Милојевић: Статистика не лаже, трагична је!

Морамо да нађемо узроке, имам проблем са странцима! Тренер Црвене звезде објаснио и зашто је променио формацију. . .

Фудбал 23.09.2019 | 12:45
Милојевић: Статистика не лаже, трагична је!
Владан Милојевић је други пут заредом доживео пораз од Партизана. Један од најуспешнијих тренера у Звездиној историји је опет надигран и поражен као у финалу Купа Србије на крају прошле сезоне. До тог пораза у дербију у купу је имао само две изгубљене утакмице у домаћим такмичењима. 

Милојевић се из до сада непотврђених разлога није после меча појавио у Партизановој прес сали предвиђеној за конференције за медије. Медијима се обратио у тунелу Партизановог стадиона.

„Није лепо и пријатно када изгубите дерби, борбу за престиж. Професионалци смо и мораћемо што пре ово да заборавимо. Треба да размишљамо о наредним утакмицама“, рекао је Милојевић.

Звездин стратег се потом дотакао избора тактике и формације за вечерашњи дерби.

„Није то дефанзивна тактика, ми смо пробали у фази отварања 3-4-2-1, није то дефанзивна тактика. Али чим се виде три штопера, одмах је дефанзивна. Пробали смо да изненадимо Партизан са другачијом фомацијом, да контролишемо простор и лопту. Било је пар сегмената када смо радили добре ствари и оно што смо желели, али онда не центрирамо како треба... Најодговорнији сам, за то сам се определио и нека иде на моју душу“.

Више од пораза, Звездине навијаче боли импотенција тима да угрози гол вечитог ривала.

„Статистика не лаже. Било је ситуација које смо могли другачије да решимо. Зашто нисмо... Статистика није добра, могу да кажем и да је трагична. Морамо да видимо који су узроци. Видећемо... Пробаћемо да нађемо решење... Да ротирамо, да имамо шпицеве, ставимо једног, па другог. То нам је посао, да нађемо решење“.

Милојевић је изненадио и одлуком да у тим не уврсти шпанског везисту Кањаса.

„Никада од мене нећете чути алиби. Ја сам одлучио ко ће играти. Неукусно је да причамо о томе. Можда је требало... Са оваквим резултатом, да могу да променим, ставио бих друге странце да играју. Имам велики проблем са тим“, рекао је Милојевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

КОРПЕ НЕДРИ

23.09.2019 11:17

Главе горе шампиони и идемо даље! Реваншираћемо им се на Маракани троструко, и опет ће у мају да гледају нашу журку на Калемегдану - САМО НАПРЕД ЗВЕЗДО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братунац

23.09.2019 12:06

Свака ти цаст струцњак када их овако тјесис. Срамота за фудбал да оваква екипа представља Србију у спорту, двије утакмице нисте сутнули у оквир гола. Да није залосно, било би смијесно, поздрав за све делије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мане

23.09.2019 12:11

Највеци проблем звезде је кукавиција игра ,игра на 0 0 или 1 0 са оваквом екипом је лудост Милојевицу ,,уци у дерби без Томанеа ,Гарсије и Кањаса то ти је највеца глупост

ОДГОВОРИТЕ