Здравство РС је у коми, дуг већи од 1,1 милијарду КМ!

Годинама знамо да је стање у здравству РС изузетно тешко. Сада је премијер РС Радован Вишковић смогао снаге и признао народу да је здравство у коми са дугом већим од 1,1 милијарду марака.

Република Српска 22.09.2019 | 09:15
Здравство РС је у коми, дуг већи од 1,1 милијарду КМ!
Здравство Републике Српске годинама је у дубокој коми, док власт покушава излијечити болесника на самрти андолима у виду милионских кредита. Предсједник Владе РС Радован Вишковић коначно је признао да је пацијент тешко болестан, јер је здравствени систем у овом ентитету дужан више од 1,1 милијарду (!) марака, без икакве наде да ће се стање поправити.

Констатација да је пацијент у тешком стању неће помоћи обољелом здравству. Криминал и корупција узрок су оваквог стања, а власт нема лијек за ову опаку болест.

Као љекар изнад љекара састао се Вишковић прошле седмице са представницима синдиката у здравству, успоставио дијагнозу и великодушно, као хитну мјеру Владе, понудио повећање цијене рада за читавих 10 КМ. Ињекција којом би власт требало да ућутка здравствене раднике биће им, према плану, дата већ од од 1. октобра.

Синдикалци, који већ више од годину дана пријете штрајковима и бунама, али никако да коначно покажу зубе, нису баш најзадовољнији премијеровом понудом. Ситуацију разумију, али су себи дали рок од још седам дана како би одлучили да ли ће себи дати још један рок од седам дана.

“Премијерова понуда не садржи минимум захтјева Струковног синдиката доктора медицине РС који се односи на повећање плата докторима медицине. О његовом приједлогу обавијестићемо надлежне органе Синдиката, који ће у наредних седам дана донијети коначну одлуку о евентуалном ступању у штрајк планираном за почетак наредног мјесеца. Штрајк ће највише зависити од постизања договора о свеобухватним измјенама Закона о платама, као краткорочне мјере за побољшање материјалног и социјалног положаја доктора медицине. Прихваћен је и приједлог да се у наредних седам дана настави са консултацијама са представницима Министарства здравља и социјалне заштите РС, у циљу постизања договора о тексту приједлога измјена Закона о платама и закључака које Влада треба да усвоји на првој наредној сједници”, стоји у саопштењу синдикалаца.

ТАКМИЧАРСКИ ДУЖНИЧКИ РЕКОРД ДРЖИ ВЛАДО ЂАЈИЋ

Док се чека још једна од низа коначних одлука, порески дуг здравствених установа вртоглаво расте. Потписи се често стављају на одлуке о незаконитој исплати нето плата, док ће о бруто дијелу неком другом приликом. За то вријеме Пореска управа РС ревносно тефтери милионска дуговања.

Међу свим здравственим установама, понос здравства РС и, како су најављивали, “најбољи регионални клинички центар” – Универзитетски клинички центар РС Пореској управи РС дугује невјероватних 67.889.436 КМ. Поставља се питање како, јер је у јавности познато да менаџмент “редовно испуњава своје обавезе према држави и радницима”.

Подсјећања ради, директор УКЦ РС је Владо Ђајић, истакнути члан владајућег СНСД-а и посланик те странке у Народној скупштини РС. Када је 21. маја 2018. године смјештен у директорску фотељу највеће здравствене установе рекао је да се ситуација стабилизује, да по први пут исплаћује бруто плате, превоз и едукације радника.  

Евидентирани дуг према Пореској управи у то вријеме био је око 47,6 милина КМ, а укупна дуговања УКЦ-а, званично, око 97 милиона КМ. “Стабилизовање ситуације” дуг према порезницима повећало је за више од 20 милиона КМ, а, иако УКЦ то никада није потврдио, укупна дуговања достигла су енормну цифру од око 320 милиона КМ.

Владу Ђајића премијер Вишковић, у маниру борца против корупције и криминала након почињене корупције и криминала, није позвао да сам оде из директорског кабинета, уз пријетњу кривичном пријавом. Да је Ђајић један од директора “Шума РС”, досад би вјероватно био смијењен.   

РАСТЕ ПОРЕСКИ ДУГ ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА

Смјена нема, али има мигренске главобоље када се погледа посљедњи дужнички списак с краја јула.

Болница Градишка само за порез дугује 12.391.101 КМ, Дом здравља Бањалука 2.342.404 КМ, приједорска болница “Др Младен Стојановић” 7.249.696 КМ, болница “Мљечаница” 2.085.639 КМ.

Добојској болници “Свети апостол Лука” ни сам апостол више не може да помогне, јер је нагомилала дуг од 30.891.941 КМ, Дом здравља Модрича 4.709.688 КМ.

(Зурнал.инфо)

Коментари / 85

Оставите коментар
Name

Лако

22.09.2019 07:20

Лако је то ријесити. Повецати цијене услуга 113% и проблем ријесен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално стање

22.09.2019 08:25

Има за око 30% висе болесника са карциномом, а медицински третман таквих пацијената није јефтин. Треба наплатити ратну стету због НАТО бомбардовања.

Name

XY

22.09.2019 08:33

Овде се и померила зивотна доб...сада зивимо у просеку 113 година.

Name

Алан Форд

22.09.2019 08:36

Ономад на отварању Андрић града, присутна елита. Те Миллорад пита Новака Дјоковица, да мало помогне неимару Немањи Кустурицу?? Ђоковић му рече: Миле, ти знаш да моја фондација увијек помазе, али молим те да ми објасниш како твој кум Скрбиц има већу вилу у Монте Царлу од мене????

Name

ВРС-РВИ

22.09.2019 11:03

Ниста чудно, јос мало мораце признати и за ПИО .... и на крају сљеди банкрот РС !!! Ове дугове неце имати ко да враца, јер свако и мало паметан бијези из овога пакла!!! На залост али ово је истина, и наса реалност, а не обмана народа како смо бољи дио БиХ!! И даље гласај те за оне који све ово направисе ,и срусисе РС из темеља!!! Свако нормалан види да измисљају све подијеле, само да се не примијети банкрот система!!!

Name

ре

22.09.2019 11:32

Једино решење враћања дуга је смањења плата у здравству. А на саво толики дуг запослени у здравству пријете и траже повећање плата. Да ли су они нормални?

Name

Дарwилл

22.09.2019 11:57

Само ово све продати за 1 КМ и ријешити се биједе. Ако се нађе купац. Вјероватно ће хтјети Кинези, Ово ће ионако за 20 година бити све њихово. Мало,мало па пласирају неки кредит. А када се не буде имало од чега враћати ето нама наших највећих пријатеља, поред браће Руса наравно.

Name

беука

22.09.2019 12:25

Је ли се то ради о тзв. бољег ентитета који је два копна испред? Све те лазове казнити који народ лазу и задузивају кредитима. Хоце ли се сад Зељка одазвати да је РС 113% боља и да су то не тацне информације.

Name

Днк

22.09.2019 17:05

ШУМЕ У МИНИСУ 2,5 МИЛИОНА А ЗДРАВСТВО У МИНУСУ ВИШЕ СТОТИНА МИЛИОНА МАРАКА!Питање за Вишковића: ХОЋЕ ЛИ СМЈЕЊИВАТИ ДИРЕКТОРЕ БОЛНИЦА И ДОМОВА ЗДРАВЉА КАО ДИРЕКТОРЕ ШУМСКИХ ГАЗДИСТАВА?Неће, јер су сви из снсд-а!

Name

...ре

23.09.2019 06:29

Па и ови директори из ш. газдинстава што их је смијенио су из днс-а! Он своје из снсд не дира а највеће минусе направили!

Name

Милос

24.09.2019 02:20

Дуг расте док Ђајић гања мед. сестре по Паприковцу. Има човјек преча посла.

Name

Колега др

24.09.2019 09:51

Ови сто рузно говоре о др дјајицу гријесе јер је цовјек стварно урадио све сто је могао да побољса и услове и организацију рада. Мозда до сад једини који је толико конкретних ствари урадио а нико о том не говори.

Name

Хирург узвраћа колеги

24.09.2019 11:33

драги колега ( мислим да то нисте ) врло добро знате стање у УКБЦ Бл за вријем управљања овом институцијом од стране Проф Др. Станетића, имали смо материјала, била је дисциплина у клективима, начелници су већином бирани на основу знања а не политичке припадности , није се улагало али није нити крало као данас , тандем Стевандић-Ђајић , је урнисао струку јер обојици струкан ије јача страна, али политикс јесте. Затим стање потрошногматеријала никада није било горе, кадрови одлазе аутобусима а Генерални дирктор једва чека да ангажује колеге из Бг који коштају као цијели УКБЦ БЛ, тим себи прави позицију у београдским круговима као да је власник болнице, затим хеликоптер за превоз болесника лети више него авијација ВРС у рату , за вакта Ђајић-Стевандић злочиначке организације свако ко има број поменуте двојице бесплатно се лијечи јер забога они могу све од портира до предсједника сви зву Ђају и свима се јавља осми када га траже сарадници када се не јавља по 4 дана јер забога он је у иностранству поред тога миљеници кадрови Уједињене Српске не долазе на посао осим једном недјељно ( исти ритам и ма и Ненад Стевандић јер забога дође само да подигне палту и мито) и нико незна гдје се налзи 50% љекарског кадра у радно вријеме оних других 50% убрзано учи Њемачки или неки други језик , укратко већи зликовци од Шкрбћ Ранка су Влао Ђајић и Ненад Стевандић. а криминал везан за изградњу и набавку опреме ту су досегли врх , врх. нек нам бог помогне да сви одемо у Њемацку ко остане лијечиће га Ђаја и Стевандић а тада су доњи.

Name

Одговор хирургу

24.09.2019 22:04

Драги колега, ако сте Ви уопсте колега, ако сте тако компетентни цудо да вец нисте у Њемацкој или некој другој свјетској клиници. Нико не казе да је било ста идеално ал да сарадњу са колегама из било које установе сматрате расипањем новца, онда најбоље да ниста и не радимо а само кукамо како ниста немамо. Неке друге колеге хирурзи су бас изразили задовољство због остварене сарадње и размјене знања са колегама из Србије и Русије а ако ви ту не спадате онда је упитно како уопсте таквим ставом и колегијалносцу мислите показати да сте Ви позитиван примјер струке. Нек имате времена коментарисати портале, то је Вама изгледа битније од комуникације са колегама и працења колико су управо поменуте сарадње допринијеле неким процедурама. И јос несто, сарадња са колегама из Бг мозе бити само на цаст и напредак свима у регији и даље а не само нама.

Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

22.09.2019 07:23

И ПРИЈЕ СМО БИЛИ РЕПУБЛИКА ДОДУСЕ СОЦИЈАЛИСТИЦКА ВАЉАЛО БИ ПРОБАТИ СА ТОМ ГРАДЈАНСКОМ ОПЦИЈОМ. СРБИ , БОСЊАЦИ И ХРВАТИ СУ СЕ ПОКАЗАЛИ КАО НЕСПОСОБНИ ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

22.09.2019 08:41

Хрвати и Срби не желе ту ГРАЂАНСКУ опцију. И шта ћемо сад?

Name

скептик

22.09.2019 09:27

Не пита нико ста зеле него сто се мора.

Name

ре скептик

22.09.2019 09:36

Па ниста скептик, зивјецемо у оваквој БиХ каква је и сад. Мисли увијек на то да Босњаци друге дрзаве немају а да ова друга два народа се управо сто овако не иде, висе исељавају у њихове матицне земље. Па ти сад види!!!

Name

РЕ Скептик

22.09.2019 09:39

Хрвати су дефакто национална мањина, више има Рома у БиХ него Хрвата. Грађанска опција је најбоље рјешење, али нема потребе за препирком, дејтонски мировни споразум и устав БиХ су сасвим јасни, за такво што је потребно 2/3 ЗА у парламенту БиХ као и пролазак у дому народа, то за сада није реално. "Шта ће мо сад", ништа, живимо онако како смо потписали у Дејтону. РС има велику аутономију, управља министраством здравља и видимо како то иде, ти си увјерен да би у грађанском уређењу било још горе, ок није спорно, свако има право на своје мишљење.

Name

Ре...РеСкептик

22.09.2019 10:56

Да би се нешто промијенило потребно је да не повриједи нечији национални интерес,мада мислим да је преглсвање у Парламенту БиХ немогуће.

Name

@Ре...РеСкептик

22.09.2019 16:10

Најгоре је што ти и незнаш како функционипу институције у БиХ, ниси једини, какав национални интерес у представничком дому?? Представнички дом није дом народа, тачно је да постоји тзв. ентитетско гласање у представничком дому, ентитетски вето није национални вето, 2/3 када гласа за неки закон ентитетско гласање је непотребно, јер није могуће имати 2/3 гласова а да се може извршити блокада у одлучивању.

Name

Љекар

22.09.2019 07:31

За седам година владавине Ранка Шкрбића у Министарству здравља и Горан Кљајчина у Фонду здравства прикупљено је око 5 милијарди КМ. За четири је утврђено гдје су отишле, али једној милијарди се губи сваки траг. То су утврдили и Србијанска БИА и друге службе. Када је до Додика, тада Предсједника РС стигла ова информација обојицу је смијенио, али им је то била једина казна. Подсјећам да је ова милијарда била главни разлог што је тадашњи предсједник Србије Томислав Николић мјесецима одуговлачио да Шкрбићу да агреман како би био амбасадор БиХ у Србији. Али, док Додик управља овом земљом он је заштићен од свих истрага

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаггер

22.09.2019 08:23

ОХР и међународну заједницу не занимају овакви и други случајеви свеопште пљачке....

Name

Уаааааа

22.09.2019 09:31

Отмите напљацкано кумовима, бившим министрима, амбасадорима који су у суноврат одвели здравство и социјалну заштиту и вратите у касе здравствених и социјалних установа и већи дио минуса це бити покривен.

Name

Смислов

22.09.2019 07:31

Кога брига. Битна је декларација ни о чему и ниоко чега. Онај је као за Босну, а овај наш, нас као брани и не да ником и тако владају 20 година, наравно у договору. Горих владара који су мање урадили за државу и људе, а да су дуже на власти, Европа не памти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роле

22.09.2019 10:28

Ма битна је република. Народ нема довољно памети да схвати да се ми играмо дрзаве а у ствари смо ентитет дакле провинција која је себе изоловала. Бојим се да цемо проци као и браца на Косову. Неце нам остати ниста и иселит цемо се полако.

Name

Пионир

22.09.2019 07:40

Таман толико је Скрбиц звани 30% узео и стигао до Монте карла

ОДГОВОРИТЕ
Name

..

22.09.2019 17:09

Ту милијарду су подијелили Додик,Шкрбиц и Кљајчин! У тачне проценте ни би улазио!

Name

Није него

22.09.2019 07:45

Све је коми. Сви смо у куми. Ђаво вас однио. Олоши!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па јасно

22.09.2019 07:45

Скрбиц је наградјен а и други су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пацијент

22.09.2019 07:46

Знаци ниста од повисице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еее

24.09.2019 12:14

већ су се досјетили, рече један директор-повећат ћу цијену рада ако морам али ћу смањити коефицијенте...жива истина, успут...

Name

Берзиц

22.09.2019 07:53

Кад будемо ускоро банкротирали, сватицемо, за вјек вјекова да политицари не могу видити здравство и привреду него сколивани струцњаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.09.2019 08:21

Не треба их звати називом политичари, то је у већини случајева часна професија. Они су криминалци, то је прави, одговарајући, исправни назив за њих.

Name

куку нама са нама

22.09.2019 07:56

Да ли нам се Горан Тодоровић исплакао због радости око отварања "Србије"...окретање главе од свега,могу схватити,али да народ не реагује због здравства и школства,то је стварно забрињавајуће..Овдје важи она "умри млад да би био леп леш"..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратник

22.09.2019 08:01

Бозе спаси нас од зла. Нема нам помоци, од доктора поготово, нема озбиљног и искусног доктора, све неулискусни и млади, скретницари.Али нама специјалиста....

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

22.09.2019 08:01

ПА ЗАСТО САМ ЈА ПРОВЕО 4 ГОДИНЕ У 16 ГАРАВОЈ ? УМЕСТО ПРОСПЕРИТЕТА КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈА . ЗИВИЈО СДА, ЗИВИЈО СТАСА КОСАРАЦ ,РЕПУБЛИКА БИХ И ГРАДЈАНСКА БОСНА И ЕРЦЕГОВИНА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

22.09.2019 08:07

Ма цијеле РС је у коми. Срећом, њено стање је стабилно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.09.2019 12:19

Да, и све је у порасту, укључујући и буџет Српске, који је у плусу. ХА ХА ХААААА

Name

Ака

22.09.2019 08:10

Зивио Додиг

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА АКУ

23.09.2019 05:54

ВЈЕРОВАТНО СИ И ТИ ДОБРО УЋАРИО.

Name

Колега

22.09.2019 08:10

Ово су све мрски из опозиције смислили. Дјајиц је измислио медицину а и свијет цијели, од њега све поциње, а послије њега неце бити ниста оцигледно. И да, истине ради Дјајиц нема цланску СНСД барем не у ГО Бања Луци да је издата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ив

22.09.2019 11:03

Провјери Дјајицу за цланску,не ваља лупати безвезе.

Name

Помозимо Отаџбини

22.09.2019 08:12

Највећи проблем Републике Српске су похлепни лицемјерни неморални политичари и државни службеници повезани са похлепним бизнисменима којима државне функције служе искључиво као ресурс за приватни бизнис а народ који пропада због таквог њиховог односа према Отаџбини посматрају само као колатералну штету. Отаџбина вапи за Истином, Слободом, Правдом, Отажбина презире похлепу, неморал, презире људе који је искориштавају. Помозимо Отаџбини. Ко ће ако нећемо ми ? Када ако не сада ? Истина долази. Не треба нас бити страх да будемо храбри и говоримо истину на глас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦ

22.09.2019 08:30

Какве болан ти спомињес дрзавне институције...дај се мало уозбиљите са овим играма ријеци ....све је додик свукао у раван и ријец дрзва и референдум и дрзавне институције итд. Све је то пуно, пуно веце и јаце него сто ви овдје дозивљавате са Лактасенком насим...не брукајте се...људи нам се смију

Name

А

22.09.2019 12:32

Дјајицу треба провјерити имовину!!гдје зарадио на Паприковцу годисње није био 20 дана ни тооико ?!!!па гдје заради то све јунацина ??? и кооикоооо!Ранко скрбиц би одавно требао бити у затвору а имивина одузета као и Стевандицу Цубриловицу итд итд !! партијаси коалициони опозициони опљацкали дрзаву и народ !а изнад закона !!царују у својем царству!

Name

Дуд

22.09.2019 08:12

Молим да се позове кум он зна како се праве паре и то це бити решено веома брзо КУМЕ ваш ТРЕЈД ово це реши............ 113%. ПОВЕЦАТИ А НАРОД који још није побјего це да плати......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАС ОВАЈ,

22.09.2019 08:13

Тако и моја комсиница кад роди пита се како се деси?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ЗНАШ ОВАЈ

22.09.2019 10:17

Или кад је Ружа долазила да пријави у полицију силовање а онда јој овај одговара па зар опет тебе Ружо

Name

кум

22.09.2019 08:20

То није цудо док "љекови" произведени у њемацкој код нас се прописују и цека се по пола године на ред у трапистима а ја сам питао у три болнице у Мüнцхену и свуда био је одговор ако вјерујем да купим али до данс није доказано да то и цему вриједи. Гје су наси струцњаци у бјелом то науцили кад такво несто користе. Поздрав из Мüнцхена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

22.09.2019 08:43

Здравство је несто највазније,за рс ово је катасрофа

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

22.09.2019 10:05

Комплетно здравство у РС је унистио Додиков кум РАНКО СКРБИЦ.!!!! То сви знамо, све је ПОКРАО и пребацио на своје рацуне. Купио вилу у МОНАКУ. Неце кум на кума, кад је све објелодањено онда га кум унапредио у јос вецег струцњака па га смјестио да води Медицински факултет. Церке им заједно отварају свој бизнис, отварају Апотеке по цијелој РС,не треба овде струцност, диплома ни памет, вец капитал моц и пријатељске везе. Поред оваког народа нема нама помоци.!!!!

Name

Ре Тихи

22.09.2019 10:19

Ко је остао у Здравству и ко ти лечи децу а гдје баја И његови зрабанти лече своју. Па ће ти бити јасно где нам је здравство.

Name

Милутин

22.09.2019 09:49

Ови доктори само траже да им се повећава плата. Зар им није довољно ово повећање од 10 КМ . Срам их било. Неко нема ни тих 10 марака. Потребно је да се у здравству запосле доктори који имају СНСД изказницу, тада мени било штрајкова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одвратни скотови

22.09.2019 19:14

Тих 10 марака нек себи забију у г......и ако их буду дали. А неће. Немају одакле! Плата у здравству треба бити 100% већа ако хоће да им људи остану. Да не бјеже главом без обзира у иностранство. А они који то сматрају безобразним нек једу г....

Name

Дуг ?

22.09.2019 09:51

Неки то називају дуг. Ради се заправо о највецој праоници новца. Захваљујуци најкорумпиранијем правосудју у Европи не постоји нацин да се истрази ова највеца незапамцена пљацка и да се одговорни процесуирају те да се одузме незаконито стецена имовина. И због тога моземо само да аплаудирамо наставку те пљацке. Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пацијент из Лактаса

22.09.2019 09:52

Ма ста це нам здравство,ја кад се не осјецам добро на yоутубу надјем Милета гдје пјева "Не мозе нам нико ниста", пустим себи,и одма ми буде боље. Није само здравство пред колапсом,и пензиони систем је пред колапсом-Србија нам дознаци 25 милиона еура,затим се продају обвезнице у вриједности од 90 милиона КМ да би се могле исплатити пензије,а у будзету има " виска пара",само је питање времена кад це пензије поцети каснити и исплацивати у мањем износу.Ма цитава дрзава је у колапсу,пред банкротом,сто не цуди,након оволико и оволике пљацке и Свајцарска би пропала. И зато хајмо сви заједно запјеват-"Не мозе нам нико ниста......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

22.09.2019 09:57

Колики је оно био дуг здравствених установа док није дошла ова влада континуитета ( пропасти), док је госпођа Цениц била министар финансија? Требало би да сви ови из садашње владе пропасти да устану и стоје мирно кад се помене име госп. Цениц, камо среће да је остала, до сада би били без кредитног задужења с платама дупло већим од садашњих. Ови нас потописе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.09.2019 11:36

То су била добра времена у односу на ово данас, ја мислим да је Ценићка преселила у Сарајево, преселила у други ентитет.

Name

Промасај

22.09.2019 11:49

А јест теби неко продао прицу. Па та не мозе нигдје радити него на дрзавним јаслама

Name

69

22.09.2019 10:20

ПОВЕЋАЈТЕ ЦИЈЕНУ СВЕГА, КАО ШТО СТЕ И СТРУЈЕ И ЛАКО ЋЕМО ТО РИЈЕШИТИ. АЛИ ЈА ВАМ ПАРЕ ВИШЕ НЕ ДАМ, АУФ WИЕДЕРСЕХЕН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметна зена

22.09.2019 10:28

Засто теретите људе успјесне у свом послу због појединих који нису били добри домацини у институцији вец узимали и ресавали за приватни дзеп. Свако у свом мандату треба да одговара за своја дјела и стање. Претходни који су задузили и довели нас у колапс, само су наградјени и тајно дрмају и даље здравством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

22.09.2019 10:49

Цуј пред, па све је јос одавно банкротирало и колабирало, ко о цему к...а о постењу, вец одавно је мркли мрак!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Када

22.09.2019 11:38

Када би се покрадено вратило били би толико у плусу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко89

22.09.2019 11:41

Овдје код нас и ко нема пусе се да има све. У цивилизованим ЕУ земљама дрзавни министри одлазе на посао бициклом а поједини и без пратње како би смањили тросак у дрзавном будзету. НЕКИ ДАН је исло 12 лимузина из БЛ у БГ код Куцица на кафу и то у сустини без сустинске потребе док сиротиња мјесец дана за 500 - 600 км и то ако их добије на вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.09.2019 11:57

Баја те гледа и казе ЛАЗИИ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блабла

22.09.2019 11:58

У свим јадима, у њиховом безобразлуку и понашању према пацијентима као према животињама, они још и повећање траже!? Удри ово Баја позлатиле ти се , само удри...Ко неће да ради, књижцу у руке, пендрек преко ребара и марш из РС. Има их на бироу довољно да ће се прихватити посла, само ти књижицу њима у руке па да видиш! Једино логично и рационално рјешење, смањивај плате. Плате појачати биједи која ради за 400-500 КМ, а не овој багри која на државну има и своју плату, из сопствене амбуланте, а таквих је 80%....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

22.09.2019 12:14

Овако нам је скоро свугдје у БИХ зато сто сви нацелници сефови су из неке странке и посао не раде најбољи који су за то него кога странка постави на мјесто. Ми смо једне обицне будале кад моземо да оволико трпимо ове политицаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

22.09.2019 12:14

Ма ста казес,радјала нам се дјеца,да насе дугове врацају...промоција наталитета хвала Миле

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

22.09.2019 12:22

Дјаја краде , пајац Милин забавља ГО СНСДа прави ссрлстан и пљацкас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Три мускетира

22.09.2019 12:51

Па,ево,Вукан,Драско и Јелена,опет у парку организују протест,требали би сви доци,није то само због поскупљења струје,ту је цитав низ проблема и мора се везати једно за друго.Ова двојица на слици су исти и по крадји и по обиму главе,бице довољно за поцетак да врате покрадено,па онда и остали,стаце РС-а на своје ноге,а народ це зивјети као сав,нормалан,цивилизован свијет!А,да,неце нам никад висе водити дрзаву и установе особе лосег морала,оцеви са непризнатом дјецом и лазни хуманисти,особе без вјере и нације!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

22.09.2019 12:59

Ста слиједи даље.Прогласити банкрот за РС нема куд.Све је вец исцрпљено. Најдузе 1година и ТХЕ ЕНД...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гурко

22.09.2019 13:27

ФАРМА ПРЕГЛЕД ДАНА....СЛИЈЕДИ ФАРМА ИЗБАЦИВАЊЕ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадранка

22.09.2019 14:00

На годисњем нивоу БиХ наплати преко 800.000.000 км.од тога је пола за РС.али ни марка не оде у здравство. А те акцизе свуда у свијету иду за здравство.а код нас ко зна гдје исто и од горива иде за путеве а они дизу кредите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кис ме

22.09.2019 16:00

Па до јуче је било све ок нема дуговања....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

22.09.2019 18:23

питајте горана талица одакленму 7,000 000кмза пословни објекат код зграде владе а траписти гдеје он директор грцају у дуговима паце бити свима јасно десу паре од здравства

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАТАСТРОФА Б. ЛУКА

23.09.2019 05:53

САМИ СТЕ ИМ ВИ И ДОЗВОЛИЛИ ДА БУДЕ ОВАКО СТАЊЕ. НИЈЕ ОВО СТАЊЕ ОД ЈУЧЕ ВЕЋ СТЕ ГА ПОЧЕЛИ ПРАБВИТИ ОДАВНО. СВЕ НЕПИСМЕНИЈИ И НЕПИСМЕНИЈИ ДОЛАЗЕ НА ВЛАСТ. БРУКА И СРАМОТА ШТА СТЕ УРАДИЛИ СА РС. СВУКЛИ СТЕ ЈЕ ИСПОД НУЛЕ. НЕ ПОСТОЈИ НИКО ЖИВ ВИШЕ ДА МОЖЕ ПОМОЋИ. ТОТАЛНИ БАНКРОТ РС. ХАЈДЕ НАЂИТЕ БАР ЈЕДНОГ СТРУЧЊАКА ОД ВАШИХ ИЗБОРА НАЧЕЛНИКА, ДИРЕКТОРА, МИНИСТАРА И СЛИЧНО ДА НИЈЕ СВЕО СВОЈ ПОСАО ИСПОД СВАКЕ НУЛЕ. НЕМА ИХ БРУКА И СРАМОТА. БИТНО ЈЕ ДА ВИ ПОСЛУЈЕТЕ КАКО КАЖЕТЕ СА 113% АЛИ МИСЛИМ ИСПОД НУЛЕ. У ШУМАРСТВУ 18 ГУБИТАША А СМИЈЕНЕ СЕ 3 У ЗДРАВСТВУ ТОЛИКИ МИНУС КУМ КУМУЈЕ ДОБРО СА ЗДРАВСТВОМ, СВЕ ВИДИТЕ И ЗНАТЕ И НИКО НИШТА. МИСЛИМ ДА КОНАЧНО ОВАЈ БИЈЕДНИ И ГЛУПИ НАРОД ТРЕБА ВИШЕ ЈЕДНОМ ДА СХВАТИ ДА ЗДРАВСТО И ПРИВРЕДУ НЕ ТРЕБАЈУ ВОДИТИ ПОЛИТИЧАРИ ВЕЋ ПАМЕТНИ И ШКОЛОВАНИ СТРУЧЊАЦИ ЈЕР ЈЕ ВЕОМА ВИДЉИВО А И ДОКАЗАНО У СВАКОМ ПОГЛЕДУ ДА СУ ЈЕ ПОЛИТИЧАРИ СРЕДИЛИ МАКСИМАЛНО У СВАКОМ ПОГЛЕДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сексолог

23.09.2019 13:20

Господину Ђајић Влади препоручам да се што прије клони позиције коју обнаша, јер превише је стресно, а то утиче директно на потенцију, па ако настави са овом СНСД кликом даље, неће моћи више је*ати све што подлети под њега, од чистачиће Клиничког центра па надаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

23.09.2019 15:49

ал је*и га, нема већег оргазма , од политичког оргазма

Name

Колега др

01.10.2019 05:32

Др Дјајиц је за неке измислио свијет и цовјек је професионалан и коректан. А то кога јебе бас би требало неког занимати јел?

Name

Песимиста са разлогом

24.09.2019 06:35

Никад више љекара у политици, и то у континуитету већ 20-так година, а у здравству катастрофа, безнадежна ситуација без имало оптимизма. Ваљда је у томе и чвориште проблема, ваљда се у томе крије и кључ рјешења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стручњаци здипломама

24.09.2019 07:43

Не бих се изненадио да региструјете нове здравствене установе, да имовину пребаците на РС, обавезе оставите овим старим установама и гурнете их у стечај. Рјешите проблем дуга тако што народ то опет плати и мирна Српска...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално гледано

24.09.2019 07:46

Људи моји ево де ми само реците како је могуће направити овакве дугове за порезе? Стварно би волио да знам, да и ја онда направим такве дугове па да нормално живим ко човјек... Милионе дугују за порезе и ником ништа, нико се није ни очешао??? А затварају се трафике са спектакуларним акцијама, финансијским полицијама, обијежавањима јер ето утврде дуг од пар хиљада КМ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛАВЕ БЦ

24.09.2019 13:59

Довеше нама Миле индијанске врачеве,тако да је проблем здравства ријешен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пусти воду

24.09.2019 20:50

ма дај има пара за авион и полицију а ко сљиви остало... ако нема пара онда затварај болнице и готово

ОДГОВОРИТЕ