Krunićeva eliminisana u Taškentu!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić eliminisana je danas sa WTA turnira u Taškentu.  Brz kraj za Aleksandru u Uzbekistanu: Francuskinja prevelik zalogaj. . .  Srpska teniserka brzo eliminisana sa turnira u Taškentu.  Kriza Krunićeve se nastavlja! Srpska teniserka izgubila u prvom kolu WTA International turnira u Taškentu od 127. na svetu!

Tenis 24.09.2019 | 10:51
Krunićeva eliminisana u Taškentu!
Ona je u prvom kolu izgubila od Polin Parmentije iz Francuske sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2).

Ovo je bio njihov drugi međusobni duel, a i prethodno je - 2015. u Montereju - slavila Francuskinja.

Palmentije će u drugom kolu igrati protiv pobednice duela izmedju Kirsten Flipkens i Timee Baboš.

Doskora prvi reket Srbije, Aleksandra Krunić nastavlja čini se nezaustavljiv, strmoglav pad. Što u formi, što u renkingu, kako to već ide.

Naša Fed kup reprezentativka je noćas na trećem od poslednja četiri WTA turnira koje je igrala ispala već u prvom kolu. A pritom su to uglavnom mala takmičenja, najniže WTA International kategorije (pandan ATP 250), kao što je i ovo u Uzbekistanu.

Ovaj put je bila posebno slaba u Taškentu (tvrda podloga u hali, nagradni fond 250.000 $) protiv 127. na svetskoj lestvici, Polin Permentije koja je slavila bez ikakvih problema sa 6:1 i 6:2. To je Krunićevoj čak sedmi poraz u poslednjih devet mečeva. Sveukupno, u singlu je u 2019. zabeležila 10 pobeda i 22 poraza, a brojke u belom sportu govore sve. Koliko je pad u formi i igri značajan kod naše teniserke pokazuje i njen renking koji joj je otprilike u ovo vreme pre godinu dana bio rekordan, pošto je prošlog leta stigla do 39. pozicije u singlu. A trenutno je 133, te je sada već treći reket Srbije pošto su ispred nje Ivana Jorović (93. na svetu) i Nina Stojanović (98). Dobra stvar je što je sve bolja u dublu te je sada najboljeplasirana u karijeri sa 37. mestom, a i što joj je tek 26 godina pa ima vremena da se popravi i vrati na stari put.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar