Стечајни управник да убрза продају имовине Шећеране

Да би се убрзала дугогодишња неизвјесност бијељинске Фабрике шећера у стечају, Одбор повјерилаца је на данашњем вишечасовном састанку закључио да ће од стечајног судије тражити хитну сједницу Скупштине повјерилаца, којој ће бити понуђена три модела за бржу продају имовине.

Република Српска 24.09.2019 | 19:19
Стечајни управник да убрза продају имовине Шећеране
Бијељинска “Шећерана” распарчава имовину, нуди мању продајну цијену или лицитацијом бира потенцијалне купце. То ће, што хитније, одлучити Скупштина повјерилаца, јер како је речено, нема више разлога за чекање.

“Предлажем да идемо на намирење Пореске управе продајом покретне имовине, а онда, када намиримо тог повјериоца, да стварамо законске оквире за намирење повјерилаца и преузимање имовине стечајног дужника. Стечајни управник је предложио да се наредна три мјесеца иде на продају уз кориговање цијене”, каже предсједник Одбора повјерилаца “Шећеране” у стечају Војислав Николић.

Стечајни управник каже да је учињен корак напријед.

“Без обзира на то који приједлог прође - даће неки напредак. Ако би прошао мој приједлог, да на сваких седам дана продајемо и скидамо, ми бисмо већ половином децембра продали имовину и намирили повјериоце, те до краја године или почетком сљедеће завршили овај поступак”, истиче стечајни управник “Шећеране” Небојша Матић.

Стечај у “Шећерани” траје четири године, а до сада је пропало неколико покушаја продаје. Призната потраживања повјерилаца „Шећеране“ износе око 16 милиона КМ.



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кико

24.09.2019 17:30

Који стручњаци у пм. Па Турци имали ок понуду гдје бих до сада Шећерна радила пуном паром. Сада је поклањате и нико неће у ваше замке са дуговима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киза

25.09.2019 06:13

Стецајни управник Небојша Матић старо гвожђе претвара у злато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

25.09.2019 10:28

Ти су имали најсмјеснију понуду.