Kiseli kupus iz srca Semberije na domaćem tržištu

Nikola Stajić, diplomirani inženjer poljoprivrede iz Velike Obarske, prije tri godine ozbiljno je krenuo u preradu kupusa i kiseli kupus sa imanja porodice Stajić postaje prepoznatljiv na domaćem tržištu.

Republika Srpska 23.09.2019 | 21:01
Kiseli kupus iz srca Semberije na domaćem tržištu
„Ušli smo već u treću sezonu proizvodnje, prerade i kiseljenja kupusa sa našeg imanja. Počeli smo oprezno, sa manjom količinom i postepeno smo povećavali količinu. U trećoj sezoni imamo već oko stotinu tona gotovog proizvoda. Kupus smo zasadili na šest hektara, od čega sirovinu proizvedenu na četiri hektara kiselimo, dok sirovinu sa dva hektara lagerujemo.

Insistiramo na kvalitetu, jer nemamo veliku proizvodnju da bismo se takmičili sa velikim proizvođačima. Što se tiče kvaliteta, tu smo trenutno neprikosnoveni. Etiketa na našim proizvodima je prepoznatljiva, jer naš proizvod nosi naziv „Iz srca Semberije“. Želimo ponuditi kupcu ono najbolje. Kupus koji kiselimo odabiramo tako da preradimo ono što je trenutno najbolje“, kaže Nikola.Stajić za portal Dešavanja u Bijeljini ističe da je do sada uglavnom njegova porodica investirala u opremu i objekte za preradu kupusa, ali nije izostala ni pomoć od Ministarstva poljoprivrede RS.

„ Dobili smo finansijsku pomoć za samozapošljavanje agronoma, dok smo od jedne švajcarske organizacije dobili manju svotu novca kao pomoć preduzetnicima i mentorsku podršku. Ovo je djelatnost koja se prenijela sa oca na sina, tako da insistiramo i na tradiciji. Na imanju mi pomaže i supruga“, kaže Nikola Stajić.

(Dešavanja u Bijeljini)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Max

23.09.2019 21:12

Svaka cast Gospodine Stajicu napokon neko ko je nesto lijepo uradio i ostvario u plodnoj Semberiji. Zelim ti od sveg srca da se tvoji proizvodi nadju i na trzistu EU sto bi nas Semberce veoma obradovalo

ODGOVORITE
Name

Crni

23.09.2019 22:21

Bravo!

ODGOVORITE
Name

Eto

23.09.2019 23:34

ima i toga. Svaka čast gospodine i puno sreće u radu. Samo sto dalje od naših političara jer truju sve oko sebe. Neće uraditi ništa ako se ne ugrade i oni. Sto dalje od njih.

ODGOVORITE
Name

Ddr

24.09.2019 07:38

Svaka čast Vasoj porodici.Nadam se da vasih proizvoda ima i u Banja Luci..Pozz

ODGOVORITE