Вучић са Рикером и Палмером о Косову

- Председник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са званичницима Стејт департмента Филипом Рикером и Метјуом Палмером.

Србија 25.09.2019 | 07:20
Вучић са Рикером и Палмером о Косову
Главна тема разговора било је косовско питање, односно укидање такси и могућност повратка за преговарачки сто.

Како се наводи у саопштењу из кабинета председник Републике, саговорници су констатовали да су Србија и САД интензивирале политички дијалог и економску сарадњу.

Они су разговорали и о могућности да се отклони препрека за наставак дијалога Београда и Приштине. Председник Вучић је рекао да је Србија спремна да се врати дијалогу по укидању такси на српску робу, јер се искрено залаже за постизање стварног и одрживог компромиса у решавању питања Косова и Метохије.

"Тај компромис би морао да узме у обзир и поштује интересе тамошњих Срба, као и очување државних и националних интереса Србије", нагласио је председник Вучић.

Председник Србије и званичници САД су разговарали и о ситуацији на Западном Балкану и сагласили се да су мир и стабилност од суштинске важности за политички и економски напредак, као и европски пут целог региона, додаје се у саопштењу.

"То су, после канцеларке Немачке Ангеле Меркел и сусрета са француским председником Емануелом Макроном, веома важни састанци, да видимо какав је амерички план и шта је америчка идеја (за КиМ)", рекао је Вучић српским новинарима уочи састанка.

Рикер је вршилац дужности помоћника америчког држваног секатара за европске и евроазијске послове у Стејт департменту, док је Палмер специјални изасланик за Западни Балкан.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

демокрација по грбаци?

25.09.2019 05:54

Нико не мозе да укине таксе? Оцигледно се ради о ефекту "мини-санкција" које би требале да Србију ставе под притисак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2019 06:31

Кад Косово са својим санкцијама хандри Србију како тек санкције ЕУ и Америке ?

Name

ОХР

25.09.2019 06:34

Све је то вец давно договорено.

Name

Ре ре

25.09.2019 07:35

Е отоме овај глупи народ не размишља. Превише је то за њега домет шатор баја печење пива гоци бенд баја Мали к и џа и свршава ју од еуфорије.

Name

Како да не

25.09.2019 07:44

Само се понадајте. Србија је земаља са највисе страних инвестиција у Европи. Налази се на највазнијем Европском коридору. Константан суфицит будзета је омогуцио изградњу мрезе аутопутева сто це довести до даљњег економског Раста. Косовски проблем се немозе ресити без Стбије и то Амери јако добро знају. Бице то болно рјасење за Албанце.

Name

Ре овај горе

25.09.2019 08:35

Земља са највише инвестиција у Европи? Извини Меркел враћам се у Србију погресио сам код избора

Name

Ре

25.09.2019 08:37

Мислио си на распродају државних фирми за један долар а не инвестиција ? То сто су Американци финансирали за вријеме Тита и сто је остало да се распрода или да за један долар?