Demokrate traže opoziv Trampa

Američki predsjednik Donald Tramp suočiće se sa istragom koja bi mogla dovesti do njegovog opoziva, rekla je danas lider Demokratske stranke u Predstavničkom domu Nensi Pelosi.

Svijet 25.09.2019 | 09:41
Demokrate traže opoziv Trampa
Američki dnevnik "Volstrit džurnal" objavio je nedavno da je Tramp tokom razgovora sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim osam puta zatražio da vlasti u Кijevu zajedno sa njegovim advokatom Rudijem Đulijanijem istraže poslovne aktivnosti Hantera Bajdena, sina bivšeg potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena, ali nije tražio ništa zauzvrat.

Tramp je ocijenio da se radi o novom "lovu na vještice".

"Objavljujem da će Predstavnički dom nastaviti sa zvaničnom istragom za opoziv. Predsjednik mora da odgovara jer niko nije iznad zakona", naglasila je Pelosijeva.

Ona, između ostalog, optužuje Trampa za ugrožavanje nacionalne bezbjednosti i kršenje osnovnih principa i zakona SAD.

Agencija DPA navodi da je istaga pokrenuta i usljed optužbi da je Tramp možda iskoristio 400 miliona dolara pomoći američke vojske namjenjene za Ukrajinu da bi izvršio dodatni pritisak na Кijev da pokrene istragu protiv sina bivšeg potpredsjednika i jednog od vodećih kandidata Demokratske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima naredne godine.

Članovi Trampove Republikanske stranke pružili su podršku predsjedniku kao što su to činili i u protekle tri godine njegovog mandata.

Lider Republikanske stranke u Predstavničkom domu Кevin Mekarti istakao je da je Pelosijeva predsjedavajuća tog Doma, ali da ne govori u ime američkog naroda. 

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Хехе

25.09.2019 08:01

Трт. *ебе се Трампу за ваш предлог.

ODGOVORITE