Тривић: Школа није мјесто за политичке скупове

Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас разматрањем Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању, којим је прописано увођење Светосавске награде за најбољег наставника и учитеља.

Република Српска 24.09.2019 | 11:36
Тривић: Школа није мјесто за политичке скупове
Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да је једна од новина измијењеног закона и то да ће супружници и дјеца погинулих бораца бити ослобођени накнаде за полагање стручних испита.

Образлажући законско рјешење Тривићева је рекла да су у Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању остале кључне измјене као и у Нацрту, којима је предвиђено да ће мала матура бити прослављана у школским објектима.

– Предвиђено је и да у оквиру специјалних школа за дјецу са потешкоћама у развоју буду основани ресурсни стручни центри, да би услуга била доступна што већем броју дјеце у Српској – додала је Тривићева. 

Она је подсјетила да је Народна скупштина Републике Српске у јуну усвојила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању са закључком да буде обављена јавна расправа. Приједлог закона је изазвао полемику између посланика опозиције и владајуће коалиције око одржавања политичких скупова у склопу школа.

– Школа није мјесто за политичке активности – казала је категорично посланица ПДП у НСРС Јелена Тривић.

Посланици ће у другом дијелу шесте редовне сједнице разматрати и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о развоју малих и средњих предузећа и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о занатско-предузетничкој дјелатности.

Разматраће се и приједлоге закона о измјенама и допунама закона о регистрацији пословних субјеката у Српској, јавним путевима и научноистраживачкој дјелатности и технолошком развоју.



(БН&Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МГ

24.09.2019 10:03

Дајте рјесавајте неке битне ствари за народ ,ви само тразите длаку у јајету и расправљате о небитним стварима дајте несто конкретно неко рјесење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.09.2019 11:13

Овај криминал тајкуна и милионера на власти РС је више не издржив,посматрајући све ових протекли година прође нас овај мучан живот посебно борце РС гледајући стално разне криминалне афере ових свјетски лопова у РС.

Name

КОМШИЈА

24.09.2019 11:01

Миле има рјешења за све, рјешава се јавних предузећа, шума, вода и народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

24.09.2019 12:08

Па покрените иницијативу да се школе деполитизују. Сваког директора школе постављају политичке странке, треба прекинути ту праксу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма болан

25.09.2019 07:11

Овој це поцети сметати и како се ко цесља у РС. Бави се небитним стварима. Појацај дјевојко активности како појацати социјални статус градјана. Немој висе глумити струмфа љутка.

ОДГОВОРИТЕ