Некад сиротиња, данас пуни џепови!

Атлетико приходовао пола милијарде евра! Сјајан рад Симеонеа уз промену финансијске климе омогућили су Атлетику да доспе у позицију једног од фискалних лидера у европском фудбалу.

Фудбал 25.09.2019 | 22:06
Некад сиротиња, данас пуни џепови!
Пре десет година Атлетико Мадрид и цифра од 515.000.000 евра у истој реченици били су незамисливи за све искрене навијаче Јорганџија. Представљали су само пусте снове, међутим, челник овога клуба Анхел Хил Марин изјавио је да управо толико износи приход који су Мадриђани остварили ове године.

Сјајан рад Дијега Симеонеа уз промену комплетне финансијске климе у фудбалу омогућили су Атлетику да доспе у позицију једног од фискалних лидера у европском фудбалу.

"Наш приход је за десет година са 100.000.000 скочио на 500.000.000 евра, а новац је углавном улаган у тим. Била је то врло рискантна стратегија, али је Атлетико због тога са 23. места доспео на друго место на УЕФА ранг листи. Два финала Лиге шампиона ставила су Атлетико на фудбалску мапу, а ми нисмо одустали од намере да освојимо то такмичење. Настављамо да се боримо", обећава Хил Марин.

Челник Јорганџија подвлачи да је Атлетико успешно пребродио кризу овог лета.

"Увећани буџет омогућила нам је продаја водећих звезда попут Гризмана, Лукаса Ернандеза и Родрија који су напустили клуб за укупну своту од 270.000.000 евра. Опет, помогао је и разлаз са добро плаћеним ветеранима попут Година и Филипеа Луиса. Морали смо да се престројимо. Гризман, Лукас и Родри су нас увели у проблем јер су имали валидне клаузуле које су у потпуности исплаћене. Неки су желели да оду, неки нису, али су ипак отишли на крају. морали смо да пороменимо девет од укупно 20 фудбалера и то није лако", подвукао је Марин.

Функционер Атлетика посебно хвали рад Дијега Симеонеа.

"Када изгубите лидере у свлачионици потребно је време док се појаве нови. Годин, Хуанфран и Филипе Луис су отишли и морали смо да извршимо смену генерација. То смо и урадили, али тим није ослабио и то је све заслуга тренера Симеонеа", закључио је Анхел Хил Марин.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар