БН: Састанак Мића Мићића и Соње Давидовић

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић састала се данас у Бијељини са градоначелником Мићом Мићићем.  

Република Српска 23.09.2019 | 14:32
БН: Састанак Мића Мићића и Соње Давидовић
Током данашње посјете Бијељини било је ријечи о наставку пројеката Владе на унапређењу школског спорта и демографске обнове путем нових мјера популационе политике у којима је неопходно и активно учешће локалних заједница.

У фокусу разговора били су млади људи, а повод за то је Трећа регионална конференција омладинских организација која се одржава у Бијељини, у организацији ресорног министарства и Омладинског савјета са циљем повезивања младих људи из Републике Српске и Србије.

“Повезивање у смислу рада на заједничким пројектима,међусобног упознавања и начина на који могу заједно аплицирати према средствима из  европских фондова”, рекла је Соња Давидовић, министар  породице,омладине и спорта 

Бијељина Европски град спорта може да се поноси са 10.500 младих укључених у рад спортских клубова.

“Издвајамо око 2,5 милиона марака кроз различите видове помоћи клубовима и помоћи инфраструктури. Желимо да наш стадион Фудбалског клуба “Радник” буде још модернији,тако ћемо у будућности направити нову источну трибину гдје би биле нове свлачионице које задовољавају УЕФА стандард што значи да ће у граду Бијељина бити одигране европске утакмице,” каже градоначелник Бијељине 

Врло важни пројекти биће реализовани већ од мјесеца октобра, а односе се на школски спорт и подршку дјеци школског узраста од првог до петог разреда.

“Циљ нам је да радимо на развоју моторичких вјештина и да дјецу тог школског узраста више активирамо у спорту. У том смислу, Министарство је обезбједило средства за дидактичку опрему за 187 школа у Републици Српској,” истиче Давидовићева 

Незаобилазна тема о којој се данас највише прича јесте демографска обнова Републике Српске и нове мјере популационе политике.

“Ми ћемо имати један састанак са Савезом општина и градова гдје ће бити сви представници локалних самоуправа и гдје ћемо детаљније причати о свему овоме,јер како су нам рекли демографи нема квалитетних мјера популационе политике без активног учешћа локалних заједница,” додаје Давидовићева 

На скупштини града усвојена је омладинска политика,истакао је градоначелник Бијељине и додао да се брига локалне заједнице о младима огледа на разне начине.

“Подржавамо пројекат за активније бављење спортом међу најмлађима и брига локалне заједнице о младима огледа се кроз стипендирање, као и промоцију и подршку младим талентима,” рекао је Мићић. 

“Породица је свакако најбитнија и сви заједнички треба да радимо на томе да нам млади људи остају на овим просторима и стварају своје породице", оцјенио  је Мићић.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

губавац

23.09.2019 13:17

Тужна је спознаја да један старац одлучујео судбини младих људи! Старац који већ 30 година мандатари по разним основама и за чијег мандатарења је толико и толико младих људи морало напустити своју земљу. А истоме старцу је јако лијепо у њиховој земљи коју су морали напустити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијепа Је

23.09.2019 15:04

Корисно би било да и министарка роди још које за примјер другима. Бар она то може да приушти себи.

Name

Семберко

23.09.2019 19:39

Е Мићко Мићко стара лопино. Колико ћеш у свој џеп да стрпаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

24.09.2019 13:42

На рефлекторима за фудбалски клуб Радник, узеће 50%, значи око 500.000 КМ.