Trivić: Škola nije mjesto za političke skupove

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, kojim je propisano uvođenje Svetosavske nagrade za najboljeg nastavnika i učitelja.

Republika Srpska 24.09.2019 | 11:36
Trivić: Škola nije mjesto za političke skupove
Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je jedna od novina izmijenjenog zakona i to da će supružnici i djeca poginulih boraca biti oslobođeni naknade za polaganje stručnih ispita.

Obrazlažući zakonsko rješenje Trivićeva je rekla da su u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ostale ključne izmjene kao i u Nacrtu, kojima je predviđeno da će mala matura biti proslavljana u školskim objektima.

– Predviđeno je i da u okviru specijalnih škola za djecu sa poteškoćama u razvoju budu osnovani resursni stručni centri, da bi usluga bila dostupna što većem broju djece u Srpskoj – dodala je Trivićeva. 

Ona je podsjetila da je Narodna skupština Republike Srpske u junu usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju sa zaključkom da bude obavljena javna rasprava. Prijedlog zakona je izazvao polemiku između poslanika opozicije i vladajuće koalicije oko održavanja političkih skupova u sklopu škola.

– Škola nije mjesto za političke aktivnosti – kazala je kategorično poslanica PDP u NSRS Jelena Trivić.

Poslanici će u drugom dijelu šeste redovne sjednice razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti.

Razmatraće se i prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o registraciji poslovnih subjekata u Srpskoj, javnim putevima i naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju.



(BN&Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MG

24.09.2019 10:03

Dajte rjesavajte neke bitne stvari za narod ,vi samo trazite dlaku u jajetu i raspravljate o nebitnim stvarima dajte nesto konkretno neko rjesenje.

ODGOVORITE
Name

re

24.09.2019 11:13

Ovaj kriminal tajkuna i milionera na vlasti RS je više ne izdrživ,posmatrajući sve ovih protekli godina prođe nas ovaj mučan život posebno borce RS gledajući stalno razne kriminalne afere ovih svjetski lopova u RS.

Name

KOMŠIJA

24.09.2019 11:01

Mile ima rješenja za sve, rješava se javnih preduzeća, šuma, voda i naroda.

ODGOVORITE
Name

Kole

24.09.2019 12:08

Pa pokrenite inicijativu da se škole depolitizuju. Svakog direktora škole postavljaju političke stranke, treba prekinuti tu praksu.

ODGOVORITE
Name

Ma bolan

25.09.2019 07:11

Ovoj ce poceti smetati i kako se ko ceslja u RS. Bavi se nebitnim stvarima. Pojacaj djevojko aktivnosti kako pojacati socijalni status gradjana. Nemoj vise glumiti strumfa ljutka.

ODGOVORITE