Vučić se danas sastaje sa Merkel i Micotakisom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 26. septembra u Njujorku, gdje će učestvovati na 74. zasijedanju Generalne skupštine UN.

Srbija 23.09.2019 | 09:40
Vučić se danas sastaje sa Merkel i Micotakisom
Vučić će se danas sastati sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel i premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, najavljeno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Predsjednik Srbije sutra će prisustvovati otvaranju 74. zasijedanja Generalne skupštine UN i imati niz odvojenih bilateralnih susreta, između ostalih i sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom i vršiocem dužnosti pomoćnika američkog sekretara za evropske i evroazijske poslove Filipom Rikerom.

Predviđeni su i susreti sa predsjednikom Gvatemale Džimijem Moralesom, premijerom Irske Leom Varadkarom, predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom, prvim potpredsjednikom Evropske komisije Fransom Timermansom i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini. 

Vučić će sutra prisustvovati i prijemu koji organizovuje američki predsjednik Donald Tramp.

Trećeg dana boravka u Njujorku Vučić će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim, predsjednikom Svjetskog jevrejskog kongresa Ronaldom Loderom, kao i sa predsjednikom Svjetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom, političkim direktorom britanskog Forin ofisa Ričardom Murom i predsjednikom Palaua Tomasom Remengesom.

Istog dana Vučić će prisustvovati i događaju na visokom nivou u organizaciji UNESKO pod nazivom “Budućnost obrazovanja”.

Predsjednik Srbije obratiće se Generalnoj skupštini UN 26. Septembra.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Aooo

23.09.2019 07:55

Sretan put predsedniče

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

23.09.2019 09:29

.. i dok svima objasni svoje mudre zamisli...avion će mu otići za nazad!

ODGOVORITE