Бруклин не рачуна на Дурента ове сезоне, али...

. . . "никад не реци никад"! Један од најбољих кошаркаша света вероватно ће се пуних годину дана опорављати од операције Ахилове тетиве.

Кошарка 25.09.2019 | 21:02
Бруклин не рачуна на Дурента ове сезоне, али...
Кевин Дурент 12. јуна је оперисао покидану Ахилову тетиву, па двадесетак дана касније прешао из Голден Стејт Вориорса у Бруклин Нетсе.

Дурент крајем септембра пуни 31 годину, а потписао је четворогодишњи уговор вредан 164 милиона долара, уз опцију да постане слободан агент већ после треће сезоне.

То значи да би за Нетсе могао да одигра свега две сезоне, пошто је генерални менаџер Шон Маркс изјавио да у предстојећој 2019/20 сезони не рачунају на сјајног стрелца.

"Очекивања су да ће пропустити целу сезону. Драго нам је када видимо са колико енергије и ентузијазма он приступа рехабилитацији, али овде имамо нешто што се зове дугорочни план и он нема везе са овом сезоном. Циљ је да се један елитни спортиста врати у елитно физичко стање, колика год била цена".



Дурент је због повреде листа паузирао месец дана током плеј-офа, а онда одлучио да заигра у петој утакмици НБА финала против Торонто Репторса. На терену је провео само 12 минута, пре него што је доживео тешку повреду.

"Кевин је велики такмичар и сигурно је да гори од жеље да се врати. Он ће сигурно провести доста времена са екипом, али одлука о његовом поновном изласку на терен ће бити заједничка. Јасно је да се наше амбиције не завршавају на овој сезони и да момци које смо ангажовали овог лета нису ту због осредњих циљева", додао је Шон Маркс.

Нетси су поред Дурента довели Кајрија Ирвинга (Бостон), Диандреа Џордана (Њујорк) и Торијана Принса (Атланта), а отишли су Дианђело Расел (Голден Стејт), Демари Керол (Сан Антонио), Ален Креб (Атланта)...

Иyвор> мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар