Vučić sa Rikerom i Palmerom o Kosovu

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa zvaničnicima Stejt departmenta Filipom Rikerom i Metjuom Palmerom.

Srbija 25.09.2019 | 07:20
Vučić sa Rikerom i Palmerom o Kosovu
Glavna tema razgovora bilo je kosovsko pitanje, odnosno ukidanje taksi i mogućnost povratka za pregovarački sto.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednik Republike, sagovornici su konstatovali da su Srbija i SAD intenzivirale politički dijalog i ekonomsku saradnju.

Oni su razgovorali i o mogućnosti da se otkloni prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi na srpsku robu, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

"Taj kompromis bi morao da uzme u obzir i poštuje interese tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije", naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije i zvaničnici SAD su razgovarali i o situaciji na Zapadnom Balkanu i saglasili se da su mir i stabilnost od suštinske važnosti za politički i ekonomski napredak, kao i evropski put celog regiona, dodaje se u saopštenju.

"To su, posle kancelarke Nemačke Angele Merkel i susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, veoma važni sastanci, da vidimo kakav je američki plan i šta je američka ideja (za KiM)", rekao je Vučić srpskim novinarima uoči sastanka.

Riker je vršilac dužnosti pomoćnika američkog držvanog sekatara za evropske i evroazijske poslove u Stejt departmentu, dok je Palmer specijalni izaslanik za Zapadni Balkan.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

demokracija po grbaci?

25.09.2019 05:54

Niko ne moze da ukine takse? Ocigledno se radi o efektu "mini-sankcija" koje bi trebale da Srbiju stave pod pritisak.

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2019 06:31

Kad Kosovo sa svojim sankcijama handri Srbiju kako tek sankcije EU i Amerike ?

Name

OHR

25.09.2019 06:34

Sve je to vec davno dogovoreno.

Name

Re re

25.09.2019 07:35

E otome ovaj glupi narod ne razmišlja. Previše je to za njega domet šator baja pečenje piva goci bend baja Mali k i dža i svršava ju od euforije.

Name

Kako da ne

25.09.2019 07:44

Samo se ponadajte. Srbija je zemalja sa najvise stranih investicija u Evropi. Nalazi se na najvaznijem Evropskom koridoru. Konstantan suficit budzeta je omogucio izgradnju mreze autoputeva sto ce dovesti do daljnjeg ekonomskog Rasta. Kosovski problem se nemoze resiti bez Stbije i to Ameri jako dobro znaju. Bice to bolno rjasenje za Albance.

Name

Re ovaj gore

25.09.2019 08:35

Zemlja sa najviše investicija u Evropi? Izvini Merkel vraćam se u Srbiju pogresio sam kod izbora

Name

Re

25.09.2019 08:37

Mislio si na rasprodaju državnih firmi za jedan dolar a ne investicija ? To sto su Amerikanci finansirali za vrijeme Tita i sto je ostalo da se rasproda ili da za jedan dolar?