Bruklin ne računa na Durenta ove sezone, ali...

. . . "nikad ne reci nikad"! Jedan od najboljih košarkaša sveta verovatno će se punih godinu dana oporavljati od operacije Ahilove tetive.

Košarka 25.09.2019 | 21:02
Bruklin ne računa na Durenta ove sezone, ali...
Kevin Durent 12. juna je operisao pokidanu Ahilovu tetivu, pa dvadesetak dana kasnije prešao iz Golden Stejt Voriorsa u Bruklin Netse.

Durent krajem septembra puni 31 godinu, a potpisao je četvorogodišnji ugovor vredan 164 miliona dolara, uz opciju da postane slobodan agent već posle treće sezone.

To znači da bi za Netse mogao da odigra svega dve sezone, pošto je generalni menadžer Šon Marks izjavio da u predstojećoj 2019/20 sezoni ne računaju na sjajnog strelca.

"Očekivanja su da će propustiti celu sezonu. Drago nam je kada vidimo sa koliko energije i entuzijazma on pristupa rehabilitaciji, ali ovde imamo nešto što se zove dugoročni plan i on nema veze sa ovom sezonom. Cilj je da se jedan elitni sportista vrati u elitno fizičko stanje, kolika god bila cena".



Durent je zbog povrede lista pauzirao mesec dana tokom plej-ofa, a onda odlučio da zaigra u petoj utakmici NBA finala protiv Toronto Reptorsa. Na terenu je proveo samo 12 minuta, pre nego što je doživeo tešku povredu.

"Kevin je veliki takmičar i sigurno je da gori od želje da se vrati. On će sigurno provesti dosta vremena sa ekipom, ali odluka o njegovom ponovnom izlasku na teren će biti zajednička. Jasno je da se naše ambicije ne završavaju na ovoj sezoni i da momci koje smo angažovali ovog leta nisu tu zbog osrednjih ciljeva", dodao je Šon Marks.

Netsi su pored Durenta doveli Kajrija Irvinga (Boston), Diandrea Džordana (Njujork) i Torijana Prinsa (Atlanta), a otišli su Dianđelo Rasel (Golden Stejt), Demari Kerol (San Antonio), Alen Kreb (Atlanta)...

Iyvor> mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar