести и смрти. Зато, како би се избјегле трагедије, подруме обвезно треба обавезно прозрачивати.

(Бљесак.инфо)

Коментари / 0

Оставите коментар