Здравко Мамић неће бити изручен Хрватској

Жалбено вијеће Суда Босне и Херцеговине донијело је правоснажну одлуку по којој Здравко Мамић, бивши савјетник загребачког Динама, неће бити изручен Хрватској јер за то нису испуњене законске претпоставке, објављено је из сједишта тог суда у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 23.09.2019 | 16:57
Здравко Мамић неће бити изручен Хрватској
У саопштењу Суда стоји да је Жалбено вијеће Одјела за општи криминал, у поступку по молби правосудних тијела Хрватске од 11. јуна ове године за изручење Здравка Мамића, у циљу вођења кривичног поступка пред Жупанијским судом у Осијеку по оптужници за почињење кривичног дјела злочиначко удруживање и злоупотреба повјерења у привредном пословању, одлучујући о оцјени испуњености законских претпоставки за изручење, донијело рјешење којим је потврђено првостепено рјешење Суда Босне и Херцеговине од 29. августа.

Тим је рјешењем утврђено да нису испуњене законске претпоставке за изручење Мамића.

Првостепено вијеће је, анализирајући примјену Закона о међународној правној помоћи и Уговора о изручењу потписаног између Босне и Херцеговине и Хрватске, који предвиђа могућност изручења и властитих држављана под прецизно утврђеним условима, утврдио да у овом случају нису испуњене претпоставке за изручење бившег челника Динама с обзиром на то да кривично дјело за које је оптужен у Хрватској није прописано као кривичног дјела у БиХ.

Здравко Мамић дошао је у БиХ у јуну 2018. године, само дан уочи изрицања осуђујуће пресуде по оптужници која га је теретила за извлачење новца из Динама.

Он борави у Међугорју, а од изручења штити га држављанство БиХ.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јаффа

23.09.2019 16:12

Поштено судство.. ха ха ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аладин

23.09.2019 17:18

Залосно и срамотно,додирнули смо дно,дна у насем такозваном оравосуђу. Овдбе се јос само суди сиротињи и раднкцкој класи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узивај МАМИЦУ

23.09.2019 20:01

троси док има пара. Ова игра је ко кога превари. јг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејтон јок

24.09.2019 04:07

Свака част нашем правосуђу. Исто тако ради правосуђе у Хрватској. Криминалац из БиХ побјегне тамо и онда је безбједан. Исто као пљачкаши из Wестерн филмова, чим пређу Рио Гранде и докопају се Меxика, безбједни су. Сјетите се случаја званог Анте Јелавић !

ОДГОВОРИТЕ