Крунићева елиминисана у Ташкенту!

Српска тенисерка Александра Крунић елиминисана је данас са WТА турнира у Ташкенту.  Брз крај за Александру у Узбекистану: Францускиња превелик залогај. . .  Српска тенисерка брзо елиминисана са турнира у Ташкенту.  Криза Крунићеве се наставља! Српска тенисерка изгубила у првом колу WТА Интернатионал турнира у Ташкенту од 127. на свету!

Тенис 24.09.2019 | 10:51
Крунићева елиминисана у Ташкенту!
Она је у првом колу изгубила од Полин Парментије из Француске са 2:0 у сетовима (6:1, 6:2).

Ово је био њихов други међусобни дуел, а и претходно је - 2015. у Монтереју - славила Францускиња.

Палментије ће у другом колу играти против победнице дуела измедју Кирстен Флипкенс и Тимее Бабош.

Доскора први рекет Србије, Александра Крунић наставља чини се незаустављив, стрмоглав пад. Што у форми, што у ренкингу, како то већ иде.

Наша Фед куп репрезентативка је ноћас на трећем од последња четири WТА турнира које је играла испала већ у првом колу. А притом су то углавном мала такмичења, најниже WТА Интернатионал категорије (пандан АТП 250), као што је и ово у Узбекистану.

Овај пут је била посебно слаба у Ташкенту (тврда подлога у хали, наградни фонд 250.000 $) против 127. на светској лествици, Полин Перментије која је славила без икаквих проблема са 6:1 и 6:2. То је Крунићевој чак седми пораз у последњих девет мечева. Свеукупно, у синглу је у 2019. забележила 10 победа и 22 пораза, а бројке у белом спорту говоре све. Колико је пад у форми и игри значајан код наше тенисерке показује и њен ренкинг који јој је отприлике у ово време пре годину дана био рекордан, пошто је прошлог лета стигла до 39. позиције у синглу. А тренутно је 133, те је сада већ трећи рекет Србије пошто су испред ње Ивана Јоровић (93. на свету) и Нина Стојановић (98). Добра ствар је што је све боља у дублу те је сада најбољепласирана у каријери са 37. местом, а и што јој је тек 26 година па има времена да се поправи и врати на стари пут.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар