Хамилтон: Побиједити Ферари је "немогућа мисија"!

Актуелни светски шампион Формуле 1 Луис Хамилтон сматра да је Ферари направио фантастичан аутомобил и да ће Мерцедес морати подхитно да се врати на прави пут.

Остали спортови 24.09.2019 | 20:21
Хамилтон: Побиједити Ферари је "немогућа мисија"!
Пред почетак тркачког викенда у Сингапуру Ферари због својих карактеристика није био фаворит за освајање прве позиције на овој стази.

Ипак, у недељу смо гледали нешто другачију ситуацију, па је "Скудерија" дошла до треће узастопне победе што је најбољи њихов сегмент у последњих 11 година.

Мотор Фераријевог болида је унапређен, а иако је било приче да су на илегалан начин увећали број коњских снага, прилично је јасно да то (све и да је тачно) није био разлог њихове доминације, што је стаза у Сингапуру и показала.

"Ја сам реалиста и кажем да је ово део сезоне у коме Ферари доминира јер су најбоље наместили свој болид... Можда су овакав аутомобил имали читаве године, али једноставно се ствари до сада нису сложиле. Јасно је да њихов аутомобил савршено функционише и како ствари стоје победити Ферари је немогућа мисија. На правцу са њима не можемо да се такмичимо", рекао је Луис Хамилтон.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 вози се 29. септембра за Велику награду Русије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар