СДП враћа у игру "априлски пакет" уставних промјена

Клуб посланика Социјалдемократске партије (СДП) БиХ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ ће у парламентарну процедуру упутити амандмане на Устав БиХ.

Република Српска 23.09.2019 | 16:00
СДП враћа у игру  "априлски пакет" уставних промјена
Казао је то данас на конференцији за новинаре у Сарајеву посланик СДП-а БиХ у Представничком дому државног парламента Саша Магазиновић, напоменувши да је овај сет амандмана већ познат јавности као „априлски пакет“ амандмана.

Додао је да ће га посланици из Клуба СДП-а упутити у процедуру ових дана, највјероватније сутра.

Од разговора за успостављање власти дошли смо до промјене Устава. Десило се преко ноћи, а још јуче смо разговарали о АНП-у а сада о Уставу - казао је Саша Магазиновић, посланик СДП-а у Парламенту БиХ, на данашњој прес-конференцији.

Како је истакао, постоје двије опције. Једна од њих је да се одустало од АНП-а, а друга да су постигли договор.

- Ово је прва парламентарна већина која није успјела формирати власт али би већ мијењала Устав. Устав се не може мијењати у другим градовима, Београду, Анкари и тако даље, он се може мијењати само у Парламентарној скупштини БиХ - поручио је он.

Додао је да мисли да руководство Дома испитује стрпљење посланика.

Надлежни одлично знају процедуре, али свјесно измјештају изван институција БиХ па чак и изван наших граница, казао је он.

- Да би показали како се то ради упутићемо у процедуру амандамане за Устав БиХ. Овај сет је већ познат и медијима и јавности. Као априлски пакет, управо тај пакет јер је он једини подржан и усаглашен од свих и од странке у којој је Човић, и странке Изетбеговића, Додика и тако даље. Они који нису били за пакет нису међу живима, у политичком смислу - казао је Магазивновић.

Појаснио је да би Априлски пакет амандмана требао бити пуштен у процедуру, те се нада да ће о њему бити омогућено да се разговара у Парламенту гдје је једино потребно, преносе агенције.



(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

зоран

23.09.2019 14:11

какав СДП какви њихови предлози. Они су гори за Србе од СДА. Од СДА се зна ста се оцекују али СДП је подмукла странка са истим циљем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

23.09.2019 15:35

Магазиновицу ви боснхаци бас залудјујете народ србе не интересује никаква бx

Name

Ре зоран

23.09.2019 15:38

Магазиновиц је веци муслиман и од самог бакира од да је прави србин не би о био код комсица у странци

Name

РЕ ЗОРАН

23.09.2019 14:51

Сви нас мрзе зар не фуј сељацино

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

23.09.2019 15:38

Е мој магазиновицу која си ти будалетина

Name

Бејха је пропао пројекат

23.09.2019 14:59

Па може на оних 23 %.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не ремсе

23.09.2019 18:31

Не зна се ко је гори СДА са исламском декларацијом или СДП са грађанском исламском декларацијом јос само да ДФ ефендије Комсица донесе исламску грађанску декларацију испред Хрватског народа па да лудило Бодњацких политицара буде потпуно. Хахаха али дзабе могу доносити декларације до судњег дана и нас СРБА се несто пита. Зивјела СРПСКА у инат свим непријатељима!

Name

ЗМиљенкоЕ

23.09.2019 15:10

А јос постоји СДП или је само Нермин Никсиц цлан... подјелио цовјек тракторе и странка се развезла на тракторима.

ОДГОВОРИТЕ