Stečajni upravnik da ubrza prodaju imovine Šećerane

Da bi se ubrzala dugogodišnja neizvjesnost bijeljinske Fabrike šećera u stečaju, Odbor povjerilaca je na današnjem višečasovnom sastanku zaključio da će od stečajnog sudije tražiti hitnu sjednicu Skupštine povjerilaca, kojoj će biti ponuđena tri modela za bržu prodaju imovine.

Republika Srpska 24.09.2019 | 19:19
Stečajni upravnik da ubrza prodaju imovine Šećerane
Bijeljinska “Šećerana” rasparčava imovinu, nudi manju prodajnu cijenu ili licitacijom bira potencijalne kupce. To će, što hitnije, odlučiti Skupština povjerilaca, jer kako je rečeno, nema više razloga za čekanje.

“Predlažem da idemo na namirenje Poreske uprave prodajom pokretne imovine, a onda, kada namirimo tog povjerioca, da stvaramo zakonske okvire za namirenje povjerilaca i preuzimanje imovine stečajnog dužnika. Stečajni upravnik je predložio da se naredna tri mjeseca ide na prodaju uz korigovanje cijene”, kaže predsjednik Odbora povjerilaca “Šećerane” u stečaju Vojislav Nikolić.

Stečajni upravnik kaže da je učinjen korak naprijed.

“Bez obzira na to koji prijedlog prođe - daće neki napredak. Ako bi prošao moj prijedlog, da na svakih sedam dana prodajemo i skidamo, mi bismo već polovinom decembra prodali imovinu i namirili povjerioce, te do kraja godine ili početkom sljedeće završili ovaj postupak”, ističe stečajni upravnik “Šećerane” Nebojša Matić.

Stečaj u “Šećerani” traje četiri godine, a do sada je propalo nekoliko pokušaja prodaje. Priznata potraživanja povjerilaca „Šećerane“ iznose oko 16 miliona KM.



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kiko

24.09.2019 17:30

Koji stručnjaci u pm. Pa Turci imali ok ponudu gdje bih do sada Šećerna radila punom parom. Sada je poklanjate i niko neće u vaše zamke sa dugovima

ODGOVORITE
Name

Kiza

25.09.2019 06:13

Stecajni upravnik Nebojša Matić staro gvožđe pretvara u zlato.

ODGOVORITE
Name

Direkt

25.09.2019 10:28

Ti su imali najsmjesniju ponudu.