Dodik pokušao da uvuče Vučića u svoje probleme

- Dodik se ponaša kao neko ko je izgubio razum i on je spreman da zbog neformiranja Savjeta ministara izazove konfliktno stanje ne samo u BiH, već bi cijeli region uvukao u probleme.

Republika Srpska 22.09.2019 | 14:28
Dodik pokušao da uvuče Vučića u svoje probleme
Komentarišući za ISTOK jučerašnji sastanak kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica je istakao „da je sastanak protekao u jednom neuspjelom pokušaju Milorada Dodika da zbog interesa svoje političke partije u velike probleme uvuče i Republiku Srpsku i Srbiju.

„Na žalost, Dodik se ponaša kao neko ko je izgubio razum i on je spreman da zbog neformiranja Savjeta ministara izazove konfliktno stanje ne samo u BiH, već bi cijeli region uvukao u probleme.

S druge strane predsjednik Srbije je shvatio da bi „đavo mogao odnijeti šalu“ i poslao je dijametralno suprotne poruke u odnosu na Dodika.

Pozvao je na suzdržanost znajući da ovo nije pitanje neke bezvrijedne i nesprovodive deklaracije već je po srijedi Dodikovo nezadovoljstvo zato što ne može da ovlada državnim strukturama vlasti. On je zbog svoje konfliktne politike postao politički nepoželjan partner i problem za svakog“, rekao je Govedarica.

„Neprincipijelni pozivi koji dolaze iz SNSD-a da se SDS povuče iz Savjeta ministara su nedobronamjerni i predstavljaju manipulaciju javnosti. SDS ne da neće, već se ne može povući iz Savjeta ministara.

Ukoliko bi se to desilo, srpska mjesta bi, kako kaže, popunili zamjenici koji su Bošnjaci i Hrvati i u tom slučaju ANP, koji je jedina i stvarna prepreka formiranja nove državne vlasti, ekpresno bi otišao u Brisel.

"Prema tome, u pitanju je taktika SNSD-a kako da se dokopa Savjeta ministara, a nikako bojazan od neke nesprovodive deklaracije koju Bakir Izetbegović može „mačku o rep da okači“, kao i Čović i Dodik, čije stranačke deklaracije su podrazumijevale za Republiku Srpsku vrlo riskantan proces revizije dejtonskog uređenja, ali i otvorio problematično pitanje ustavnih promjena“, konstatovao je Govedarica.

Izvor: ISTOK

Komentari / 71

Ostavite komentar
Name

Slobo

22.09.2019 12:35

Gospode boze svi analiticari se slozili da je dekleracija veoma opasna samo za ovoga je bezvredna i nesprevodiv! Pa jel ovo politicar? O boze svasta!!!!

ODGOVORITE
Name

izraelac

22.09.2019 13:11

Veze ti nemaš ko ni kvazianalitičari... opasna je domaća budala, opasnija od strane

Name

Podvale ne prolaze

22.09.2019 13:19

Ne lupetaj, da vam je nastaviti pljacku, sve vam opasno i bebe koje se rode.....

Name

Sudija

22.09.2019 13:36

Dodik se ponasa na takav nacin ili sve ili nista. Medjutim, situacija je takva da mi ne mozemo sebi dozvoliti sukob sa Amerikom i NATO paktom iz najmanje tri razloga. Prvo, suvise smo mali i po broju stanovnika i potencijalnih vojnika, te veoma smo slabo razvijeni i finansijski gotovo unisteni. Pod dva, nemamo naoruzanje modernije proizvodnje, a u slucaju sukoba, Srbija nam nebi mogla dostaviti dovoljene kolicine naoruzanja i potrebne municije kako bi se odbranili. Pod tri, okruzeni smo NATO snagama i nemamo nikakvu medjunarodnu podrsku niti u kojem smislu, osim malo Rusku i to samo verbalno, jer znamo da je Rusija daleko i nema direktan teritorijalni pristup niti Srbiji, pa tako ni nama, Sa druge strane sve zemlje zapada bi i dalje podrzali medjunarodno priznatu drzavu BiH i znamo kako bi to zvrsilo. Imali smo jednom priliku i znamo kako je to okoncalo, gdje smo morali potpisati Dejtonski mirovni sporazum i ovakvu drzavu BiH, koja je ipak cjelovita, sastavljena od Entiteta i Brcko distrikta. Dodik se igra sa komplet narodom, hoce da nestanemo i sa ovih prostora kao sto smo nestali iz Srpske krajine. NATO je uzeo i Crnu goru, Makedoniju, uzet ce i BiH i u digledno vrijeme cak i Srbiju, to je neminiovnost. Urazumimo se i podrzimo druge opcije SNSD i Dodik su proslost, SDS i PDP su buducnost, zato na iducim izborima treba obavezno izaci i glasati za SDS i PDP.

Name

Ekonomista

22.09.2019 13:42

Mi smo sa Dodikom i SNSD strankom vec bankrotirali i prilicito propali, jer ukupan dug Republike Srpske skoro sedam milijardi KM, a ne 5,8 milijardi.Vlast u RS-u ne uključuje dug zdravstvenog sistema koji prelazi milijardu KM. Ukupno dugovanje javnih zdravstvenih ustanova u 2015. godini iznosilo je 513 miliona KM, a sa 31. martom ove godine iznosi 631 milion KM. Kada uključimo dugovanja Fonda zdravstvenog osiguranja to znači da zdravstveni sistem ima dug koji prelazi milijardu KM. A Dodik nesto prica o samostalnosti RS-a, koja ce nam za godinu totalno bankrotirati, ako ovako nastave da uzimaju kredite i urusavaju javna preduzeca, koja sve vise tonu u dubijozu i enormne dugove, koji ce dovesti uskoro do njihovog gasenja, a radnici ce ostati bez posla i samim time otici iz ove drzave. Ako ostane ova vlast sa SNSD na celu slijedi nam totalni bankrot i raspad RS-a.

Name

DOBOJLIJA

22.09.2019 13:44

Ti si Slobo naivan ako vidiš opasnost po Republiku Srpsku od jedne stranačke deklaracije.SNSD Je ekonomski uništio RS i tu leže odgovori za sve probleme koje imamo.Gospodin Vukota Govedarica je sve lijepo objasnio ostrašćeni stranački botovi to ne žele da prihvate

Name

Ре

22.09.2019 13:47

Опасна је и увјек су је износили још док је Алија био жив , као што је Шешељ износио Карловац, Вировитица , Карлобаг, али хоћели се остварити то је нешто сасвим друго , па и ти и ја имамо жеље па се не остваре али ти си изгледа некакав СНСД активиста и то гледаш онако како и човјек који води ту странку и који се за све пита.

Name

Sid

22.09.2019 13:49

Nesprovodiva je, bez podrške Srba i Hrvata, zbog toga. Deklaracija je legitimna, ali nesprovodiva, barem je trenutno stanje takvo

Name

Pukovnik

22.09.2019 13:50

Vukota je sve u pravu, o ovome sam ja jos davno pisao da ce Dodik i Vucicu biti veliki kamen oko vrata i veliko zlo, kojeg ne moze lako da se rijesi. Medjutim, i u samom SNSD odvija se tezak i u tajnosti nepremostiv sukob koji tinja i odvija se u SNSD-u izmedju ljutih rivala Dodika, Kosarca i Spirica na jednoj i Predsjednice RS Zeljke Cvijanovic, Tegeltije, Lukaca, Radmanovica i Radojicica sa druge strane. To na jednu stranu, Medjutim, sta nama sada ne odgovara kad je u pitanju slanje ANP-a, pa jesmo li potpisali MAP, JESMO, Dodik to svesrdno podrzavao i promovisao. Jesmo li mi preko Predsjedavajuceg Predsjednistva BiH Nebojse Radmanovica /SNSD/ koji je molilo NATO pakt da nas kao drzavu BiH ukljucujuci i Entitete prime po hitnom postupku u NATO, JESMO, sam Dodik naredio Radmanovicu da to uradi. Znaci mi sada hocemo da medjunarodnopravne sporazume ne postujemo koje smo sami potpisali. To nije uopce normalno, niti politicki pametno. Kao sto znamo imali smo problema sa NATOom ali znamo i da NATO donosi sigurnost, investicije, zastitu, napredak svih drzava i stanovnistva gdje god je pod njegovom kontrolom i zastitom. Urazumimo se, Dodik ima licne talove sa Rusima, ali nama realno Rusi nikada nista nisu pomogli, uvijek su gledali svoj drzavni interes, a nama nista, cak nam obicni kredit nece da daju. Okanimo se Dodika i SNSD, oni nas vode u propast i sukobe koji nam uopce ne trebaju, a okrenimo se SDS i PDP strankama i podrzimo ih na izborima.

Name

Hocemo

22.09.2019 13:58

Izjavu mektica,...

Name

Re

22.09.2019 14:34

Nije on je dezerter

Name

Re

22.09.2019 14:35

Deklaracija Alije izetbegovica je dovela do rata u bih al I sin bi isto to je istina a milorad je samo covjek koji nece islamsku bih

Name

ISTINA

22.09.2019 15:06

Slobo, ti pojma nemaš. Govedarica je pravi političar, a jednog dana će biti i veliki državnik. Mile Dodik zahvaljujući takvim sledbnicima kao što si ti cijelog života se bavi ločnim intetesima i ličnom koristima. Daće bog da je i Vučić shvatio ko ste i kakvi st vi i šta sve radite na štetu naroda ne samo Republike Srpske, već i Srbije.

Name

Profesor

22.09.2019 15:11

Dodik ima veliki strah od gubitka vlasti, čovjek koji je preuzeo sve poluge vlasti se užasno plaši da ih može u jednom trenu izgubiti, tada se njegov život mijenja iz korijena. Dodik kada izgubi vlast će pokušati pobjeći, on neće ovdje ostati, osim toga on ima i veliki strah od hapšenja, gubitak vlasti bi mogao aktivirati optužnicu koja je u pripravnosti i mogao bi biti uhapšen upravo od onih protiv kojih najviše govori a to su SIPA i tužilaštvo BiH. Ako se domogne Srbije onda će izbjeći sud. Zvanična politička Srbija podržava njegovu politiku što je neshvatljivo, osim toga uspio je pridobiti i podršku vrha crkve. Dodik je pod svoju šapu stavio sve, koliko ja znam samo ovaj medij (BN) nije uspio osvojiti. Ekonomija u RS-u, propada, finansijska situacija nikada nije bila gora, firme se zatvaraju, novih radnih mjesta gotovo da i nema. Skole, vrtici i obdanista se zatvaraju, jer nemaju djaka niti djecice, roditelji odlaze tj. bjeze glavom bez obzira da se spase ove bijede i jada, a SNSD i Dodik lazu i pricaju o nekom prosperitetu i otcjepljenju. Ako ostane ova vlast sa Dodikom na celu iselit ce se komplet mlado stanovnistvo, ostat ce samo penzioneri i malo budzetlija, ali kako cujem cak i oni poceli napustati RS i svoja radna mjesta. Blizi nam se kraj sa SNSD-om. Podrzimo prave stranke SDS i PDP.

Name

Re

22.09.2019 15:29

Pljacka je zavrsena kako se sds I pdp izbacili

Name

Re sudija

22.09.2019 15:30

Koliko puta ti treba reci da dugi I dosadni komentari se necitaju her ljudi prepoznaju glupe ljude

Name

re Slobo

22.09.2019 15:43

Tebi su uspjeli isprati mozak, u tome je problem, naravno na je deklaracija nesprovodiva na legalan i legitiman način, ne misliš valjda da će neko krenuti u rat zarad sprovođenja deklaracije. Dejtonski mirovni sporazum je uglavnom sve regulisao, za promjenu ustava potrebna je dvotrećinska većina.

Name

VRS-RVI

22.09.2019 15:53

Pukovnice - bravo za komentar !!! Potpisujem svaku riječ !!! Svako ko hoce da vidi , i cuuje zna ko je ove probleme donio, ko je silom dosao na vlast, ko je predao Brcko , ko je potpisao pasose i tablice, ko je vojsku predao, ko je KM u RS uveo, a izbacio Srpski dinar.... taj isti dodig , nista dobro RS nije doni, a sto je naj tragicnije otijera nam stanovnisto i omladinu iz RS ,koji nevide perspektivu pod sektaskom vlascu!!! Rat je bio granate su padale ,ali stanovnistvo nije bijezalo kao sada!!! Upitaj te se svi koji ga podrzavate ko je preci RS i md i njegova sekta,koja je vise zla donjela Srpskom narodu nego deklaracija A. Izetbegovica ,koji je umro i niko je i ne spominje, a tako ce umrijeti i bakir prije nego sto ce se obistiniti njegova deklaracija ,koja je samo slovo na papiru... pa i dodig je u svojoj naveo da ce RS biti samostalna do 2018 iiiiii... Svi su oni prolazni samo RS je vijecna, samo mi koji smo je stvarali znamo kako je nastala ,i kako ce mo je ocuvati, a to nas zaduzise grobovi sinova koji dadose svoje zivote za njen nastanak, i niko nema pravo da se igra sa njom ma kako se zvao. Niko se nemoze staviti iznad RS ,ma kako se zvao, a dezerteri, i oni koji nemaju dana ratista ( prve linije) pogotovo!!!

Name

@ Re

22.09.2019 15:53

"Deklaracija Alije izetbegovica je dovela do rata u bih al I sin bi isto to je istina a milorad je samo covjek koji nece islamsku bih",,,,,, ali zato hoće da pravi pravoslavnu džamahiriju od RS-a. Šta ti znači "islamska BiH"?? to je samo ponavljajuća matrica još iz 1990-tih?? Je li Kosovo Islamska pokrajina?? kako misliš reintegrisati u Srbiju "islamsku pokrajinu" sa 3 miliona muslimana.?? Džamija po RS-u obnovljeno na stotine, bolje bi bilo da gledaš kako se od ustavom sekularnog entiteta RS stvara pravoslavna džamahirija, je li ustav svetinja, jeste, pa nemojmo ga kršiti ako ti je svetinja.

Name

Te izeaelac

22.09.2019 19:04

Pa i ovaj je kvazi političar.

Name

Re sudija

22.09.2019 19:34

Upravo suprotno. Zelja da se BiH sto pre uvuce u NATO nije nastala u Briselu nego u Sarajevu. I zvanicnici NATO-o su to potvrdili jer oni smatraju da je to tehnicko pitanje. Deklaracija SDA je opasna i naisla je na osudu Amera I OHR-a. Jedino je Govedarica u pravu kada kaze da se radi o borbi Ko ce da ovlada pozicijama u Sarajevu. Upravo je to pukotina na koju igra Sarajevo. PDP i SDS su spremni da potpisu ANP zarad ostanka u vlasti na BiH nivou. S druge strane uvlacenje u NATO pre ulaska u EU integracije znacilo bi mogucnost reformi policije i bezbednosnih struktura u skladu sa deklaracijom SDA. Islo bi se najprije na ukidanje veta u domu naroda i NSRS. Ratni ciljevi Sarajeva se nisu promjenili. Majorizacija Srba i Hrvata od strane Bosnjaka, te postepeno iseljavanje sa ovih prostora sto u Srbiju a sto u Njemacku.

Name

Neven

22.09.2019 20:13

Šokiran dam komentarima našeg naroda, za 200 godina necemo biti pismeni, kakve se gluposti valjaju i koje neznanje, ovo je katastrofa. Glasajte i dalje za Dodika i srbujte, za 10 g.ce posla biti samo u pokopnim društvima jer ce mladost nestati i otići zauvijek, ostat ce starci još da pomru i to je nas kraj. Od milion i po Srba u BiH po popisu iz 91-e , danas nas je 700.000 sveukupno. Pita li se neko zašto?? Kakav smo narod i kakva zadrtost ovih čobana sto Dodika podržavaju i puno srbuju a da u životu knjige nisu pročitali. Bože sačuvaj. Nivo krkanluka na Manjaci cijelog naroda. Zato i nestajemo

Name

Odgovor re Sudija

22.09.2019 20:14

Nemoj da lazes SNSD botu, jer svi znamo da je Sarovic, Mektic i Crnadak 9 puta skidali tacku dnevnog reda ANP na sjednicama Savjeta ministara, dok je kao sto znamo Dodik, Radmanovic i SNSD sve odluke, molbe i zahtjeve potpisali za ubrzani prijem drzave BiH, ukljucujuci i entitete u NATO integracije. Cak najveci zagovornici NATO integracija je bio Dodik, i SNSD, pa sjecamo se svi objavljenih slika kako Dodik ponosno stoji na nosacu aviona NATO-a u vojnoj bazi Aviano. Bakirova deklaracija je ustvari plan SDA da realizuje Ustav BiH koji je svojedobno 2005 godine pisao Stasa Kosarac /SNSD/ gdje je navedeno isto ovo da je BiH Republika sastavjena od regija, bez entiteta i sa gradjanskim uredjenjem. SNSD su izdajnici i trebali bi se preimenovati u Savez nezavisnih BIH Republikanaca /SNBIHR/.

Name

RE Re sudija

22.09.2019 20:25

"Islo bi se najprije na ukidanje veta u domu naroda" O ČEMU TI, kakav veto u domu naroda? U domu naroda BiH ne postoji nikakav veto, postoje jasne procedure i poslovnik o glasanju. Možda misliš da će u domu naroda biti zabranjeno glasati protiv hahhahhahhaha

Name

Re Slobo

23.09.2019 04:10

Sa pola razuma svako u RSu zna da je glavni krivac Baja. Ti si izgleda bez imalo razuma Rat se nesmije ni spominjat U slucaju rata RS bi nestala isti dan Zelje Baje i Zeljke da budu dozivotno vladari srpskog naroda su nemoguce. Baja je lopov Zeljka je samo igracka u bajinim rukama Srbi su taoci a ti si obicna b

Name

Mika

22.09.2019 12:36

Dodik je totalno prolupo. Pokušava obmanuti Vučića i uvući ga u njegove bolesne spletke. Ovaj ga je razotkrio i otksčio..

ODGOVORITE
Name

Istina

22.09.2019 13:27

Ovo je jedan igrokaz Dodika i Vučića. Dodik bi kao da se odcjepljuje da ratuje da Srbiju uvlači u sukob,a Vučić mu kao neda.Sve predstava pred Vučićev put u Njujork i pregovore oko Kosova.Sve je ovo igra sa ovim jadnim narodom u Republici Srpskoj da bi Vučić imao bolju poziciju u tim pregovorima.

Name

Goran

22.09.2019 12:44

Dodik je postao kao Šešelj i radikali. Niko neće sa njim u koaliciju. Osim ovi što ih je uvukao u lopovluk i ucjenjuje ih.

ODGOVORITE
Name

Zar ne!?

22.09.2019 13:20

Oni njega, on njih, sve lopovi.

Name

Peki

22.09.2019 12:50

Sto lazes aki se srbi povuku iz vijeca minidtara njix nemogu zamijenit xrvati i muslimani moraju biti srbi po ustavu

ODGOVORITE
Name

ipe

22.09.2019 12:56

Hahahh,pa bar kod nasih naroda to nije problem,ujutro hrvat se budi,kandiduje u dom naroda ko Srbin,a opet kaze zape ko Hrvat (Opsenica HDZ). i zaboravljas i ostale i on si u ustavu,mogu i oni uskociti,hhhaa Joj ljudi pa dobre smo mi pameti u cemu zivimo

Name

Re peki

22.09.2019 13:10

Tacno peki neskolovan si. Ako se povuku Ministri mjenjaju ih zamjenici Hrvati.jer vjece Ministara mora funkcijonisati. To mjesto pripada Srbima tacno. A ako se Srbi povuku tu duznost obavljaju zamjenici .Hrvati naravno

Name

Dosta manipulacije

22.09.2019 13:23

Kada je pljacka u pitanju, sve moze. U ovom slucaju je u pitanju povlacenje, u tome slucaju nastupaju zamjenici.

Name

Re re peki

22.09.2019 15:25

Eto ti si ko pismen.Drži se ti ovaca za prvu ruku.

Name

Ipe

22.09.2019 12:51

Dodika su izgleda njegovi zapadni saveznici "Pustili niz vodu" Kod njih sve moze,ali braca ono sto potpises,to se postuje. a to sto on nije citao kao u banci,imao si ugovor,POTPISAO-POSTUJ

ODGOVORITE
Name

Koji

22.09.2019 13:59

Zapadni saveznici

Name

Re

23.09.2019 17:45

A to ya njih zapadne saveznike srecom malo je takvih hahahaha

Name

MGRAD

22.09.2019 12:52

Ti si ispricana prica, ko jos trazi tvoje misljenje.

ODGOVORITE
Name

Frka

22.09.2019 13:24

Tek ce da se trazi.

Name

tandem

22.09.2019 12:54

da, da, da ... Vucic je dobar i neobavijesten (sta li mu onda radi Gacic i BIA?), a Dodik je zlocest i radi na svoju ruku ... nije nego!

ODGOVORITE
Name

Pravda BL

22.09.2019 13:18

A sto bi mnogi koji ovdje pisu voljeli vidjeti Map ili Anap a potpisuju se Srpskim imenima. Slobodno se potpisite vasim muslimanskim imenima ali Map ili Anap necete docekati.

ODGOVORITE
Name

@Pravda BL

22.09.2019 14:40

Pa ko je pristao da se ide u te procese i zašto... Ja sam srbin i više bi volio da uđemo u NATO i EU nego u fiktivni savez sa Rusijom od koje i nemamo baš neku korist. A raspitaj se malo šta pokazuju istraživanja o tome šta rusi misle o srbima?! Jel treba još 50 godina da se patimo da skontamo da nam Rusija i nije baš od neke koristi?!

Name

re Pravda BL

22.09.2019 15:59

MAP je aktiviran, aktiviran je zahvajujući Srbima koji nose srpska imena, je li trebaju kakvi dokazi možda

Name

Lejkers

22.09.2019 16:57

Dodik je potpiso i ide se u nato

Name

Re za sve

22.09.2019 18:30

Za ove sto su kao Srbi.mani te suplje price.ni jedan Srbin nece u tu okslupacionu silu koja je cinila zlo gdje god je stigla.samo oni koji su se poznali sa nima lete u taj savez.Zato manite te priče da je podpisano kad i posle 10 god uslovljavate da se mora potpisati. Prijavljeni ste.

Name

Čiča

22.09.2019 22:24

MAP je davno potpisao Radmanovic pa potvrdio Siric posteni. aloo pametni BL

Name

Deklaracija

22.09.2019 13:43

To jos nije usvojeno samo prijedlog

ODGOVORITE
Name

Noćna ptica

22.09.2019 13:47

Tako je to kad čovjek umisli da je bogom dat, ili u velikom kriminalu pa se izvlači. Baja nećeš dugo, dolazi ti kraj.

ODGOVORITE
Name

Milija

22.09.2019 13:56

Ovo je samo Vuciceva predizborna kampanaj, kako to ne shvataju ljudi, covek je od rodjenja u kampanji, on je rekao dodiku da dovede sve te politicare da se pokaze on kao glavni baja od kog sve zavisi, jeftini trikovi za njegove glasace.

ODGOVORITE
Name

Bejha je propao projekat

22.09.2019 15:07

Nisu to Dodikovi lični problemi nego problemi Republike Srpske.Republika Srpska je članica državne zajednicie sa Federacijom BiH.U tim zajedničkim intitucijama na sceni je držaavni udar čime je onemogućeno da Republiku Srpsku predstavljaju njeni legitimni predstavnici pa su te zajedničke institucije zapravo samo institucije FBiH u kojima neki samozvanci iz Srpske izigravaju njene predstavnike. Naravno da takva situaacija nije samo problem gospodina Dodika nego cijele Republike i svih dobronamjernih građana.

ODGOVORITE
Name

Traktorijada

22.09.2019 15:43

Ajde ako je drzavna zajednica pokusajte otcjepljenje pa ces brzo vidjet.

Name

re Traktorijada

22.09.2019 17:42

pa bolje i traktorijada nego kao oni u Potočarima

Name

Za Traktrijada...

23.09.2019 16:44

Pa ajde... da vidim. Nema vise Klintona i ostalih olosa. Mislis da bi tu tvoju traktorijadsku drzavu neko jos trpio... Da ne bude da sam moras za traktor polagati....

Name

Re

22.09.2019 15:20

A sta rade sinteri pa spavaju pa kerinje treba ubijat nakotilo se toga puno I javno se vpredstavljaju

ODGOVORITE
Name

Re sudija

22.09.2019 15:31

Al ipak je bog hahaha a ti crkni glupane

ODGOVORITE
Name

b

22.09.2019 15:32

Čim se riješi Kosovo i Vučić će se riješiti Mileta, deklaracija kojoj se smiju i bošnjački političari je samo opravdanje Baji za njegovo talasanje

ODGOVORITE
Name

Rodoljub

22.09.2019 15:37

O statusu ovih područja oduvijek su odlučivale velike sile i sve su prilike da će se takvi trendovi i dalje nastaviti. Bez vlastitih sredstava i logistike malim "igračima" je teško parirati u toj svjetskoj partiji šaha. Oko svega treba biti veoma oprezan, gledati vlastiti interes i ne ici u bilo kakav avanturizam i sukobe koji bi obične ljude mnogo koštao.

ODGOVORITE
Name

Samo nako vako

22.09.2019 16:18

Zato što su takve instrukcije dobili iz beogradskog Generalštaba. Plan RAM, kojim je planirano pripajanje svih oblasti u exYu na kojima su živjeli Srbi, predviđao je raspirivanje maksimalne mržnje (ubijanje civila, masovna silovanja, rušenje bogomolja), kako bi u poslijeratnom periodu ubio svaku želju za zajedničkim životom.

ODGOVORITE
Name

Xxxxx

22.09.2019 16:23

G.Govedarica svaka vam cast,sve ste rekli kako je.

ODGOVORITE
Name

guzlar

22.09.2019 16:54

Posto je dzak brasna,ali iskljucivo ostra "0"?

ODGOVORITE
Name

Bijaše tako

22.09.2019 17:36

Ronhil i nafta bijagoše na cijeni, posebno kada se dostavljaju neprijatelj.

Name

Istina

22.09.2019 17:03

I lud vidi da Bakir i Dodik jedan drugom prave usluge, to je krajnje licemjerstvo! Bruka, kako to narod ne vidi.

ODGOVORITE
Name

Nije nego....

22.09.2019 17:48

Oni su obadvojica u problemu,a ono juče,tresla se gora rodio se omanji miš.Predstava za narod,i nježne Srpske uši,kako veli vožd...

ODGOVORITE
Name

007 Бонд

22.09.2019 17:53

То је све разумно! Они не желе Бошњаке и Федерацију и неће их никад ни желети! Они хоће да се уједине са Србијом, јер осећају да је то њихово јато (а свак птица свом јату лети). ...Мене то све подсећа на борбу Срба Аустроугарске за уједињење са Србијом. - То је оно што странци зову: Serbian Revolution 1848. - Та револуција је трајала од 6. јуна 1848 до 4. октобра 1849. Сукобљене стране су били: Срби из Војводине, добровољци из Кнежевине Србије, Аустријско Царство, Руска Империја и Банатски Румуни, и то све против: Краљевине Угарске. Узрок те буне је био неравноправност Срба у монархији. Резултат је био победа Срба и савезника и оснивање Српске Војводине. ...Српска револуција се обично историјски посматра заједно са Мађарском револуцијом, са којом је блиско повезана у смислу сукобљавања српске и мађарске националне идеје. ...Током револуције у Угарској, Мађари су постигли знатне војне успехе, али су поражени интервенцијом Русије. Срби су водили жестоке борбе против Мађара, уз помоћ добровољаца из Кнежевине Србије. Исход револуције је било оснивање Војводства Србије и Тамишког Баната, посебне аустријске круновине, са центром у Темишвару. ... ... ...Значи, војне борбе су они у Републици Српској одавно прошли и завршили. Сад им остаје само политичка борба, и ето Републике Српске у Србји! ... Кад се нисте бунили за Војводину- немате права да се буните ни за Републику Српску (јер ако се једна припојила на Србију- може и ова друда)! ...Ја баш навијам за Републику Српску!

ODGOVORITE
Name

007 Бонд

22.09.2019 19:06

Наставак... После су том српском војводству проширили границе и имали су привилегије, али, само на папиру. А границе су проширили тако да Срби буду мањина, па им је све било џабе. Српско војводство је убрзо угашено, а Срби су тешко живели. ... Србобран је место где су Срби водили битке против Мађара, и то тамо северно од Великог бачког канала. Кнежевина Србија је тад Србима у Војводини послала рођеног брата од Хајдук Вељка (морам да се подсетим како се звао) и Стевана Книћанина са 12 000 српских добровољаца, + новце. .... Један од важнијих Срба је тад био Ђорђе Стратимировић... И тако су и следећих 70 година су били у Аустроугарској, и 1918-те су се Барања, Банат, Бачака и Срем припојили на тадашњу Краљевину Србију! ...Значи, ако је могла Војводина- моће и Република Српска! .-И само јако, паметно и уз помоћ браће с ове стране Дрине и уз помоћ пријатеља у свету! И неће Федерација смети да вас војно нападне, а нећете ни ви Федерацију војно да дирате, јер рат је прошло време!

Name

Ajfon

22.09.2019 18:08

To je bilo samo pokazivanje Vuciceve snage ovom jadnom narodu il prije ludom narodu koji bira nacionaliste na vlast

ODGOVORITE
Name

4d

22.09.2019 18:52

Ajde time cuti bolje unistio si SDS na racun pdp

ODGOVORITE
Name

kiza

22.09.2019 19:09

Gledam ga, gledam i opet gledam. Izgleda da ima problema sa centrom za ravnotežu. U trenutku se uplaših za njegovo zdravlje. Klati li se klati sa jedne noge na drugu, pa opet isto.

ODGOVORITE
Name

Sale

22.09.2019 20:27

Pa to dodik i hoće, oni su poslali ANP NISMO MI OVI PODNIJELI OSTAVKE IZDALI INTERESE, PA DA IMA OPRAVDANJE I U SRBIJI I U RUSIJI, ONI SU NISMO MI MAJKE MI

ODGOVORITE
Name

Čiča

22.09.2019 22:35

a nije li mozda veliki gazda to i namerio - naši se povuku, zamenici prihvate Anap i obecanje Nati ispunjeno a on digne veliku dreku o zadtiti Srba i dalje vlada. Siti vuci a mi ovce na broju. Sta ti Vukota kazeš na to . ? ?

ODGOVORITE
Name

RE

23.09.2019 15:37

UVUKO GA DA MU NEMA SPASA,RUDONJA ČOVEK PACOLIJA. SAMO VUČIĆU BDP, DPB, BPD, EVO MILE LUPAJ ZA KAFANSKIM STOLOM, A MILE SA ĐILASOM SE SPREMA ZA PREDSJEDNIKA SRBIJE.