Шта су попови то измолили од владике Лаврентија?

Пошто је протојереј старофор Милан Алексић добио акт од епископа Лаврентија, у четвртак, да се против њега обуставља црквено-судски поступак, који је иницирала групица свештеника, на основу које је црквени тужилац поднео тужбу, оцењујући да се ради о клеветама на његов рачун и да наводи из оптужнице нису основани, јуче су у Епархију дошли попови из Лознице, огорчени, залећи се што је тако владика поступио.

Србија 25.09.2019 | 11:22
Шта су попови то измолили од владике Лаврентија?
Како кажу из шабачке епархије, ситуација је била јако мучна, четворица свештеника није хтела да оде, док нису, истински, натерали владику да потпише да поступак протов Алексића није оконачан.

Владика, немајући куд, да не прави представу за јавност и не позива редаре да изведу свештенике, потписао се из реченице да „судско тужилачки поступак протов протохереја ставрофора Милана Алексића није окончан“.



Тада су попови отишли, папир одмах једном од свештеника из Горњег Јадра, који га је преко „вибера“, проследио на многе адресе и почео да слави, а да, несретник, ни сам ни зна шта...

Успут у порукама, свештеник из Горњег Јадра, родом из Оровице, код Љубовије,клевеће и блати и епископа и сав његов апарат, који је наводно од њега узео власт.

Трагови те „мисије“ су сачувани.



Акт да је ослобођен било какве одговорности за проту Алексића, потврђено нам је у Епархији, написан је без икаквих притисака.Уз епископа био је његов архијерејски заменик и секретар Црквеног суда, који су, на питање владика, да ли су сагласни, то и потврдили.Шта значи најновији акт.

- Ово да није тужно било би комично – каже Душан Томић, адвокат свештеника Алексића.

- Имамо ситуацију да је оптужница против проте Алексића написана по правилима СПЦ, која су суспрендована пре 39 година.Сад су они који је епископ огласио клеветницима још дошли да притискају времешног, али часног епископа, знајући да није од оних који ће им, једноставно, рећи „вољно“ и истерати их напоље. Мудри владика их се решио елегантно.То што је написао да „поступак није још окончан“ значи да ће Црквени суд у даљем поступку у складу са Уставом СПЦ и ППЦЗ казнити клеветнике истом казном коју је тужилац тражио за туженога“.

-Ови који су, јуче добили, акт у једној реченици, треба да знају да им се „смеши“ забрана чинодејствовања у трајању од шест месеци, колико су они тражили за мог клијента -каже адвокат Томић, који је годинама био, поред осталог, правни заступник Митрополије дабобосанске СПЦ. Све друго,наравно, не долази у обзир, а наши следећи правни кораци, знамо, брину клеветнике и зато су отишли да измоле владику за ту једну реченицу, која после онога што је прота добио пре неки дан не значи ама баш ништа, осим жеље владике да их не избацује напоље, већ да мирно напусте седиште епархије.

(БН/В.М.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

тајкунско робље

25.09.2019 09:35

Дај висе, носите се са тим поповима. Има народ своје муке преко главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.09.2019 10:33

БАШ..... САМО ДЕВАЛВИРАЈУ ЧАСНИ И ПОШТЕНИ СРБСКИ РОД.....

Name

Цаст

25.09.2019 12:57

неколицини постених свестиника они це се сами препознати али ово сто се десва у спц је ругло и пљување по вјери а то је нароцито изразено у Аустрији код владике Андреја Гдје јесветиња над светињама новац и само новац! Он ником недозвољава градњу српских храмова јер це тако касе бити празне па се нема ста узети! Тако даце у аустрији спство ускоро бити затрто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

111

29.09.2019 18:41

Изгледа да неким насим црквеним великодостојницима бесребрениство због којег су канонизовани у светитеље свети Врацеви Козма и Дамјан није карактерна особина. На залост и медју преосвеценим владикама да се видјети фарисејстина.