Додик покушао да увуче Вучића у своје проблеме

- Додик се понаша као неко ко је изгубио разум и он је спреман да због неформирања Савјета министара изазове конфликтно стање не само у БиХ, већ би цијели регион увукао у проблеме.

Република Српска 22.09.2019 | 14:28
Додик покушао да увуче Вучића у своје проблеме
Коментаришући за ИСТОК јучерашњи састанак код предсједника Србије Александра Вучића, члан Предсједништва СДС Вукота Говедарица је истакао „да је састанак протекао у једном неуспјелом покушају Милорада Додика да због интереса своје политичке партије у велике проблеме увуче и Републику Српску и Србију.

„На жалост, Додик се понаша као неко ко је изгубио разум и он је спреман да због неформирања Савјета министара изазове конфликтно стање не само у БиХ, већ би цијели регион увукао у проблеме.

С друге стране предсједник Србије је схватио да би „ђаво могао однијети шалу“ и послао је дијаметрално супротне поруке у односу на Додика.

Позвао је на суздржаност знајући да ово није питање неке безвриједне и неспроводиве декларације већ је по сриједи Додиково незадовољство зато што не може да овлада државним структурама власти. Он је због своје конфликтне политике постао политички непожељан партнер и проблем за сваког“, рекао је Говедарица.

„Непринципијелни позиви који долазе из СНСД-а да се СДС повуче из Савјета министара су недобронамјерни и представљају манипулацију јавности. СДС не да неће, већ се не може повући из Савјета министара.

Уколико би се то десило, српска мјеста би, како каже, попунили замјеници који су Бошњаци и Хрвати и у том случају АНП, који је једина и стварна препрека формирања нове државне власти, екпресно би отишао у Брисел.

"Према томе, у питању је тактика СНСД-а како да се докопа Савјета министара, а никако бојазан од неке неспроводиве декларације коју Бакир Изетбеговић може „мачку о реп да окачи“, као и Човић и Додик, чије страначке декларације су подразумијевале за Републику Српску врло рискантан процес ревизије дејтонског уређења, али и отворио проблематично питање уставних промјена“, констатовао је Говедарица.

Извор: ИСТОК

Коментари / 71

Оставите коментар
Name

Слобо

22.09.2019 12:35

Господе бозе сви аналитицари се слозили да је деклерација веома опасна само за овога је безвредна и неспреводив! Па јел ово политицар? О бозе сваста!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

22.09.2019 13:11

Везе ти немаш ко ни квазианалитичари... опасна је домаћа будала, опаснија од стране

Name

Подвале не пролазе

22.09.2019 13:19

Не лупетај, да вам је наставити пљацку, све вам опасно и бебе које се роде.....

Name

Судија

22.09.2019 13:36

Додик се понаса на такав нацин или све или ниста. Медјутим, ситуација је таква да ми не моземо себи дозволити сукоб са Америком и НАТО пактом из најмање три разлога. Прво, сувисе смо мали и по броју становника и потенцијалних војника, те веома смо слабо развијени и финансијски готово унистени. Под два, немамо наорузање модерније производње, а у слуцају сукоба, Србија нам неби могла доставити довољене колицине наорузања и потребне муниције како би се одбранили. Под три, окрузени смо НАТО снагама и немамо никакву медјународну подрску нити у којем смислу, осим мало Руску и то само вербално, јер знамо да је Русија далеко и нема директан територијални приступ нити Србији, па тако ни нама, Са друге стране све земље запада би и даље подрзали медјународно признату дрзаву БиХ и знамо како би то зврсило. Имали смо једном прилику и знамо како је то оконцало, гдје смо морали потписати Дејтонски мировни споразум и овакву дрзаву БиХ, која је ипак цјеловита, састављена од Ентитета и Брцко дистрикта. Додик се игра са комплет народом, хоце да нестанемо и са ових простора као сто смо нестали из Српске крајине. НАТО је узео и Црну гору, Македонију, узет це и БиХ и у дигледно вријеме цак и Србију, то је неминиовност. Уразумимо се и подрзимо друге опције СНСД и Додик су прослост, СДС и ПДП су будуцност, зато на идуцим изборима треба обавезно изаци и гласати за СДС и ПДП.

Name

Економиста

22.09.2019 13:42

Ми смо са Додиком и СНСД странком вец банкротирали и прилицито пропали, јер укупан дуг Републике Српске скоро седам милијарди КМ, а не 5,8 милијарди.Власт у РС-у не укључује дуг здравственог система који прелази милијарду КМ. Укупно дуговање јавних здравствених установа у 2015. години износило је 513 милиона КМ, а са 31. мартом ове године износи 631 милион КМ. Када укључимо дуговања Фонда здравственог осигурања то значи да здравствени систем има дуг који прелази милијарду КМ. А Додик несто прица о самосталности РС-а, која це нам за годину тотално банкротирати, ако овако наставе да узимају кредите и урусавају јавна предузеца, која све висе тону у дубијозу и енормне дугове, који це довести ускоро до њиховог гасења, а радници це остати без посла и самим тиме отици из ове дрзаве. Ако остане ова власт са СНСД на целу слиједи нам тотални банкрот и распад РС-а.

Name

ДОБОЈЛИЈА

22.09.2019 13:44

Ти си Слобо наиван ако видиш опасност по Републику Српску од једне страначке декларације.СНСД Је економски уништио РС и ту леже одговори за све проблеме које имамо.Господин Вукота Говедарица је све лијепо објаснио острашћени страначки ботови то не желе да прихвате

Name

Ре

22.09.2019 13:47

Опасна је и увјек су је износили још док је Алија био жив , као што је Шешељ износио Карловац, Вировитица , Карлобаг, али хоћели се остварити то је нешто сасвим друго , па и ти и ја имамо жеље па се не остваре али ти си изгледа некакав СНСД активиста и то гледаш онако како и човјек који води ту странку и који се за све пита.

Name

Сид

22.09.2019 13:49

Неспроводива је, без подршке Срба и Хрвата, због тога. Декларација је легитимна, али неспроводива, барем је тренутно стање такво

Name

Пуковник

22.09.2019 13:50

Вукота је све у праву, о овоме сам ја јос давно писао да це Додик и Вуцицу бити велики камен око врата и велико зло, којег не мозе лако да се ријеси. Медјутим, и у самом СНСД одвија се тезак и у тајности непремостив сукоб који тиња и одвија се у СНСД-у измедју љутих ривала Додика, Косарца и Спирица на једној и Предсједнице РС Зељке Цвијановиц, Тегелтије, Лукаца, Радмановица и Радојицица са друге стране. То на једну страну, Медјутим, ста нама сада не одговара кад је у питању слање АНП-а, па јесмо ли потписали МАП, ЈЕСМО, Додик то свесрдно подрзавао и промовисао. Јесмо ли ми преко Предсједавајуцег Предсједниства БиХ Небојсе Радмановица /СНСД/ који је молило НАТО пакт да нас као дрзаву БиХ укљуцујуци и Ентитете приме по хитном поступку у НАТО, ЈЕСМО, сам Додик наредио Радмановицу да то уради. Знаци ми сада хоцемо да медјународноправне споразуме не постујемо које смо сами потписали. То није уопце нормално, нити политицки паметно. Као сто знамо имали смо проблема са НАТОом али знамо и да НАТО доноси сигурност, инвестиције, заститу, напредак свих дрзава и становниства гдје год је под његовом контролом и заститом. Уразумимо се, Додик има лицне талове са Русима, али нама реално Руси никада ниста нису помогли, увијек су гледали свој дрзавни интерес, а нама ниста, цак нам обицни кредит неце да дају. Оканимо се Додика и СНСД, они нас воде у пропаст и сукобе који нам уопце не требају, а окренимо се СДС и ПДП странкама и подрзимо их на изборима.

Name

Хоцемо

22.09.2019 13:58

Изјаву мектица,...

Name

Ре

22.09.2019 14:34

Није он је дезертер

Name

Ре

22.09.2019 14:35

Декларација Алије изетбеговица је довела до рата у бих ал И син би исто то је истина а милорад је само цовјек који неце исламску бих

Name

ИСТИНА

22.09.2019 15:06

Слобо, ти појма немаш. Говедарица је прави политичар, а једног дана ће бити и велики државник. Миле Додик захваљујући таквим следбницима као што си ти цијелог живота се бави лочним интетесима и личном користима. Даће бог да је и Вучић схватио ко сте и какви ст ви и шта све радите на штету народа не само Републике Српске, већ и Србије.

Name

Професор

22.09.2019 15:11

Додик има велики страх од губитка власти, човјек који је преузео све полуге власти се ужасно плаши да их може у једном трену изгубити, тада се његов живот мијења из коријена. Додик када изгуби власт ће покушати побјећи, он неће овдје остати, осим тога он има и велики страх од хапшења, губитак власти би могао активирати оптужницу која је у приправности и могао би бити ухапшен управо од оних против којих највише говори а то су СИПА и тужилаштво БиХ. Ако се домогне Србије онда ће избјећи суд. Званична политичка Србија подржава његову политику што је несхватљиво, осим тога успио је придобити и подршку врха цркве. Додик је под своју шапу ставио све, колико ја знам само овај медиј (БН) није успио освојити. Економија у РС-у, пропада, финансијска ситуација никада није била гора, фирме се затварају, нових радних мјеста готово да и нема. Сколе, вртици и обданиста се затварају, јер немају дјака нити дјецице, родитељи одлазе тј. бјезе главом без обзира да се спасе ове биједе и јада, а СНСД и Додик лазу и прицају о неком просперитету и отцјепљењу. Ако остане ова власт са Додиком на целу иселит це се комплет младо становниство, остат це само пензионери и мало будзетлија, али како цујем цак и они поцели напустати РС и своја радна мјеста. Близи нам се крај са СНСД-ом. Подрзимо праве странке СДС и ПДП.

Name

Ре

22.09.2019 15:29

Пљацка је заврсена како се сдс И пдп избацили

Name

Ре судија

22.09.2019 15:30

Колико пута ти треба реци да дуги И досадни коментари се нецитају хер људи препознају глупе људе

Name

ре Слобо

22.09.2019 15:43

Теби су успјели испрати мозак, у томе је проблем, наравно на је декларација неспроводива на легалан и легитиман начин, не мислиш ваљда да ће неко кренути у рат зарад спровођења декларације. Дејтонски мировни споразум је углавном све регулисао, за промјену устава потребна је двотрећинска већина.

Name

ВРС-РВИ

22.09.2019 15:53

Пуковнице - браво за коментар !!! Потписујем сваку ријеч !!! Свако ко хоце да види , и цуује зна ко је ове проблеме донио, ко је силом досао на власт, ко је предао Брцко , ко је потписао пасосе и таблице, ко је војску предао, ко је КМ у РС увео, а избацио Српски динар.... тај исти додиг , ниста добро РС није дони, а сто је нај трагицније отијера нам становнисто и омладину из РС ,који невиде перспективу под сектаском власцу!!! Рат је био гранате су падале ,али становниство није бијезало као сада!!! Упитај те се сви који га подрзавате ко је преци РС и мд и његова секта,која је висе зла доњела Српском народу него декларација А. Изетбеговица ,који је умро и нико је и не спомиње, а тако це умријети и бакир прије него сто це се обистинити његова декларација ,која је само слово на папиру... па и додиг је у својој навео да це РС бити самостална до 2018 ииииии... Сви су они пролазни само РС је вијецна, само ми који смо је стварали знамо како је настала ,и како це мо је оцувати, а то нас задузисе гробови синова који дадосе своје зивоте за њен настанак, и нико нема право да се игра са њом ма како се звао. Нико се немозе ставити изнад РС ,ма како се звао, а дезертери, и они који немају дана ратиста ( прве линије) поготово!!!

Name

@ Ре

22.09.2019 15:53

"Декларација Алије изетбеговица је довела до рата у бих ал И син би исто то је истина а милорад је само цовјек који неце исламску бих",,,,,, али зато хоће да прави православну џамахирију од РС-а. Шта ти значи "исламска БиХ"?? то је само понављајућа матрица још из 1990-тих?? Је ли Косово Исламска покрајина?? како мислиш реинтегрисати у Србију "исламску покрајину" са 3 милиона муслимана.?? Џамија по РС-у обновљено на стотине, боље би било да гледаш како се од уставом секуларног ентитета РС ствара православна џамахирија, је ли устав светиња, јесте, па немојмо га кршити ако ти је светиња.

Name

Те изеаелац

22.09.2019 19:04

Па и овај је квази политичар.

Name

Ре судија

22.09.2019 19:34

Управо супротно. Зеља да се БиХ сто пре увуце у НАТО није настала у Бриселу него у Сарајеву. И званицници НАТО-о су то потврдили јер они сматрају да је то техницко питање. Декларација СДА је опасна и наисла је на осуду Амера И ОХР-а. Једино је Говедарица у праву када казе да се ради о борби Ко це да овлада позицијама у Сарајеву. Управо је то пукотина на коју игра Сарајево. ПДП и СДС су спремни да потпису АНП зарад останка у власти на БиХ нивоу. С друге стране увлацење у НАТО пре уласка у ЕУ интеграције знацило би могуцност реформи полиције и безбедносних структура у складу са декларацијом СДА. Исло би се најприје на укидање вета у дому народа и НСРС. Ратни циљеви Сарајева се нису промјенили. Мајоризација Срба и Хрвата од стране Босњака, те постепено исељавање са ових простора сто у Србију а сто у Њемацку.

Name

Невен

22.09.2019 20:13

Шокиран дам коментарима нашег народа, за 200 година нецемо бити писмени, какве се глупости ваљају и које незнање, ово је катастрофа. Гласајте и даље за Додика и србујте, за 10 г.це посла бити само у покопним друштвима јер це младост нестати и отићи заувијек, остат це старци још да помру и то је нас крај. Од милион и по Срба у БиХ по попису из 91-е , данас нас је 700.000 свеукупно. Пита ли се неко зашто?? Какав смо народ и каква задртост ових чобана сто Додика подржавају и пуно србују а да у животу књиге нису прочитали. Боже сачувај. Ниво крканлука на Мањаци цијелог народа. Зато и нестајемо

Name

Одговор ре Судија

22.09.2019 20:14

Немој да лазес СНСД боту, јер сви знамо да је Саровиц, Мектиц и Црнадак 9 пута скидали тацку дневног реда АНП на сједницама Савјета министара, док је као сто знамо Додик, Радмановиц и СНСД све одлуке, молбе и захтјеве потписали за убрзани пријем дрзаве БиХ, укљуцујуци и ентитете у НАТО интеграције. Цак највеци заговорници НАТО интеграција је био Додик, и СНСД, па сјецамо се сви објављених слика како Додик поносно стоји на носацу авиона НАТО-а у војној бази Авиано. Бакирова декларација је уствари план СДА да реализује Устав БиХ који је своједобно 2005 године писао Стаса Косарац /СНСД/ гдје је наведено исто ово да је БиХ Република саставјена од регија, без ентитета и са градјанским уредјењем. СНСД су издајници и требали би се преименовати у Савез независних БИХ Републиканаца /СНБИХР/.

Name

РЕ Ре судија

22.09.2019 20:25

"Исло би се најприје на укидање вета у дому народа" О ЧЕМУ ТИ, какав вето у дому народа? У дому народа БиХ не постоји никакав вето, постоје јасне процедуре и пословник о гласању. Можда мислиш да ће у дому народа бити забрањено гласати против хаххаххаххаха

Name

Ре Слобо

23.09.2019 04:10

Са пола разума свако у РСу зна да је главни кривац Баја. Ти си изгледа без имало разума Рат се несмије ни спомињат У слуцају рата РС би нестала исти дан Зеље Баје и Зељке да буду дозивотно владари српског народа су немогуце. Баја је лопов Зељка је само играцка у бајиним рукама Срби су таоци а ти си обицна б

Name

Мика

22.09.2019 12:36

Додик је тотално пролупо. Покушава обманути Вучића и увући га у његове болесне сплетке. Овај га је разоткрио и отксчио..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

22.09.2019 13:27

Ово је један игроказ Додика и Вучића. Додик би као да се одцјепљује да ратује да Србију увлачи у сукоб,а Вучић му као неда.Све представа пред Вучићев пут у Њујорк и преговоре око Косова.Све је ово игра са овим јадним народом у Републици Српској да би Вучић имао бољу позицију у тим преговорима.

Name

Горан

22.09.2019 12:44

Додик је постао као Шешељ и радикали. Нико неће са њим у коалицију. Осим ови што их је увукао у лоповлук и уцјењује их.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар не!?

22.09.2019 13:20

Они њега, он њих, све лопови.

Name

Пеки

22.09.2019 12:50

Сто лазес аки се срби повуку из вијеца минидтара њиx немогу замијенит xрвати и муслимани морају бити срби по уставу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ипе

22.09.2019 12:56

Хахахх,па бар код насих народа то није проблем,ујутро хрват се буди,кандидује у дом народа ко Србин,а опет казе запе ко Хрват (Опсеница ХДЗ). и заборављас и остале и он си у уставу,могу и они ускоцити,хххаа Јој људи па добре смо ми памети у цему зивимо

Name

Ре пеки

22.09.2019 13:10

Тацно пеки несколован си. Ако се повуку Министри мјењају их замјеници Хрвати.јер вјеце Министара мора функцијонисати. То мјесто припада Србима тацно. А ако се Срби повуку ту дузност обављају замјеници .Хрвати наравно

Name

Доста манипулације

22.09.2019 13:23

Када је пљацка у питању, све мозе. У овом слуцају је у питању повлацење, у томе слуцају наступају замјеници.

Name

Ре ре пеки

22.09.2019 15:25

Ето ти си ко писмен.Држи се ти оваца за прву руку.

Name

Ипе

22.09.2019 12:51

Додика су изгледа његови западни савезници "Пустили низ воду" Код њих све мозе,али браца оно сто потписес,то се постује. а то сто он није цитао као у банци,имао си уговор,ПОТПИСАО-ПОСТУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који

22.09.2019 13:59

Западни савезници

Name

Ре

23.09.2019 17:45

А то yа њих западне савезнике срецом мало је таквих хахахаха

Name

МГРАД

22.09.2019 12:52

Ти си исприцана прица, ко јос трази твоје мисљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрка

22.09.2019 13:24

Тек це да се трази.

Name

тандем

22.09.2019 12:54

да, да, да ... Вуциц је добар и необавијестен (ста ли му онда ради Гациц и БИА?), а Додик је злоцест и ради на своју руку ... није него!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда БЛ

22.09.2019 13:18

А сто би многи који овдје пису вољели видјети Мап или Анап а потписују се Српским именима. Слободно се потписите васим муслиманским именима али Мап или Анап нецете доцекати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Правда БЛ

22.09.2019 14:40

Па ко је пристао да се иде у те процесе и зашто... Ја сам србин и више би волио да уђемо у НАТО и ЕУ него у фиктивни савез са Русијом од које и немамо баш неку корист. А распитај се мало шта показују истраживања о томе шта руси мисле о србима?! Јел треба још 50 година да се патимо да сконтамо да нам Русија и није баш од неке користи?!

Name

ре Правда БЛ

22.09.2019 15:59

МАП је активиран, активиран је захвајујући Србима који носе српска имена, је ли требају какви докази можда

Name

Лејкерс

22.09.2019 16:57

Додик је потписо и иде се у нато

Name

Ре за све

22.09.2019 18:30

За ове сто су као Срби.мани те супље прице.ни један Србин неце у ту окслупациону силу која је цинила зло гдје год је стигла.само они који су се познали са нима лете у тај савез.Зато маните те приче да је подписано кад и после 10 год условљавате да се мора потписати. Пријављени сте.

Name

Чича

22.09.2019 22:24

МАП је давно потписао Радмановиц па потврдио Сириц постени. алоо паметни БЛ

Name

Декларација

22.09.2019 13:43

То јос није усвојено само приједлог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћна птица

22.09.2019 13:47

Тако је то кад човјек умисли да је богом дат, или у великом криминалу па се извлачи. Баја нећеш дуго, долази ти крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милија

22.09.2019 13:56

Ово је само Вуцицева предизборна кампанај, како то не схватају људи, цовек је од родјења у кампањи, он је рекао додику да доведе све те политицаре да се показе он као главни баја од ког све зависи, јефтини трикови за његове гласаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бејха је пропао пројекат

22.09.2019 15:07

Нису то Додикови лични проблеми него проблеми Републике Српске.Република Српска је чланица државне заједницие са Федерацијом БиХ.У тим заједничким интитуцијама на сцени је држаавни удар чиме је онемогућено да Републику Српску представљају њени легитимни представници па су те заједничке институције заправо само институције ФБиХ у којима неки самозванци из Српске изигравају њене представнике. Наравно да таква ситуаација није само проблем господина Додика него цијеле Републике и свих добронамјерних грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тракторијада

22.09.2019 15:43

Ајде ако је дрзавна заједница покусајте отцјепљење па цес брзо видјет.

Name

ре Тракторијада

22.09.2019 17:42

па боље и тракторијада него као они у Поточарима

Name

За Трактријада...

23.09.2019 16:44

Па ајде... да видим. Нема висе Клинтона и осталих олоса. Мислис да би ту твоју тракторијадску дрзаву неко јос трпио... Да не буде да сам морас за трактор полагати....

Name

Ре

22.09.2019 15:20

А ста раде синтери па спавају па кериње треба убијат накотило се тога пуно И јавно се впредстављају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре судија

22.09.2019 15:31

Ал ипак је бог хахаха а ти цркни глупане

ОДГОВОРИТЕ
Name

б

22.09.2019 15:32

Чим се ријеши Косово и Вучић ће се ријешити Милета, декларација којој се смију и бошњачки политичари је само оправдање Баји за његово таласање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родољуб

22.09.2019 15:37

О статусу ових подручја одувијек су одлучивале велике силе и све су прилике да ће се такви трендови и даље наставити. Без властитих средстава и логистике малим "играчима" је тешко парирати у тој свјетској партији шаха. Око свега треба бити веома опрезан, гледати властити интерес и не ици у било какав авантуризам и сукобе који би обичне људе много коштао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само нако вако

22.09.2019 16:18

Зато што су такве инструкције добили из београдског Генералштаба. План РАМ, којим је планирано припајање свих области у еxYу на којима су живјели Срби, предвиђао је распиривање максималне мржње (убијање цивила, масовна силовања, рушење богомоља), како би у послијератном периоду убио сваку жељу за заједничким животом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxxx

22.09.2019 16:23

Г.Говедарица свака вам цаст,све сте рекли како је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гузлар

22.09.2019 16:54

Посто је дзак брасна,али искљуциво остра "0"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијаше тако

22.09.2019 17:36

Ронхил и нафта бијагоше на цијени, посебно када се достављају непријатељ.

Name

Истина

22.09.2019 17:03

И луд види да Бакир и Додик један другом праве услуге, то је крајње лицемјерство! Брука, како то народ не види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него....

22.09.2019 17:48

Они су обадвојица у проблему,а оно јуче,тресла се гора родио се омањи миш.Представа за народ,и њежне Српске уши,како вели вожд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

22.09.2019 17:53

То је све разумно! Они не желе Бошњаке и Федерацију и неће их никад ни желети! Они хоће да се уједине са Србијом, јер осећају да је то њихово јато (а свак птица свом јату лети). ...Мене то све подсећа на борбу Срба Аустроугарске за уједињење са Србијом. - То је оно што странци зову: Сербиан Револутион 1848. - Та револуција је трајала од 6. јуна 1848 до 4. октобра 1849. Сукобљене стране су били: Срби из Војводине, добровољци из Кнежевине Србије, Аустријско Царство, Руска Империја и Банатски Румуни, и то све против: Краљевине Угарске. Узрок те буне је био неравноправност Срба у монархији. Резултат је био победа Срба и савезника и оснивање Српске Војводине. ...Српска револуција се обично историјски посматра заједно са Мађарском револуцијом, са којом је блиско повезана у смислу сукобљавања српске и мађарске националне идеје. ...Током револуције у Угарској, Мађари су постигли знатне војне успехе, али су поражени интервенцијом Русије. Срби су водили жестоке борбе против Мађара, уз помоћ добровољаца из Кнежевине Србије. Исход револуције је било оснивање Војводства Србије и Тамишког Баната, посебне аустријске круновине, са центром у Темишвару. ... ... ...Значи, војне борбе су они у Републици Српској одавно прошли и завршили. Сад им остаје само политичка борба, и ето Републике Српске у Србји! ... Кад се нисте бунили за Војводину- немате права да се буните ни за Републику Српску (јер ако се једна припојила на Србију- може и ова друда)! ...Ја баш навијам за Републику Српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

22.09.2019 19:06

Наставак... После су том српском војводству проширили границе и имали су привилегије, али, само на папиру. А границе су проширили тако да Срби буду мањина, па им је све било џабе. Српско војводство је убрзо угашено, а Срби су тешко живели. ... Србобран је место где су Срби водили битке против Мађара, и то тамо северно од Великог бачког канала. Кнежевина Србија је тад Србима у Војводини послала рођеног брата од Хајдук Вељка (морам да се подсетим како се звао) и Стевана Книћанина са 12 000 српских добровољаца, + новце. .... Један од важнијих Срба је тад био Ђорђе Стратимировић... И тако су и следећих 70 година су били у Аустроугарској, и 1918-те су се Барања, Банат, Бачака и Срем припојили на тадашњу Краљевину Србију! ...Значи, ако је могла Војводина- моће и Република Српска! .-И само јако, паметно и уз помоћ браће с ове стране Дрине и уз помоћ пријатеља у свету! И неће Федерација смети да вас војно нападне, а нећете ни ви Федерацију војно да дирате, јер рат је прошло време!

Name

Ајфон

22.09.2019 18:08

То је било само показивање Вуцицеве снаге овом јадном народу ил прије лудом народу који бира националисте на власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

22.09.2019 18:52

Ајде тиме цути боље унистио си СДС на рацун пдп

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

22.09.2019 19:09

Гледам га, гледам и опет гледам. Изгледа да има проблема са центром за равнотежу. У тренутку се уплаших за његово здравље. Клати ли се клати са једне ноге на другу, па опет исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

22.09.2019 20:27

Па то додик и хоће, они су послали АНП НИСМО МИ ОВИ ПОДНИЈЕЛИ ОСТАВКЕ ИЗДАЛИ ИНТЕРЕСЕ, ПА ДА ИМА ОПРАВДАЊЕ И У СРБИЈИ И У РУСИЈИ, ОНИ СУ НИСМО МИ МАЈКЕ МИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чича

22.09.2019 22:35

а није ли мозда велики газда то и намерио - наши се повуку, заменици прихвате Анап и обецање Нати испуњено а он дигне велику дреку о задтити Срба и даље влада. Сити вуци а ми овце на броју. Ста ти Вукота казеш на то . ? ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

23.09.2019 15:37

УВУКО ГА ДА МУ НЕМА СПАСА,РУДОЊА ЧОВЕК ПАЦОЛИЈА. САМО ВУЧИЋУ БДП, ДПБ, БПД, ЕВО МИЛЕ ЛУПАЈ ЗА КАФАНСКИМ СТОЛОМ, А МИЛЕ СА ЂИЛАСОМ СЕ СПРЕМА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СРБИЈЕ.