Zdravstvo RS je u komi, dug veći od 1,1 milijardu KM!

Godinama znamo da je stanje u zdravstvu RS izuzetno teško. Sada je premijer RS Radovan Višković smogao snage i priznao narodu da je zdravstvo u komi sa dugom većim od 1,1 milijardu maraka.

Republika Srpska 22.09.2019 | 09:15
Zdravstvo RS je u komi, dug veći od 1,1 milijardu KM!
Zdravstvo Republike Srpske godinama je u dubokoj komi, dok vlast pokušava izliječiti bolesnika na samrti andolima u vidu milionskih kredita. Predsjednik Vlade RS Radovan Višković konačno je priznao da je pacijent teško bolestan, jer je zdravstveni sistem u ovom entitetu dužan više od 1,1 milijardu (!) maraka, bez ikakve nade da će se stanje popraviti.

Konstatacija da je pacijent u teškom stanju neće pomoći oboljelom zdravstvu. Kriminal i korupcija uzrok su ovakvog stanja, a vlast nema lijek za ovu opaku bolest.

Kao ljekar iznad ljekara sastao se Višković prošle sedmice sa predstavnicima sindikata u zdravstvu, uspostavio dijagnozu i velikodušno, kao hitnu mjeru Vlade, ponudio povećanje cijene rada za čitavih 10 KM. Injekcija kojom bi vlast trebalo da ućutka zdravstvene radnike biće im, prema planu, data već od od 1. oktobra.

Sindikalci, koji već više od godinu dana prijete štrajkovima i bunama, ali nikako da konačno pokažu zube, nisu baš najzadovoljniji premijerovom ponudom. Situaciju razumiju, ali su sebi dali rok od još sedam dana kako bi odlučili da li će sebi dati još jedan rok od sedam dana.

“Premijerova ponuda ne sadrži minimum zahtjeva Strukovnog sindikata doktora medicine RS koji se odnosi na povećanje plata doktorima medicine. O njegovom prijedlogu obavijestićemo nadležne organe Sindikata, koji će u narednih sedam dana donijeti konačnu odluku o eventualnom stupanju u štrajk planiranom za početak narednog mjeseca. Štrajk će najviše zavisiti od postizanja dogovora o sveobuhvatnim izmjenama Zakona o platama, kao kratkoročne mjere za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja doktora medicine. Prihvaćen je i prijedlog da se u narednih sedam dana nastavi sa konsultacijama sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, u cilju postizanja dogovora o tekstu prijedloga izmjena Zakona o platama i zaključaka koje Vlada treba da usvoji na prvoj narednoj sjednici”, stoji u saopštenju sindikalaca.

TAKMIČARSKI DUŽNIČKI REKORD DRŽI VLADO ĐAJIĆ

Dok se čeka još jedna od niza konačnih odluka, poreski dug zdravstvenih ustanova vrtoglavo raste. Potpisi se često stavljaju na odluke o nezakonitoj isplati neto plata, dok će o bruto dijelu nekom drugom prilikom. Za to vrijeme Poreska uprava RS revnosno tefteri milionska dugovanja.

Među svim zdravstvenim ustanovama, ponos zdravstva RS i, kako su najavljivali, “najbolji regionalni klinički centar” – Univerzitetski klinički centar RS Poreskoj upravi RS duguje nevjerovatnih 67.889.436 KM. Postavlja se pitanje kako, jer je u javnosti poznato da menadžment “redovno ispunjava svoje obaveze prema državi i radnicima”.

Podsjećanja radi, direktor UKC RS je Vlado Đajić, istaknuti član vladajućeg SNSD-a i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini RS. Kada je 21. maja 2018. godine smješten u direktorsku fotelju najveće zdravstvene ustanove rekao je da se situacija stabilizuje, da po prvi put isplaćuje bruto plate, prevoz i edukacije radnika.  

Evidentirani dug prema Poreskoj upravi u to vrijeme bio je oko 47,6 milina KM, a ukupna dugovanja UKC-a, zvanično, oko 97 miliona KM. “Stabilizovanje situacije” dug prema poreznicima povećalo je za više od 20 miliona KM, a, iako UKC to nikada nije potvrdio, ukupna dugovanja dostigla su enormnu cifru od oko 320 miliona KM.

Vladu Đajića premijer Višković, u maniru borca protiv korupcije i kriminala nakon počinjene korupcije i kriminala, nije pozvao da sam ode iz direktorskog kabineta, uz prijetnju krivičnom prijavom. Da je Đajić jedan od direktora “Šuma RS”, dosad bi vjerovatno bio smijenjen.   

RASTE PORESKI DUG ZDRAVSTVENIH USTANOVA

Smjena nema, ali ima migrenske glavobolje kada se pogleda posljednji dužnički spisak s kraja jula.

Bolnica Gradiška samo za porez duguje 12.391.101 KM, Dom zdravlja Banjaluka 2.342.404 KM, prijedorska bolnica “Dr Mladen Stojanović” 7.249.696 KM, bolnica “Mlječanica” 2.085.639 KM.

Dobojskoj bolnici “Sveti apostol Luka” ni sam apostol više ne može da pomogne, jer je nagomilala dug od 30.891.941 KM, Dom zdravlja Modriča 4.709.688 KM.

(Zurnal.info)

Komentari / 85

Ostavite komentar
Name

Lako

22.09.2019 07:20

Lako je to rijesiti. Povecati cijene usluga 113% i problem rijesen.

ODGOVORITE
Name

realno stanje

22.09.2019 08:25

Ima za oko 30% vise bolesnika sa karcinomom, a medicinski tretman takvih pacijenata nije jeftin. Treba naplatiti ratnu stetu zbog NATO bombardovanja.

Name

XY

22.09.2019 08:33

Ovde se i pomerila zivotna dob...sada zivimo u proseku 113 godina.

Name

Alan Ford

22.09.2019 08:36

Onomad na otvaranju Andrić grada, prisutna elita. Te Millorad pita Novaka Djokovica, da malo pomogne neimaru Nemanji Kusturicu?? Đoković mu reče: Mile, ti znaš da moja fondacija uvijek pomaze, ali molim te da mi objasniš kako tvoj kum Skrbic ima veću vilu u Monte Carlu od mene????

Name

VRS-RVI

22.09.2019 11:03

Nista čudno, jos malo morace priznati i za PIO .... i na kraju sljedi bankrot RS !!! Ove dugove nece imati ko da vraca, jer svako i malo pametan bijezi iz ovoga pakla!!! Na zalost ali ovo je istina, i nasa realnost, a ne obmana naroda kako smo bolji dio BiH!! I dalje glasaj te za one koji sve ovo napravise ,i srusise RS iz temelja!!! Svako normalan vidi da izmisljaju sve podijele, samo da se ne primijeti bankrot sistema!!!

Name

re

22.09.2019 11:32

Jedino rešenje vraćanja duga je smanjenja plata u zdravstvu. A na savo toliki dug zaposleni u zdravstvu prijete i traže povećanje plata. Da li su oni normalni?

Name

Darwill

22.09.2019 11:57

Samo ovo sve prodati za 1 KM i riješiti se bijede. Ako se nađe kupac. Vjerovatno će htjeti Kinezi, Ovo će ionako za 20 godina biti sve njihovo. Malo,malo pa plasiraju neki kredit. A kada se ne bude imalo od čega vraćati eto nama naših najvećih prijatelja, pored braće Rusa naravno.

Name

beuka

22.09.2019 12:25

Je li se to radi o tzv. boljeg entiteta koji je dva kopna ispred? Sve te lazove kazniti koji narod lazu i zaduzivaju kreditima. Hoce li se sad Zeljka odazvati da je RS 113% bolja i da su to ne tacne informacije.

Name

Dnk

22.09.2019 17:05

ŠUME U MINISU 2,5 MILIONA A ZDRAVSTVO U MINUSU VIŠE STOTINA MILIONA MARAKA!Pitanje za Viškovića: HOĆE LI SMJENJIVATI DIREKTORE BOLNICA I DOMOVA ZDRAVLJA KAO DIREKTORE ŠUMSKIH GAZDISTAVA?Neće, jer su svi iz snsd-a!

Name

...re

23.09.2019 06:29

Pa i ovi direktori iz š. gazdinstava što ih je smijenio su iz dns-a! On svoje iz snsd ne dira a najveće minuse napravili!

Name

Milos

24.09.2019 02:20

Dug raste dok Đajić ganja med. sestre po Paprikovcu. Ima čovjek preča posla.

Name

Kolega dr

24.09.2019 09:51

Ovi sto ruzno govore o dr djajicu grijese jer je covjek stvarno uradio sve sto je mogao da poboljsa i uslove i organizaciju rada. Mozda do sad jedini koji je toliko konkretnih stvari uradio a niko o tom ne govori.

Name

Hirurg uzvraća kolegi

24.09.2019 11:33

dragi kolega ( mislim da to niste ) vrlo dobro znate stanje u UKBC Bl za vrijem upravljanja ovom institucijom od strane Prof Dr. Stanetića, imali smo materijala, bila je disciplina u klektivima, načelnici su većinom birani na osnovu znanja a ne političke pripadnosti , nije se ulagalo ali nije niti kralo kao danas , tandem Stevandić-Đajić , je urnisao struku jer obojici strukan ije jača strana, ali politiks jeste. Zatim stanje potrošnogmaterijala nikada nije bilo gore, kadrovi odlaze autobusima a Generalni dirktor jedva čeka da angažuje kolege iz Bg koji koštaju kao cijeli UKBC BL, tim sebi pravi poziciju u beogradskim krugovima kao da je vlasnik bolnice, zatim helikopter za prevoz bolesnika leti više nego avijacija VRS u ratu , za vakta Đajić-Stevandić zločinačke organizacije svako ko ima broj pomenute dvojice besplatno se liječi jer zaboga oni mogu sve od portira do predsjednika svi zvu Đaju i svima se javlja osmi kada ga traže saradnici kada se ne javlja po 4 dana jer zaboga on je u inostranstvu pored toga miljenici kadrovi Ujedinjene Srpske ne dolaze na posao osim jednom nedjeljno ( isti ritam i ma i Nenad Stevandić jer zaboga dođe samo da podigne paltu i mito) i niko nezna gdje se nalzi 50% ljekarskog kadra u radno vrijeme onih drugih 50% ubrzano uči Njemački ili neki drugi jezik , ukratko veći zlikovci od Škrbć Ranka su Vlao Đajić i Nenad Stevandić. a kriminal vezan za izgradnju i nabavku opreme tu su dosegli vrh , vrh. nek nam bog pomogne da svi odemo u Njemacku ko ostane liječiće ga Đaja i Stevandić a tada su donji.

Name

Odgovor hirurgu

24.09.2019 22:04

Dragi kolega, ako ste Vi uopste kolega, ako ste tako kompetentni cudo da vec niste u Njemackoj ili nekoj drugoj svjetskoj klinici. Niko ne kaze da je bilo sta idealno al da saradnju sa kolegama iz bilo koje ustanove smatrate rasipanjem novca, onda najbolje da nista i ne radimo a samo kukamo kako nista nemamo. Neke druge kolege hirurzi su bas izrazili zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje i razmjene znanja sa kolegama iz Srbije i Rusije a ako vi tu ne spadate onda je upitno kako uopste takvim stavom i kolegijalnoscu mislite pokazati da ste Vi pozitivan primjer struke. Nek imate vremena komentarisati portale, to je Vama izgleda bitnije od komunikacije sa kolegama i pracenja koliko su upravo pomenute saradnje doprinijele nekim procedurama. I jos nesto, saradnja sa kolegama iz Bg moze biti samo na cast i napredak svima u regiji i dalje a ne samo nama.

Name

SALE SLOVENAC

22.09.2019 07:23

I PRIJE SMO BILI REPUBLIKA DODUSE SOCIJALISTICKA VALJALO BI PROBATI SA TOM GRADJANSKOM OPCIJOM. SRBI , BOSNJACI I HRVATI SU SE POKAZALI KAO NESPOSOBNI ......

ODGOVORITE
Name

Skeptik

22.09.2019 08:41

Hrvati i Srbi ne žele tu GRAĐANSKU opciju. I šta ćemo sad?

Name

skeptik

22.09.2019 09:27

Ne pita niko sta zele nego sto se mora.

Name

re skeptik

22.09.2019 09:36

Pa nista skeptik, zivjecemo u ovakvoj BiH kakva je i sad. Misli uvijek na to da Bosnjaci druge drzave nemaju a da ova druga dva naroda se upravo sto ovako ne ide, vise iseljavaju u njihove maticne zemlje. Pa ti sad vidi!!!

Name

RE Skeptik

22.09.2019 09:39

Hrvati su defakto nacionalna manjina, više ima Roma u BiH nego Hrvata. Građanska opcija je najbolje rješenje, ali nema potrebe za prepirkom, dejtonski mirovni sporazum i ustav BiH su sasvim jasni, za takvo što je potrebno 2/3 ZA u parlamentu BiH kao i prolazak u domu naroda, to za sada nije realno. "Šta će mo sad", ništa, živimo onako kako smo potpisali u Dejtonu. RS ima veliku autonomiju, upravlja ministrastvom zdravlja i vidimo kako to ide, ti si uvjeren da bi u građanskom uređenju bilo još gore, ok nije sporno, svako ima pravo na svoje mišljenje.

Name

Re...ReSkeptik

22.09.2019 10:56

Da bi se nešto promijenilo potrebno je da ne povrijedi nečiji nacionalni interes,mada mislim da je preglsvanje u Parlamentu BiH nemoguće.

Name

@Re...ReSkeptik

22.09.2019 16:10

Najgore je što ti i neznaš kako funkcionipu institucije u BiH, nisi jedini, kakav nacionalni interes u predstavničkom domu?? Predstavnički dom nije dom naroda, tačno je da postoji tzv. entitetsko glasanje u predstavničkom domu, entitetski veto nije nacionalni veto, 2/3 kada glasa za neki zakon entitetsko glasanje je nepotrebno, jer nije moguće imati 2/3 glasova a da se može izvršiti blokada u odlučivanju.

Name

Ljekar

22.09.2019 07:31

Za sedam godina vladavine Ranka Škrbića u Ministarstvu zdravlja i Goran Kljajčina u Fondu zdravstva prikupljeno je oko 5 milijardi KM. Za četiri je utvrđeno gdje su otišle, ali jednoj milijardi se gubi svaki trag. To su utvrdili i Srbijanska BIA i druge službe. Kada je do Dodika, tada Predsjednika RS stigla ova informacija obojicu je smijenio, ali im je to bila jedina kazna. Podsjećam da je ova milijarda bila glavni razlog što je tadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić mjesecima odugovlačio da Škrbiću da agreman kako bi bio ambasador BiH u Srbiji. Ali, dok Dodik upravlja ovom zemljom on je zaštićen od svih istraga

ODGOVORITE
Name

Jagger

22.09.2019 08:23

OHR i međunarodnu zajednicu ne zanimaju ovakvi i drugi slučajevi sveopšte pljačke....

Name

Uaaaaaa

22.09.2019 09:31

Otmite napljackano kumovima, bivšim ministrima, ambasadorima koji su u sunovrat odveli zdravstvo i socijalnu zaštitu i vratite u kase zdravstvenih i socijalnih ustanova i veći dio minusa ce biti pokriven.

Name

Smislov

22.09.2019 07:31

Koga briga. Bitna je deklaracija ni o čemu i nioko čega. Onaj je kao za Bosnu, a ovaj naš, nas kao brani i ne da nikom i tako vladaju 20 godina, naravno u dogovoru. Gorih vladara koji su manje uradili za državu i ljude, a da su duže na vlasti, Evropa ne pamti.

ODGOVORITE
Name

role

22.09.2019 10:28

Ma bitna je republika. Narod nema dovoljno pameti da shvati da se mi igramo drzave a u stvari smo entitet dakle provincija koja je sebe izolovala. Bojim se da cemo proci kao i braca na Kosovu. Nece nam ostati nista i iselit cemo se polako.

Name

Pionir

22.09.2019 07:40

Taman toliko je Skrbic zvani 30% uzeo i stigao do Monte karla

ODGOVORITE
Name

..

22.09.2019 17:09

Tu milijardu su podijelili Dodik,Škrbic i Kljajčin! U tačne procente ni bi ulazio!

Name

Nije nego

22.09.2019 07:45

Sve je komi. Svi smo u kumi. Đavo vas odnio. Ološi!

ODGOVORITE
Name

Pa jasno

22.09.2019 07:45

Skrbic je nagradjen a i drugi su.

ODGOVORITE
Name

Pacijent

22.09.2019 07:46

Znaci nista od povisice.

ODGOVORITE
Name

eee

24.09.2019 12:14

već su se dosjetili, reče jedan direktor-povećat ću cijenu rada ako moram ali ću smanjiti koeficijente...živa istina, usput...

Name

Berzic

22.09.2019 07:53

Kad budemo uskoro bankrotirali, svaticemo, za vjek vjekova da politicari ne mogu viditi zdravstvo i privredu nego skolivani strucnjaci.

ODGOVORITE
Name

Re

22.09.2019 08:21

Ne treba ih zvati nazivom političari, to je u većini slučajeva časna profesija. Oni su kriminalci, to je pravi, odgovarajući, ispravni naziv za njih.

Name

kuku nama sa nama

22.09.2019 07:56

Da li nam se Goran Todorović isplakao zbog radosti oko otvaranja "Srbije"...okretanje glave od svega,mogu shvatiti,ali da narod ne reaguje zbog zdravstva i školstva,to je stvarno zabrinjavajuće..Ovdje važi ona "umri mlad da bi bio lep leš"..

ODGOVORITE
Name

Ratnik

22.09.2019 08:01

Boze spasi nas od zla. Nema nam pomoci, od doktora pogotovo, nema ozbiljnog i iskusnog doktora, sve neuliskusni i mladi, skretnicari.Ali nama specijalista....

ODGOVORITE
Name

SALE SLOVENAC

22.09.2019 08:01

PA ZASTO SAM JA PROVEO 4 GODINE U 16 GARAVOJ ? UMESTO PROSPERITETA KRIMINAL I KORUPCIJA . ZIVIJO SDA, ZIVIJO STASA KOSARAC ,REPUBLIKA BIH I GRADJANSKA BOSNA I ERCEGOVINA !

ODGOVORITE
Name

Skeptik

22.09.2019 08:07

Ma cijele RS je u komi. Srećom, njeno stanje je stabilno.

ODGOVORITE
Name

re

22.09.2019 12:19

Da, i sve je u porastu, uključujući i budžet Srpske, koji je u plusu. HA HA HAAAAA

Name

Aka

22.09.2019 08:10

Zivio Dodig

ODGOVORITE
Name

ZA AKU

23.09.2019 05:54

VJEROVATNO SI I TI DOBRO UĆARIO.

Name

Kolega

22.09.2019 08:10

Ovo su sve mrski iz opozicije smislili. Djajic je izmislio medicinu a i svijet cijeli, od njega sve pocinje, a poslije njega nece biti nista ocigledno. I da, istine radi Djajic nema clansku SNSD barem ne u GO Banja Luci da je izdata

ODGOVORITE
Name

Iv

22.09.2019 11:03

Provjeri Djajicu za clansku,ne valja lupati bezveze.

Name

Pomozimo Otadžbini

22.09.2019 08:12

Najveći problem Republike Srpske su pohlepni licemjerni nemoralni političari i državni službenici povezani sa pohlepnim biznismenima kojima državne funkcije služe isključivo kao resurs za privatni biznis a narod koji propada zbog takvog njihovog odnosa prema Otadžbini posmatraju samo kao kolateralnu štetu. Otadžbina vapi za Istinom, Slobodom, Pravdom, Otažbina prezire pohlepu, nemoral, prezire ljude koji je iskorištavaju. Pomozimo Otadžbini. Ko će ako nećemo mi ? Kada ako ne sada ? Istina dolazi. Ne treba nas biti strah da budemo hrabri i govorimo istinu na glas.

ODGOVORITE
Name

CC

22.09.2019 08:30

Kakve bolan ti spominjes drzavne institucije...daj se malo uozbiljite sa ovim igrama rijeci ....sve je dodik svukao u ravan i rijec drzva i referendum i drzavne institucije itd. Sve je to puno, puno vece i jace nego sto vi ovdje dozivljavate sa Laktasenkom nasim...ne brukajte se...ljudi nam se smiju

Name

A

22.09.2019 12:32

Djajicu treba provjeriti imovinu!!gdje zaradio na Paprikovcu godisnje nije bio 20 dana ni tooiko ?!!!pa gdje zaradi to sve junacina ??? i kooikoooo!Ranko skrbic bi odavno trebao biti u zatvoru a imivina oduzeta kao i Stevandicu Cubrilovicu itd itd !! partijasi koalicioni opozicioni opljackali drzavu i narod !a iznad zakona !!caruju u svojem carstvu!

Name

Dud

22.09.2019 08:12

Molim da se pozove kum on zna kako se prave pare i to ce biti rešeno veoma brzo KUME vaš TREJD ovo ce reši............ 113%. POVECATI A NAROD koji još nije pobjego ce da plati......

ODGOVORITE
Name

ZNAS OVAJ,

22.09.2019 08:13

Tako i moja komsinica kad rodi pita se kako se desi?

ODGOVORITE
Name

Re ZNAŠ OVAJ

22.09.2019 10:17

Ili kad je Ruža dolazila da prijavi u policiju silovanje a onda joj ovaj odgovara pa zar opet tebe Ružo

Name

kum

22.09.2019 08:20

To nije cudo dok "ljekovi" proizvedeni u njemackoj kod nas se propisuju i ceka se po pola godine na red u trapistima a ja sam pitao u tri bolnice u Münchenu i svuda bio je odgovor ako vjerujem da kupim ali do dans nije dokazano da to i cemu vrijedi. Gje su nasi strucnjaci u bjelom to naucili kad takvo nesto koriste. Pozdrav iz Münchena.

ODGOVORITE
Name

Tihi

22.09.2019 08:43

Zdravstvo je nesto najvaznije,za rs ovo je katasrofa

ODGOVORITE
Name

RE

22.09.2019 10:05

Kompletno zdravstvo u RS je unistio Dodikov kum RANKO SKRBIC.!!!! To svi znamo, sve je POKRAO i prebacio na svoje racune. Kupio vilu u MONAKU. Nece kum na kuma, kad je sve objelodanjeno onda ga kum unapredio u jos veceg strucnjaka pa ga smjestio da vodi Medicinski fakultet. Cerke im zajedno otvaraju svoj biznis, otvaraju Apoteke po cijeloj RS,ne treba ovde strucnost, diploma ni pamet, vec kapital moc i prijateljske veze. Pored ovakog naroda nema nama pomoci.!!!!

Name

Re Tihi

22.09.2019 10:19

Ko je ostao u Zdravstvu i ko ti leči decu a gdje baja I njegovi zrabanti leče svoju. Pa će ti biti jasno gde nam je zdravstvo.

Name

Milutin

22.09.2019 09:49

Ovi doktori samo traže da im se povećava plata. Zar im nije dovoljno ovo povećanje od 10 KM . Sram ih bilo. Neko nema ni tih 10 maraka. Potrebno je da se u zdravstvu zaposle doktori koji imaju SNSD izkaznicu, tada meni bilo štrajkova.

ODGOVORITE
Name

Odvratni skotovi

22.09.2019 19:14

Tih 10 maraka nek sebi zabiju u g......i ako ih budu dali. A neće. Nemaju odakle! Plata u zdravstvu treba biti 100% veća ako hoće da im ljudi ostanu. Da ne bježe glavom bez obzira u inostranstvo. A oni koji to smatraju bezobraznim nek jedu g....

Name

Dug ?

22.09.2019 09:51

Neki to nazivaju dug. Radi se zapravo o najvecoj praonici novca. Zahvaljujuci najkorumpiranijem pravosudju u Evropi ne postoji nacin da se istrazi ova najveca nezapamcena pljacka i da se odgovorni procesuiraju te da se oduzme nezakonito stecena imovina. I zbog toga mozemo samo da aplaudiramo nastavku te pljacke. Bravo

ODGOVORITE
Name

Pacijent iz Laktasa

22.09.2019 09:52

Ma sta ce nam zdravstvo,ja kad se ne osjecam dobro na youtubu nadjem Mileta gdje pjeva "Ne moze nam niko nista", pustim sebi,i odma mi bude bolje. Nije samo zdravstvo pred kolapsom,i penzioni sistem je pred kolapsom-Srbija nam doznaci 25 miliona eura,zatim se prodaju obveznice u vrijednosti od 90 miliona KM da bi se mogle isplatiti penzije,a u budzetu ima " viska para",samo je pitanje vremena kad ce penzije poceti kasniti i isplacivati u manjem iznosu.Ma citava drzava je u kolapsu,pred bankrotom,sto ne cudi,nakon ovoliko i ovolike pljacke i Svajcarska bi propala. I zato hajmo svi zajedno zapjevat-"Ne moze nam niko nista......

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

22.09.2019 09:57

Koliki je ono bio dug zdravstvenih ustanova dok nije došla ova vlada kontinuiteta ( propasti), dok je gospođa Cenic bila ministar finansija? Trebalo bi da svi ovi iz sadašnje vlade propasti da ustanu i stoje mirno kad se pomene ime gosp. Cenic, kamo sreće da je ostala, do sada bi bili bez kreditnog zaduženja s platama duplo većim od sadašnjih. Ovi nas potopise.

ODGOVORITE
Name

re

22.09.2019 11:36

To su bila dobra vremena u odnosu na ovo danas, ja mislim da je Cenićka preselila u Sarajevo, preselila u drugi entitet.

Name

Promasaj

22.09.2019 11:49

A jest tebi neko prodao pricu. Pa ta ne moze nigdje raditi nego na drzavnim jaslama

Name

69

22.09.2019 10:20

POVEĆAJTE CIJENU SVEGA, KAO ŠTO STE I STRUJE I LAKO ĆEMO TO RIJEŠITI. ALI JA VAM PARE VIŠE NE DAM, AUF WIEDERSEHEN.

ODGOVORITE
Name

Pametna zena

22.09.2019 10:28

Zasto teretite ljude uspjesne u svom poslu zbog pojedinih koji nisu bili dobri domacini u instituciji vec uzimali i resavali za privatni dzep. Svako u svom mandatu treba da odgovara za svoja djela i stanje. Prethodni koji su zaduzili i doveli nas u kolaps, samo su nagradjeni i tajno drmaju i dalje zdravstvom.

ODGOVORITE
Name

Sime

22.09.2019 10:49

Cuj pred, pa sve je jos odavno bankrotiralo i kolabiralo, ko o cemu k...a o postenju, vec odavno je mrkli mrak!!!

ODGOVORITE
Name

Kada

22.09.2019 11:38

Kada bi se pokradeno vratilo bili bi toliko u plusu

ODGOVORITE
Name

Marko89

22.09.2019 11:41

Ovdje kod nas i ko nema puse se da ima sve. U civilizovanim EU zemljama drzavni ministri odlaze na posao biciklom a pojedini i bez pratnje kako bi smanjili trosak u drzavnom budzetu. NEKI DAN je islo 12 limuzina iz BL u BG kod Kucica na kafu i to u sustini bez sustinske potrebe dok sirotinja mjesec dana za 500 - 600 km i to ako ih dobije na vrijeme.

ODGOVORITE
Name

borac

22.09.2019 11:57

Baja te gleda i kaze LAZII!!

ODGOVORITE
Name

Блабла

22.09.2019 11:58

У свим јадима, у њиховом безобразлуку и понашању према пацијентима као према животињама, они још и повећање траже!? Удри ово Баја позлатиле ти се , само удри...Ко неће да ради, књижцу у руке, пендрек преко ребара и марш из РС. Има их на бироу довољно да ће се прихватити посла, само ти књижицу њима у руке па да видиш! Једино логично и рационално рјешење, смањивај плате. Плате појачати биједи која ради за 400-500 КМ, а не овој багри која на државну има и своју плату, из сопствене амбуланте, а таквих је 80%....

ODGOVORITE
Name

Boris

22.09.2019 12:14

Ovako nam je skoro svugdje u BIH zato sto svi nacelnici sefovi su iz neke stranke i posao ne rade najbolji koji su za to nego koga stranka postavi na mjesto. Mi smo jedne obicne budale kad mozemo da ovoliko trpimo ove politicare.

ODGOVORITE
Name

Mile

22.09.2019 12:14

Ma sta kazes,radjala nam se djeca,da nase dugove vracaju...promocija nataliteta hvala Mile

ODGOVORITE
Name

I

22.09.2019 12:22

Djaja krade , pajac Milin zabavlja GO SNSDa pravi ssrlstan i pljackas.

ODGOVORITE
Name

Tri musketira

22.09.2019 12:51

Pa,evo,Vukan,Drasko i Jelena,opet u parku organizuju protest,trebali bi svi doci,nije to samo zbog poskupljenja struje,tu je citav niz problema i mora se vezati jedno za drugo.Ova dvojica na slici su isti i po kradji i po obimu glave,bice dovoljno za pocetak da vrate pokradeno,pa onda i ostali,stace RS-a na svoje noge,a narod ce zivjeti kao sav,normalan,civilizovan svijet!A,da,nece nam nikad vise voditi drzavu i ustanove osobe loseg morala,ocevi sa nepriznatom djecom i lazni humanisti,osobe bez vjere i nacije!

ODGOVORITE
Name

Cccc

22.09.2019 12:59

Sta slijedi dalje.Proglasiti bankrot za RS nema kud.Sve je vec iscrpljeno. Najduze 1godina i THE END...

ODGOVORITE
Name

Gurko

22.09.2019 13:27

FARMA PREGLED DANA....SLIJEDI FARMA IZBACIVANJE....

ODGOVORITE
Name

Jadranka

22.09.2019 14:00

Na godisnjem nivou BiH naplati preko 800.000.000 km.od toga je pola za RS.ali ni marka ne ode u zdravstvo. A te akcize svuda u svijetu idu za zdravstvo.a kod nas ko zna gdje isto i od goriva ide za puteve a oni dizu kredite

ODGOVORITE
Name

Kis me

22.09.2019 16:00

Pa do juče je bilo sve ok nema dugovanja....

ODGOVORITE
Name

VETERAN

22.09.2019 18:23

pitajte gorana talica odaklenmu 7,000 000kmza poslovni objekat kod zgrade vlade a trapisti gdeje on direktor grcaju u dugovima pace biti svima jasno desu pare od zdravstva

ODGOVORITE
Name

KATASTROFA B. LUKA

23.09.2019 05:53

SAMI STE IM VI I DOZVOLILI DA BUDE OVAKO STANJE. NIJE OVO STANJE OD JUČE VEĆ STE GA POČELI PRABVITI ODAVNO. SVE NEPISMENIJI I NEPISMENIJI DOLAZE NA VLAST. BRUKA I SRAMOTA ŠTA STE URADILI SA RS. SVUKLI STE JE ISPOD NULE. NE POSTOJI NIKO ŽIV VIŠE DA MOŽE POMOĆI. TOTALNI BANKROT RS. HAJDE NAĐITE BAR JEDNOG STRUČNJAKA OD VAŠIH IZBORA NAČELNIKA, DIREKTORA, MINISTARA I SLIČNO DA NIJE SVEO SVOJ POSAO ISPOD SVAKE NULE. NEMA IH BRUKA I SRAMOTA. BITNO JE DA VI POSLUJETE KAKO KAŽETE SA 113% ALI MISLIM ISPOD NULE. U ŠUMARSTVU 18 GUBITAŠA A SMIJENE SE 3 U ZDRAVSTVU TOLIKI MINUS KUM KUMUJE DOBRO SA ZDRAVSTVOM, SVE VIDITE I ZNATE I NIKO NIŠTA. MISLIM DA KONAČNO OVAJ BIJEDNI I GLUPI NAROD TREBA VIŠE JEDNOM DA SHVATI DA ZDRAVSTO I PRIVREDU NE TREBAJU VODITI POLITIČARI VEĆ PAMETNI I ŠKOLOVANI STRUČNJACI JER JE VEOMA VIDLJIVO A I DOKAZANO U SVAKOM POGLEDU DA SU JE POLITIČARI SREDILI MAKSIMALNO U SVAKOM POGLEDU.

ODGOVORITE
Name

seksolog

23.09.2019 13:20

Gospodinu Đajić Vladi preporučam da se što prije kloni pozicije koju obnaša, jer previše je stresno, a to utiče direktno na potenciju, pa ako nastavi sa ovom SNSD klikom dalje, neće moći više je*ati sve što podleti pod njega, od čistačiće Kliničkog centra pa nadalje.

ODGOVORITE
Name

RE

23.09.2019 15:49

ал је*и га, нема већег оргазма , од политичког оргазма

Name

Kolega dr

01.10.2019 05:32

Dr Djajic je za neke izmislio svijet i covjek je profesionalan i korektan. A to koga jebe bas bi trebalo nekog zanimati jel?

Name

Pesimista sa razlogom

24.09.2019 06:35

Nikad više ljekara u politici, i to u kontinuitetu već 20-tak godina, a u zdravstvu katastrofa, beznadežna situacija bez imalo optimizma. Valjda je u tome i čvorište problema, valjda se u tome krije i ključ rješenja.

ODGOVORITE
Name

stručnjaci zdiplomama

24.09.2019 07:43

Ne bih se iznenadio da registrujete nove zdravstvene ustanove, da imovinu prebacite na RS, obaveze ostavite ovim starim ustanovama i gurnete ih u stečaj. Rješite problem duga tako što narod to opet plati i mirna Srpska...

ODGOVORITE
Name

Realno gledano

24.09.2019 07:46

Ljudi moji evo de mi samo recite kako je moguće napraviti ovakve dugove za poreze? Stvarno bi volio da znam, da i ja onda napravim takve dugove pa da normalno živim ko čovjek... Milione duguju za poreze i nikom ništa, niko se nije ni očešao??? A zatvaraju se trafike sa spektakularnim akcijama, finansijskim policijama, obiježavanjima jer eto utvrde dug od par hiljada KM...

ODGOVORITE
Name

SLAVE BC

24.09.2019 13:59

Doveše nama Mile indijanske vračeve,tako da je problem zdravstva riješen.

ODGOVORITE
Name

pusti vodu

24.09.2019 20:50

ma daj ima para za avion i policiju a ko sljivi ostalo... ako nema para onda zatvaraj bolnice i gotovo

ODGOVORITE