Осам полицајаца је умијешано у убиство Давида?

Припадници полицијског тима у истрази страдања Давида Драгичевића идентификовали су чак осам својих колега одговорних за отмицу, брутално мучење и убиство.

Република Српска 24.09.2019 | 16:51
Осам полицајаца је умијешано у убиство Давида?
У питању је осам непосредних починилаца злочина, а на тај број тек треба додати већ познате налогодавце убиства Давида Драгичевића из врха МУП РС, пише Ослобођење у тексту чији је аутор Борислав Радовановић.

Исти људи, како се тврди у тексту, предњаче у забрани "Правде за Давида", наводно због избјегавања казни до 45 година затвора.

"Разлог због ког режим Милорада Додика годину и по нескривено спречава истрагу убиства младог студента, умјетника и борца за људска права врло је једноставан. Како дозволити хапшења двадесетак припадника МУП РС, укључујући министра, директора полиције, најмање три начелника управа, више начелника, командира и нижих руководилаца?", наводи се у тексту.

Тврди се и да није тајна да су отмицу Давида Драгичевића починили припадници Полицијске станице за интервенције ПУ Бањалука. "Кључни одговорни управо је командир јединице Владан Шикуљак. Управо он је нашао ону лажну свједокињу која је 'сањала' комплетан сценарио страдања младог Давида. И то на мјесту гдје никако није могао бити."

Аутор даље наводи да је Шикуљак касније унапријеђен на позицију командира ПС Бањалука - Центар, а да им је задатак био да прогоне протестна окупљања названа "Правда за Давида".

Подсјетимо, младић због којег је хиљаде људи у цијелом региону на ногама, Давид Драгичевић, био је 21-годишњи студент електротехнике из Бањалуке. Захваљујући његовом оцу, који се бори да се сазна истина о његовој смрти, за Давида је чуо цијели свијет.

Давид Драгичевић је нестао у ноћи између 17. и 18. марта прошле године. Његови родитељи понудили су награду од 100.000 марака за информацију о њему.

24. марта, Давидово тијело нађено је на ушћу реке Црквене у Врбас, у Бањалуци. Првобитном полицијском истрагом утврђено да се Давид утопио, јер је вјероватно пао у ријеку која га је однијела до ушћа у Врбас.

Међутим, родитељи од почетка сумњају да то није био несрећан случај. Апеловали су да се пажња обрати на поруку коју је Давид послао те ноћи, а у којој се оптужује младић Филип Ћулум, ако се Давиду нешто деси.

По полицијској верзији, Давид се око 23.30 потукао са три особе испред кафића, послије чега су се разишли. Давид је затим сам свраћао у неколико кафића и клубова. Око 2:50 снимљена је особа за коју се сумња да је Давид како улази у двориште једне куће, а неколико минута касније улазе власник куће, а затим и његов брат. У 3:42 из куће излази младић који храмље и одлази у правцу моста на ријеци Црквени. Сумња се да је та особа Давид и да је тада последњи пут виђен.

Нова обдукција обављена је 28. марта, Завод за судску медицину Републике Српске званично је потврдио да је време Давидове смрти 18. март 2018. године у четири сата ујутро.

Као узроци наводе се утапање и крвни подливи по глави и телу, а смрт је окарактерисана као насилна. Код Давида су установљени трагови дрога ТХЦ и ЛСД. Од тог момента Давидова смрт се третира као убиство. У наредби тужиоца наводи се да су непознати извршиоци 18. марта око 4 сата ујутро, у Улици Велибора Јањетовића Јање, вербално, бијесним гласом, напали Давида који је плашећи се за свој живот, бјежао и пао низ стрму обалу у набујалу ријеку или су га извршиоци гурнули са обале. Утврђено је да је узрок Давидове смрти утапање. Тада се појављује сведок који тврди да га је 18. марта око четири сата ујутру пробудила галама и свађа која се чула споља. Чуо је мушки хистеричан глас, псовке и претње.

Осим тога, свједок је чуо гласове још два или три мушкарца. Затим су се чули звуци треске и кршења грања и онда је нешто тешко пљуснуло у воду, тврди свједок. Против два полицијска службеника, Микице Маријанца и Зорана Бошњака, подигнута је оптужница за спречавање доказивања.

Инжењер Ален Кукић притворен је због саучесништва.

Адвокати породице Драгичевић тврде да је Давид убијен због велике суме новца. и да имају сазнања да је убијени Давид као врстан ИТ стручњак дошао до шифре која крије огромну суму новца повезаног са оружјем, али да праву тајну крије лаптоп, пронађен у ријеци Црквеној, за који је полиција тврдила да га је Драгичевић украо, а сада се налази у полицији у дистрикту Брчко.

(Б92)

Коментари / 76

Оставите коментар
Name

мило

24.09.2019 14:57

Послије свих снимака и изјава је И малом дјетету јасно да га је дрзава убила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2019 15:22

Снимак све говори, само да се појави.

Name

Ре

24.09.2019 15:24

Позната ствар

Name

Теа

24.09.2019 15:28

А засто би дрзава убила једно дијете за којег никад нико није цуо док се то није десило? Дрзава није способна за тако несто, поготово ова дрзава. То је прица за филм.

Name

АР

24.09.2019 15:31

Која болан дрзава Не криви дрзаву убице су бурле И његови јатаци

Name

Ре

24.09.2019 16:10

Снимак јос није готов није то лак посо

Name

црвено 21

24.09.2019 16:17

Давид је са својих 15-16 усао у рацуне хотела Талија и открио криминал. Зар се није Лукац тада заклео да це доци главе Клинцу из гета? Филип Цулум баца свој тел пар дана након проналаска тијела Давида? Филип Цулум се крије под именом Осцар Цоролла на фб? Због цега? Да л је Давид пуно знао о њима? Да л је открио тајне рацуне? Знао је сигурно ко дила дрогу и за кога, открио прљаве радње врха МУП-а и ове власти и због тога је убијен. Инаце, тијело Давида је надјено на сувој поврсини, али је полиција вратила тијело у воду и тако правила увидјај. Због цега? Па смо исмисљење пљацке куце као сто су рекли на пресу, да га нису ту полозили заврсио би у Врбасу а прица о пљацки куце би пала у воду. Мозак убица и организатора мањи од ораха. Правда за Давида! Сифра-Талија.

Name

Игипоп

24.09.2019 20:07

Ре Мило Па тузи и ти дрзаву и све побројане

Name

СТРАХОВЛАДА

25.09.2019 07:15

Е, Е, Е ЗАШТО НАМ ЈЕ ПОТРЕБНА ЖАНДАРМЕРИЈА. МАЛО ЛИ ИМ ЈЕ ОВАКО ПОНАШАЊЕ ПОЛИЦИЈЕ ПА ЈОШ ИМ ТРЕБА И ЖАНДАРМЕРИЈА. КАТАСТРОФА ДА НЕ МОЖЕ БИТИ ВЕЋА. УБИТИ НЕКОМ ДИЈЕТЕ И ДА НИКО НЕ ОДГОВАРА, УСТВАРИ И НЕ ТРАЖЕ СЕ УБИЦЕ ВЕЋ СЕ ПОКУШАВА МАКСИМАЛНО ЗАТАШКАТИ. У ОВОМ СЛУЧАЈУ УБИЦЕ, САУЧЕСНИЦИ И ОНИ КОЈИ ИХ ШТИТЕ МОГУ СЕ КОМОТНО СТАВИТИ У ЈЕДАН КОШ СВИ ИСТИ. ШТА ВАМ ЈЕ СА НАРКО ИНСПЕКТОРИМА, ШТА ЈЕ СА ПРИПАДНИЦИМА МУПА-А КОЈИ СУ ОПЉАЧКАЛИ ВОЗИЛО СА НОВЦЕМ СИГУРНО СУ СА ВАМА ТАКВИМ КАКВИ СТЕ ( ВЕЋИНА) УНАПРИЈЕЂЕНИ. КАКО СЕ КАЖЕ КАДИЈА ТЕ ТУЖИ КАДИЈА ТИ СУДИ, АЛИ ЈЕ ЈЕДНО ТАЧНО И ИСПРАВНО МОЖЕТЕ КАКО ХОЋЕТЕ АЛИ НЕ ДОКЛЕ ХОЋЕТЕ. ИСТИНА ЈЕ СПОРА АЛИ ЈЕ ДОСТИЖНА. САМО ЈЕДНО МОГУ РЕЋИ СВЕ ОНЕ КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У СВЕМУ ОВОМЕ БОГ ИМ ДРАГИ ДОШАО НА НАПЛАТУ И ТО БРЗИХ ДАНА ПА ДА ВИДЕ КАКО ЈЕ.

Name

Цорлеоне

25.09.2019 08:57

Случајеви Давида и Мемића, ће неминовно довести до реформе полиције у БиХ. Руку на срце то је неопходно и потребно. Гледајући само стање у МУП-у РС који је приватна политичка организација и служи само да прикрива и заташкава криминал који почине владајуће политичке структуре и појединци. Ми у РС имамо невиђене пљачке вијек вијекова над српским народом. Глиница Зворник, Рафинерија Брод, Здравствени систем РС, три опљачкане Банке, на стотине јавних предузећа које контролише држава итд. Шта наш МУП ради по том питању. Апсолутно ништа. Кадровска структура МУП-а РС је сведена на чланство у некој од владајућих партија. Ако си подобан, климаш главом на све што ти се каже од тога да повучеш некоме казну, прикријеш организовани криминал и убиство, ти си човјече за МУП спреман. Такве кадрове тражи МУП РС. Стручна спрема је небитна, искуство у раду итд .

Name

Постаје оцигледно да

25.09.2019 13:51

Лукацева полицијска хунта слузи за приватно обезбједјење криминалаца на врху власти!

Name

Бозе сацувај!

24.09.2019 14:59

Гдје ми зивимо? Све је то увезана мафија са медјународне заједницом... Ако њима не мозе народ ниста ЗАСТО нам амбасадори и којекаквих ОХР паламуди? Застп не пусте насу децу да се склањају од овога хаоса? Када су се толико осилили питање је само које следеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

25.09.2019 06:52

хоће ли се икад ријешити ово убиство?Значи, све се увијек врти око пара.

Name

Дора.

25.09.2019 18:08

Свето ради нато и њихови нсвојачи.

Name

ПД

24.09.2019 15:01

Радовановицу кад све тако знас, сто не казес ко је пљацкао по Приједору куце, радње и фирме? Ти си водио истраге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зора

26.09.2019 21:31

Кад ти питас Бору ја питам тебе кажи ти ко је пљачкао по приједору????

Name

правда

24.09.2019 15:01

даце бог дасе убице давида драгицевиц открију нема тајне за коју нико незна црнасе земља заклела дацесе свака тајна открит ПОКОЈ ДУСИ НЕВИНОГ ДАВИДА а убице богвас клео и крв давида вас прогонила до судњег дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

24.09.2019 15:05

Све сте навели само нисте навели да је аутор психицки теско обољело лице и да има подигнуту оптузницу за покусај убиства. Прица је релевантна колико је кредибилан и њен аутор. Да не буде забуне, мисљења сам да се мора утврдити ста се десили са тим младим момком и ако кривци постоје морају се строго казнити али ово су небулозе благо рецено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

24.09.2019 15:34

ОСНОВНО питање је ко је убио Давида. Нема везе ко писе. Битно је убицу-е стрпати у затвор

Name

Ре Бања Лука

24.09.2019 17:14

А ста вам је невјероватно у овој прици? Па зар припадници специјалних јединица МУП а нису опљацкали возило са новцем на путу? Ста је са нарко инспекторима? Да ли је невјероватно оно сто тврди отац Николе Дјуровица? Ти ниси свјестан онда гдје зивис. А мозда је тако и паметније.

Name

полако

24.09.2019 17:30

Полако Кизо, немој послије да се крстиш кад Борислав у убиство умијеша и Марсовце. А није уопште немогуће, само да прескочи који пут с терапијом.

Name

Ре ре

24.09.2019 19:00

А ко је убио Милана Вукелића, Славишу Крунића,Шијана, Кобилића... Јесу ли се сами поубијали? Јел могуће да имамо тако неспособну полицију, која ништа не може открити, Ил им је једноставно забрањено да било шта раде?

Name

Ре полако

24.09.2019 19:21

Па вала у праву си. У МУП РС само сто нису запослили марсовце. Свега има, а најмање полицајаца. Треба обици ноцне клубове да видите јел их обезбједјују инспектори или марсовци.

Name

КОМШИЈА

25.09.2019 09:41

Ре БањаЛука, толико студената, професора, и остале назови поштене интелигенције, да ником не засмета мучко убиство државе једног дјетета. Срамота Бањалуко!!!

Name

Боту

25.07.2021 11:01

Па и бурле има дијагнозу, зашто то не казес?

Name

Смјенити

24.09.2019 15:06

тузиластво поставити ново које це прво покренути овај слуцај да се скине проклетство са РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

24.09.2019 15:08

Сада це директор полиције бити директор СИПЕ да мозе радити обструкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

24.09.2019 15:09

Осим на Б92, овај прилог објављен је и у прорежимском Куриру. Да ли је почело одмотавање клупка а самим тим и почетак краја Д.Лукача?

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

24.09.2019 18:32

Није него је понестало доброг хумора. :)

Name

Ре

24.09.2019 19:06

Надам се да је тако, и да је лопужама дошао крај!

Name

Архандјело

24.09.2019 15:09

КАД ТАД ЦЕ ПРАВДА БИТИ ЗАДОВОЉЕНА!!!!!! ПРАВДА ЗА ЗВЈЕРСКИ УБИЈЕНО ДИЈЕТЕ У ГРАДУ СА "ИМИДЗОМ" КАКО ТО ИГОР РАДОЈЦИЦ РЕЦЕ.. ПРАВДА ЗА НАСЕГ ДАВИДА!! ИДЕМО ДО КРАЈА ДАВОРЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2019 15:28

Гдје оде снимак?

Name

Ре за Ре

24.09.2019 17:17

Питај Дубравка Кременовица.

Name

ГАВРИЛО

24.09.2019 21:37

РЕЧЕ ГРАДОНАЧЕЛНИК И ПРЕДЛОЖИ БАЊАЛУКУ ЗА "ГРАД КУЛТУРЕ"

Name

ЗА ГАВРИЛА

25.09.2019 07:31

БОЉЕ РЕЧЕНО ЗА ГРАД ТОРТУРЕ.

Name

Директ

25.09.2019 10:21

И миграције у Словенију.

Name

Једног дана

24.09.2019 15:14

Кад тад, доћи ће све на своје. Стрпљење је Бођија маст, ал тешко оном ко се њоме маже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2019 17:18

Било и бице.

Name

Сарајево

24.09.2019 15:15

ПРАВДА ЗА ДЗЕНАНА! ПРАВДА ЗА ДАВИДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИПОВО

24.09.2019 20:57

ПРАВДА ЗА ПРОЛЕ ДРАЗЕНКА

Name

Јел

24.09.2019 15:19

То са снимка? Гдје је пецат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

24.09.2019 15:19

Ова власт је највеце зло српског народа. Гори су од највецих непријатеља. Унистили сколство, здравство, робне резерве, три банке, рафинерију Брод, Унис Дервента, Бирац, Алумину, итд. Купују авионе и хеликоптере да их возе на љетовања. Срам вас било свих! Фујјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

24.09.2019 19:08

Сваком злу дође крај, па ваљда ће и овом!

Name

Не ремсе

24.09.2019 15:20

Ма на крају це испасти да је синдикат МУПа организовао убиство Давида. Нисам ницији адвокат и зелим да убице горе у паклу али ово је постало дегутантно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трт

25.09.2019 07:28

Мртва трка је измедју овог билмеза и Васкета..

Name

Е

24.09.2019 15:21

Скотови, пустите дусу да поцива на миру... Јадници, бојите ли се Бога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИДИОТИЗАМ

24.09.2019 15:26

КАКВА ГЛУПОСТ ЉУДИ МОЈИ ОВАЈ СИКУЉАК ЈЕ МЈЕСЕЦ ДАНА ПРЕ НЕСТАНКА ДАВИДА РАСПОРЕДЈЕН НА ПОСЛОВЕ КОМАНДИРА ЛАЗАРЕВА СТО ЈЕ ЛАКО ПРОВЈЕРИТИ. ЈОС ЈЕДАН ДОКАЗ ДА ДАВОР И ОВИ СТО ГА САВЈЕТУЈУ НЕМАЈУ ВЕЗЕ О ЗИВОТУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2019 19:17

Представиш се фино правим именом и презименом, кажеш нам своју професију, па ћемо ти, можда, и повјеровати - овако, само узалуд трошиш ријечи!

Name

Конацно

24.09.2019 15:28

се процес мора покренути!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давидове

24.09.2019 15:30

убице мозда знају и ко је убио славису само ицх треба лијепо питати кад додје вријеме за то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Давор

24.09.2019 15:38

Ко је убио Давида ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

24.09.2019 15:39

Има ли ПОСТЕНИХ ПОЛИЦАЈАЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2019 09:38

То мозе бити наградна игра муп-а пц, ко надје постеног добије стан.

Name

МГ

24.09.2019 15:41

Овог психозу треба под хитно привести на разговор па да видимо какве доказе има ,јер ово су теске оптузбе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јана

24.09.2019 16:43

ајде МГ не булазни зна се ко има шифру

Name

Полако

24.09.2019 19:00

улази вода у уси!

Name

Ре Мг

25.09.2019 20:25

Јеси глуп,па и данас је позван да да изјаву,а давао је вец висе пута и сто га не притворисе?Јест' да смију,знају да говори истину,а вец су се запетлхали у своје муљазе.

Name

Јоја

24.09.2019 16:44

ста сте све навели покојник као да је био ескобар......да ли сте ви нормални ..... озбиљно питам није теско питање , да ли сте нормални ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2019 19:23

Јел и Дјуровиц није норналан?

Name

Јоја

24.09.2019 16:44

ста сте све навели покојник као да је био ескобар......да ли сте ви нормални ..... озбиљно питам није теско питање , да ли сте нормални ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛАВЕ БЦ

24.09.2019 16:49

Од првог дана је било јасно да су у убиство упетљани државни органи И институције.Жалосно у каквом друштву живимо,цвјета организован криминал а пијединци јачи од државе,може им се раде шта хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2019 19:25

Адвокат Зора Никодиновиц је била сасвим јасна јад казе да је Давид брутално убијен и да припадници МУП а уцествују у затаскавању. Ал ето Лукац тврди да је задес. Зашто?

Name

Вјецити опозиционар

24.09.2019 18:25

Скотови убили дијете због својих криминалних радњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ее

24.09.2019 18:34

Доказите да је тако немам ниста против да и хапсе ста висе прицате докле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

24.09.2019 20:32

дотле цемо прицати док убице небуду иза ресетака гдје им је мјесто јер им на слободи није мјесто док год су на слободи постоји опасност да понове злоцин!!Зато Правда сто прије!

Name

Дзабе скривате

24.09.2019 21:02

Дзабе се браните,пуци це карика у ланцу овог теског злоцина.У мору криминала и лосег зивота овдје,ово убиство је најгоре и најтезе.Само монструме није дирнуло у срце тијело убијеног момка,дјетета од 21 годину,онако бацено на обалу Црквене,као да је нико и ниста,да не поредим...након оних 6 претеских његових дана.Ако их је 8,па и 80 умјесано,мало им је и 45 година робије.Сотоне не смију зивјети у нормалном окрузењу,јер це опет урадити исто.А доказа о Давидовом убиству има и превисе,па је цудно сто овдје неки стално спомињу да их нема,па нема за оне који се пласе,али то је њихов проблем и њихов страх.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wук

24.09.2019 22:23

Никад се неце сазнати ниста,као сва убиства,кад полиција убија некад не мозе се доци до тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Земунски

25.09.2019 07:24

клан је био у специјалној дрзавној полицији па му се стало у крај али сацекај јос мало цим додје други тузилац и министар полиције једни друге це одавати као дјеца да би спасили своју козу! Јер их је много уцествовало довољно је да један пропјева!

Name

XXЛ

25.09.2019 06:08

ВОЛОВИ СУ СПОРИ АЛИ ЈЕ ЗЕМЉА СТРПЉИВА....ИНДИЈСКА НАРОДНА ПОСЛОВИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИса

25.09.2019 10:45

Тата му све зна. Тата комобар нудио и пате за информације. Све зна њега треба да казе ко је урадио да стане иза тога и да се то реси. Ал то њему ме иде у прилог био би заборавит овако има пазњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре црвено

25.09.2019 11:24

чуј то с 15 година ушао и открио криминал?' он је с 15 знао шта је криминал? свака част

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

25.09.2019 14:57

Како год да се заврси али нека се заврси, нека Давор да те диказе које има а не овако, све се зна и то је то. Не зна једноставно нико ниста а и онај ко зна неце да казе а и коме да казе. Све ово је искористено у политицке сврхе зато народ и не подрзава вецином ПзД, цуј казе овај писао за ослободјење?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

25.09.2019 15:06

се тјесите али ускоро це се све сазнати цим лукац оде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО

25.09.2019 16:39

ШТА ЈЕ ОВО,ДРЖАВА ИЛИ ЦИГАНЛУК СЕЉАЧКИ? А И ТИ СТРАНЦИ ПЛАЋЕНИ КОЈИ НИШТА НЕ ПРЕДУЗИМАЈУ ПРОТИВ УБИЦА И КРИМИНАЛАЦА ПОЛИТИЧАРА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

27.09.2019 06:15

Толико детектива,инспектора, патолога и форензицара на једном месту, који претацу из супљег у празно, јос нисам видео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зундо

28.06.2020 01:24

Медијска манипулација је аспект рада односа с јавношћу у којем одређене особе настоје створити слику или аргументе која погодују њиховим специфичним интересима. Методе медијске манипулације укључују упорабу заблуде и пропаганде и често укључују сузбијање информација или сузбијање истицања стајалишта. Може укључити методе манипулирања људи да престану слушати одређене аргументиме, или једноставно преусмјеравање пажње негдје другдје.

ОДГОВОРИТЕ