Nekad sirotinja, danas puni džepovi!

Atletiko prihodovao pola milijarde evra! Sjajan rad Simeonea uz promenu finansijske klime omogućili su Atletiku da dospe u poziciju jednog od fiskalnih lidera u evropskom fudbalu.

Fudbal 25.09.2019 | 22:06
Nekad sirotinja, danas puni džepovi!
Pre deset godina Atletiko Madrid i cifra od 515.000.000 evra u istoj rečenici bili su nezamislivi za sve iskrene navijače Jorgandžija. Predstavljali su samo puste snove, međutim, čelnik ovoga kluba Anhel Hil Marin izjavio je da upravo toliko iznosi prihod koji su Madriđani ostvarili ove godine.

Sjajan rad Dijega Simeonea uz promenu kompletne finansijske klime u fudbalu omogućili su Atletiku da dospe u poziciju jednog od fiskalnih lidera u evropskom fudbalu.

"Naš prihod je za deset godina sa 100.000.000 skočio na 500.000.000 evra, a novac je uglavnom ulagan u tim. Bila je to vrlo riskantna strategija, ali je Atletiko zbog toga sa 23. mesta dospeo na drugo mesto na UEFA rang listi. Dva finala Lige šampiona stavila su Atletiko na fudbalsku mapu, a mi nismo odustali od namere da osvojimo to takmičenje. Nastavljamo da se borimo", obećava Hil Marin.

Čelnik Jorgandžija podvlači da je Atletiko uspešno prebrodio krizu ovog leta.

"Uvećani budžet omogućila nam je prodaja vodećih zvezda poput Grizmana, Lukasa Ernandeza i Rodrija koji su napustili klub za ukupnu svotu od 270.000.000 evra. Opet, pomogao je i razlaz sa dobro plaćenim veteranima poput Godina i Filipea Luisa. Morali smo da se prestrojimo. Grizman, Lukas i Rodri su nas uveli u problem jer su imali validne klauzule koje su u potpunosti isplaćene. Neki su želeli da odu, neki nisu, ali su ipak otišli na kraju. morali smo da poromenimo devet od ukupno 20 fudbalera i to nije lako", podvukao je Marin.

Funkcioner Atletika posebno hvali rad Dijega Simeonea.

"Kada izgubite lidere u svlačionici potrebno je vreme dok se pojave novi. Godin, Huanfran i Filipe Luis su otišli i morali smo da izvršimo smenu generacija. To smo i uradili, ali tim nije oslabio i to je sve zasluga trenera Simeonea", zaključio je Anhel Hil Marin.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar