Рукометна легенда опет на клупи Загрепчана!

Вујовић је са Загребом потписао уговор на три године, али је остао и на позицији селектора рукометне репрезентације Словеније.

Остали спортови 25.09.2019 | 12:45
Рукометна легенда опет на клупи Загрепчана!
Рукометни клуб ППД Загреб данас је представио Веселина Вујовића као новог тренера.

Након што је словеначки тренер Бранко Тамше након два убједљива пораза у Лиги шампиона добио отказ, руководство хрватског шампиона одлучило је да у клуб врати провјереног стручњака Вујовића.

Вујовић је са Загребом потписао уговор на три године, али је остао и на позицији селектора рукометне репрезентације Словеније с којом га у јануару наредне године чека наступ на Европском првенству.

Вујовић је већ једном водио Загреб у периоду од 2014. до 2016. године, те је тада изузетно младу екипу успио два пута да одведе до четвртфинала Лиге шампиона.

"Могу рећи да је Загреб један од ријетких клубова који је моју одлуку да немам клуб до нове године, односно до Европског првенства, могао промијенити. Одбио сам неке понуде које сам добио из Египта, Пољске и Румуније, а када ми се Загреб, којег сматрам својим клубом, јавио с приједлогом лако смо се договорили. Знам да ситуација није лака, али сматрам да се рука пружена у тешким тренуцима памти пуно више него она у бољим моментима", казао је 58-годишњи Вујовић на данашњем представљању и додао:

У прва два кола Лиге шампиона Загреб је поражен од Пари сен Жермена (29:37) и Алборга (30:20), док у СЕХА лиги има половичан учинак - уписана је побједа над Металопластиком (25:28) и неуспјех на гостовању Веспрему (36:28).

"Не сматрам да је ситуација катастрофална, већ да имамо реалне шансе да прођемо даље. Противници су изузетног реномеа, али Загреб је екипа огромног потенцијала и ми ћемо наступати с оне позиције силе, гдје нико ко ће доћи наступати у Арену неће бити сматран фаворитом, како год да се звао. То је моја логика и то ћу покушати пренијети играчима. Част ми је и задовољство да сам поновно тренер Загреба."

Ведран Шупуковић, директор ППД Загреба, објаснио је да до промјене на тренерској позицији није дошло само због два пораза у Лиги шампиона и једног у СЕХА лиги.

"Друго полувријеме у Данској било је срамотно и једноставно смо били приморани да дјелујемо у смјеру потпуне стабилизације не би ли у наставку сезоне испунили циљеве које смо прије самог почетка поставили. Алборг је екипад за коју сматрамо да је по свим карактеристикама на неком нашем нивоу против које си дефинитивно нисмо смјели приуштити пораз. У овом смо тренутку као клуб релативно стабилни и заслужујемо више од овога што нам се десило у досадашњем току сезоне", рекао је Шупуковић.

Вујовић је имао блиставу играчку каријеру током које је са Металопластиком из Шапца два пута био шампион Европе.

С репрезентацијом СФР Југославије освајао је олимпијско и свјетско злато. За најбољег рукометаша свијета проглашен је 1988. године. Тренерским послом се почео бавити у Металопластици 1995. године, а од тада је сједио на клупи многих европских клубова, а издвајају се Сијудад Реал, Вардар и Загреб.

Био је и селектор СР Југославије, Србије и Црне Горе, Сјеверне Македоније, а сада Словеније.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар