Вучић се данас састаје са Меркел и Мицотакисом

Предсједник Србије Александар Вучић боравиће од данас до 26. септембра у Њујорку, гдје ће учествовати на 74. засиједању Генералне скупштине УН.

Србија 23.09.2019 | 09:40
Вучић се данас састаје са Меркел и Мицотакисом
Вучић ће се данас састати са њемачким канцеларом Ангелом Меркел и премијером Грчке Кирјакосом Мицотакисом, најављено је из Службе за сарадњу са медијима предсједника Србије.

Предсједник Србије сутра ће присуствовати отварању 74. засиједања Генералне скупштине УН и имати низ одвојених билатералних сусрета, између осталих и са генералним секретаром УН Антониом Гутересом и вршиоцем дужности помоћника америчког секретара за европске и евроазијске послове Филипом Рикером.

Предвиђени су и сусрети са предсједником Гватемале Џимијем Моралесом, премијером Ирске Леом Варадкаром, предсједником Европског савјета Доналдом Туском, првим потпредсједником Европске комисије Франсом Тимермансом и високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Федериком Могерини. 

Вучић ће сутра присуствовати и пријему који организовује амерички предсједник Доналд Трамп.

Трећег дана боравка у Њујорку Вучић ће се састати са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровим, предсједником Свјетског јеврејског конгреса Роналдом Лодером, као и са предсједником Свјетског економског форума Бергеом Брендеом, политичким директором британског Форин офиса Ричардом Муром и предсједником Палауа Томасом Ременгесом.

Истог дана Вучић ће присуствовати и догађају на високом нивоу у организацији УНЕСКО под називом “Будућност образовања”.

Предсједник Србије обратиће се Генералној скупштини УН 26. Септембра.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Аооо

23.09.2019 07:55

Сретан пут председниче

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

23.09.2019 09:29

.. и док свима објасни своје мудре замисли...авион ће му отићи за назад!

ОДГОВОРИТЕ