Кисели купус из срца Семберије на домаћем тржишту

Никола Стајић, дипломирани инжењер пољопривреде из Велике Обарске, прије три године озбиљно је кренуо у прераду купуса и кисели купус са имања породице Стајић постаје препознатљив на домаћем тржишту.

Република Српска 23.09.2019 | 21:01
Кисели купус из срца Семберије на домаћем тржишту
„Ушли смо већ у трећу сезону производње, прераде и кисељења купуса са нашег имања. Почели смо опрезно, са мањом количином и постепено смо повећавали количину. У трећој сезони имамо већ око стотину тона готовог производа. Купус смо засадили на шест хектара, од чега сировину произведену на четири хектара киселимо, док сировину са два хектара лагерујемо.

Инсистирамо на квалитету, јер немамо велику производњу да бисмо се такмичили са великим произвођачима. Што се тиче квалитета, ту смо тренутно неприкосновени. Етикета на нашим производима је препознатљива, јер наш производ носи назив „Из срца Семберије“. Желимо понудити купцу оно најбоље. Купус који киселимо одабирамо тако да прерадимо оно што је тренутно најбоље“, каже Никола.



Стајић за портал Дешавања у Бијељини истиче да је до сада углавном његова породица инвестирала у опрему и објекте за прераду купуса, али није изостала ни помоћ од Министарства пољопривреде РС.

„ Добили смо финансијску помоћ за самозапошљавање агронома, док смо од једне швајцарске организације добили мању своту новца као помоћ предузетницима и менторску подршку. Ово је дјелатност која се пренијела са оца на сина, тако да инсистирамо и на традицији. На имању ми помаже и супруга“, каже Никола Стајић.

(Дешавања у Бијељини)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Маx

23.09.2019 19:12

Свака цаст Господине Стајицу напокон неко ко је несто лијепо урадио и остварио у плодној Семберији. Зелим ти од свег срца да се твоји производи надју и на трзисту ЕУ сто би нас Семберце веома обрадовало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

23.09.2019 20:21

Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

23.09.2019 21:34

има и тога. Свака част господине и пуно среће у раду. Само сто даље од наших политичара јер трују све око себе. Неће урадити ништа ако се не уграде и они. Сто даље од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ддр

24.09.2019 05:38

Свака част Васој породици.Надам се да васих производа има и у Бања Луци..Позз

ОДГОВОРИТЕ