Првенац Мареја послије операције кукова!

Некадашњи светски број један коначно остварио тријумф на АТП туру.

Тенис 24.09.2019 | 17:49
Првенац Мареја послије операције кукова!
Енди Мареј је дуго чекао, али је на крају и то дошло на ред - победа! Британски тенисер је у првом колу турнира у Жухаију уписао прву АТП победу од операције кукова, пошто је савладао Американца Тениса Сандгрена - 2:1 (6:3, 6:7, 6:1).

Освајач три грен слем трофеја је тако коначно "разбио малер", пошто је последњи пут у оквиру АТП тура славио у првом колу турнира у Бризбејну. Било је то 1. јануара 2019. године, а од тада су проблеми са куковима почели да постају све озбиљнији.

Мареј је успео да наступи на Аустралијан опену, где га је Роберто Баутиста Агут савладао у првом колу. После тог меча било је веома неизвесно хоће ли Мареј уопште моћи да настави каријеру. Операција на оба кука је прошла успешно и 32-годишњак је постепено почео да се враћа тенису.

Прво је наступао у дубл конкуренцији, укључујући и надметања на Вимблдону, да би се након тога вратио синглу. Забележио је поразе у својим првим мечевима у Синсинатију и Винстон Сејлему, да би на челенџеру "Рафаел Надал" на Мајорци успео да оствари два тријумфа: Ипак, турнири из Челенџер категорије не припадају АТП туру.

Мареј је тренутно 413. тенисер света, али због повреде и даље има заштићен ренкинг. У другом колу турнира у Жухаију играће против Аустралијанца Алекса де Минора.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар