Лидери опозиције о састанку код Александра Вучића

Предсједник СДС Мирко Шаровић изјавио је да на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем изнио став да је најновија декларација СДА пријетња миру и стабилности БиХ, али да одговор српске стране не треба да буде “распирујући”.

Република Српска 21.09.2019 | 16:59
Лидери опозиције о састанку код Александра Вучића
– СДС мисли да распирујуће изјаве и поступања нису добра опција за Републику Српску, прије свега, и да треба дати мудрије одговоре. Сматрам да ми треба да будемо најзрелији фактор у БиХ – рекао је Шаровић новинарима у Београду, послије састанка.

Он је навео да је на састанку рекао и да је ријеч о непотребном документу који је корак уназад за напредак БиХ, као и пријетња за будуће односе.

Шаровић је навео како је Вучић данас желио да саслуша сваког од учесника састанка и чује како гледају на актуелну ситуацију.

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић оцијенио је да је кључна порука данашњег састанка да треба остати потпуно привржен Дејтонском споразуму и уставном уређењу БиХ у којој Република Српска има Уставом дефинисано мјесто. 

– Желимо да позовемо све политичке факторе у БиХ да се врате у Дејтонски оквир или ћемо одбити било каву врсте сарадње са онима које ради на урушавању највећих вриједности које Република Српска има – рекао је Бореновић.

Бореновић је напоменуо да су сви ученици састанка осудили садржај декларације СДА која је антиуставна, антидејтонска и антицивилизацијска.

– Значајно је да Вучић стално истиче позитивну поруку сарадње мира и напретка цијелог региона и подршке уставном уређењу и Дејтонском мировном споразуму, као оквиру унутар кога треба да ће крећемо – сматра Бореновић.

Он је истакао да је веома штетно што СДА и друге странке својим програмским начелима желе да деградирају и политичку стабилност у БиХ.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Браво

21.09.2019 15:25

за СДС и ПДП,људи сколовани,а не ови сто владају немају основно образовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРСАЛ

21.09.2019 18:17

ПА ТО ЈЕ РУДОЊУ САМО ОНАКО БИЛО "ПОНИЈЕЛО".У СУСТИНИ ОН ЈЕ ОБИЦАН ПРОФИТЕР И ЛАЈАВАЦ.... А КО ГА СЛУСА...ПА НАРАВНО ЊЕГОВИ ВЈЕРНИ КРЕЗАВИ А ИМА БОГАМИ И ОНИХ ДРУГИХ КОЈИ СЕ ЗОВУ ДУПЕ УВЛАКАЦИ.

Name

успут рецени

21.09.2019 16:27

дали је било реци и о досадасњим Додиковим декларацијама,које су изазвале контра ефект ове СДА декларације,Није требало је расправљати и о тим декларацијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.09.2019 17:12

Додик пријети годинама отцјепљењем, може ал своје двориште, то што лупа небулозе и пријети већ одавно је изазвало реакцију СДА, а Додик ако мисли да се отцијепи РС онда нам рат не гине. Не треба то никоме доста је крви било, бојим се да је ово само игра за гласове и скретање с проблема а то је катастрофална економска ситуација

Name

Ре.

21.09.2019 17:33

Логицно да је Вуциц требао реаговати на све декларације једнако цовицеву И Додикове декларације није ни примјетио.

Name

Ноћна птица

21.09.2019 17:30

рудоња и бисерка појма немају о политици, али бране свој капитал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоћемо мир

21.09.2019 17:41

Додик и Изетбеговић праве атмосферу својим играма за глупе, а паре у свој дзеп

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

21.09.2019 19:50

Зали бозе Вуцицевог траценог времена на Малу Госпоину, умјесто да је негдје био са породицом на каквом слављу. Декларација, као и она Додикова и Цовицева ономад је исто сто и лисце носено вјетром без икаквог знацења. Умјесто млацења по таланбасима, није ли било корисније да се снсд неки дан бавио Косарцевим уцесцем 2005 у писању устава БиХ за којег упуценији тврда да је доста подударан са Бакировом декларацијом. Интерсантно, на ту теми се неки дан није цула нити 1 ријец.

Name

Зељко

21.09.2019 18:11

Потпуно разлиците поруке ПДП и СДС

ОДГОВОРИТЕ
Name

22.09.2019 07:15

Бице јос збуњености док они сконтају све мислим да це се променити када све растумаце ,ко је све пратио зна старт је рецено,мислим прегледајте портале ис Србије бице вам јасно