Prvenac Mareja poslije operacije kukova!

Nekadašnji svetski broj jedan konačno ostvario trijumf na ATP turu.

Tenis 24.09.2019 | 17:49
Prvenac Mareja poslije operacije kukova!
Endi Marej je dugo čekao, ali je na kraju i to došlo na red - pobeda! Britanski teniser je u prvom kolu turnira u Žuhaiju upisao prvu ATP pobedu od operacije kukova, pošto je savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena - 2:1 (6:3, 6:7, 6:1).

Osvajač tri gren slem trofeja je tako konačno "razbio maler", pošto je poslednji put u okviru ATP tura slavio u prvom kolu turnira u Brizbejnu. Bilo je to 1. januara 2019. godine, a od tada su problemi sa kukovima počeli da postaju sve ozbiljniji.

Marej je uspeo da nastupi na Australijan openu, gde ga je Roberto Bautista Agut savladao u prvom kolu. Posle tog meča bilo je veoma neizvesno hoće li Marej uopšte moći da nastavi karijeru. Operacija na oba kuka je prošla uspešno i 32-godišnjak je postepeno počeo da se vraća tenisu.

Prvo je nastupao u dubl konkurenciji, uključujući i nadmetanja na Vimbldonu, da bi se nakon toga vratio singlu. Zabeležio je poraze u svojim prvim mečevima u Sinsinatiju i Vinston Sejlemu, da bi na čelendžeru "Rafael Nadal" na Majorci uspeo da ostvari dva trijumfa: Ipak, turniri iz Čelendžer kategorije ne pripadaju ATP turu.

Marej je trenutno 413. teniser sveta, ali zbog povrede i dalje ima zaštićen renking. U drugom kolu turnira u Žuhaiju igraće protiv Australijanca Aleksa de Minora.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar