СК: Српкиње желе да наставе са побједама!

Репрезентативке Србије у одбојци рекле су да им је драго због убедљиве победе над Камеруном и да тако желе да наставе на Светском купу.  Традиција уз Србију. . .  У осмом колу Светског купа у Јапану у уторак ујутру европске и светске шампионке играју против Јужне Кореје.

Остали спортови 23.09.2019 | 21:18
СК: Српкиње желе да наставе са побједама!
"Драго ми је што су све одбојкашице добиле прилику да играју. Следи Кореја, која је квалитетнија од Камеруна, али мислим да смо боље и да ћемо победити", рекла је Катарина Лазовић после утакмице у Тојами.

Женска одбојкашка репрезентација Србије је победила Камерун са 3:0 у седмој утакмици Светског купа у Јапану. Бојана Миленковић је навела да јој је драго због победе.

"Од почетка смо играле на добром нивоу, држале свој ритам игре. Спремићемо се најбоље што можемо за наредни дуел и као и сада дати максимум", додала је Бојана Миленковић.

Мила Ђорђевић је казала да је српски тим био максимално ангажован.

"Играле смо максимално ангажовано. Камерун нам је парирао само у првом сету. Сада очекујем добру утакмицу са Корејом, која је у налету. Очекујем победу", казала је Мила Ђорђевић.

После максималне победе над Камерункама, Србија у уторак ујутру (04.00) завршава такмичење у Тојами на Светском купу против Јужне Кореје. Последње три утакмице наше одбојкашице играће у Осаки против Јапана, Кине и Доминиканске Републике.

Против аутсајдера Камеруна, тренер Александар Владисављев је одморио Бианку Бушу и Мају Алексић. Нема Србија императив резултата на овом такмичењу, али је подмлађена селекција одиграла одлично досад и пружила жесток отпор фавортима који су стигли у Јапан у најјачим саставима.

Наредни ривал Јужна Кореја није баук, селекција која има три победе у Јапану, једну мање од наше селекције. Прва звезда азијске селекције је примач сервиса турског Езачибашија Ким Јеон Кунг. Она није играла у понедељак ујутру када су Корејке поражене од Холандије после четири сета.

Очекује се опет да носе игру наше селекције Ана Бјелица, Бианка Буша и Мина Поповић, уз техничара Слађану Мирковић. Традиција је на страни Србије која је победила последње четири утакмице Кореју. Ове сезоне у Лиги нација је било 3:1 за Србију. Последњу победу против наше репрезентације Јужна Кореја је остварила пре више од пет година.

Подсетимо, на ово такмичење европске и светске шампионке отишле су без златног селектора Зорана Терзића (мења га један од помоћника Александар Владисављев) и пет најбољих играчица са недавно завршеног Европског првенства у Анкари – Тијане Бошковић, Маје Огњеновић, Бранкице Михајловић, Стефане Вељковић и Силвије Поповић.

Назире се победник овог такмичења, а то је Кина која је у понедељак победила у дербију САД неочекивано лако у три сета. Олимпијске шампионке из Рија играју одлично у Јапану, без пораза су, са само изгубљена два сета. Уколико до краја победе преостале три утакмице, Џу Тинг и другарице одбраниће титулу у Светском купу.

Систем такмичења је такав да се игра 11 кола, свако са сваким. Титулу од пре четири године брани Кина, док је Србија била друга, а САД треће.

Утакмица Србија - Кореја играће се у уторак од 4.00.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар