Демократе траже опозив Трампа

Амерички предсједник Доналд Трамп суочиће се са истрагом која би могла довести до његовог опозива, рекла је данас лидер Демократске странке у Представничком дому Ненси Пелоси.

Свијет 25.09.2019 | 09:41
Демократе траже опозив Трампа
Амерички дневник "Волстрит џурнал" објавио је недавно да је Трамп током разговора са украјинским предсједником Владимиром Зеленским осам пута затражио да власти у Кијеву заједно са његовим адвокатом Рудијем Ђулијанијем истраже пословне активности Хантера Бајдена, сина бившег потпредсједника САД Џозефа Бајдена, али није тражио ништа заузврат.

Трамп је оцијенио да се ради о новом "лову на вјештице".

"Објављујем да ће Представнички дом наставити са званичном истрагом за опозив. Предсједник мора да одговара јер нико није изнад закона", нагласила је Пелосијева.

Она, између осталог, оптужује Трампа за угрожавање националне безбједности и кршење основних принципа и закона САД.

Агенција ДПА наводи да је истага покренута и усљед оптужби да је Трамп можда искористио 400 милиона долара помоћи америчке војске намјењене за Украјину да би извршио додатни притисак на Кијев да покрене истрагу против сина бившег потпредсједника и једног од водећих кандидата Демократске странке на предстојећим предсједничким изборима наредне године.

Чланови Трампове Републиканске странке пружили су подршку предсједнику као што су то чинили и у протекле три године његовог мандата.

Лидер Републиканске странке у Представничком дому Кевин Мекарти истакао је да је Пелосијева предсједавајућа тог Дома, али да не говори у име америчког народа. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хехе

25.09.2019 08:01

Трт. *ебе се Трампу за ваш предлог.

ОДГОВОРИТЕ