Lideri opozicije o sastanku kod Aleksandra Vučića

Predsjednik SDS Mirko Šarović izjavio je da na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem iznio stav da je najnovija deklaracija SDA prijetnja miru i stabilnosti BiH, ali da odgovor srpske strane ne treba da bude “raspirujući”.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


– SDS misli da raspirujuće izjave i postupanja nisu dobra opcija za Republiku Srpsku, prije svega, i da treba dati mudrije odgovore. Smatram da mi treba da budemo najzreliji faktor u BiH – rekao je Šarović novinarima u Beogradu, poslije sastanka.

On je naveo da je na sastanku rekao i da je riječ o nepotrebnom dokumentu koji je korak unazad za napredak BiH, kao i prijetnja za buduće odnose.

Šarović je naveo kako je Vučić danas želio da sasluša svakog od učesnika sastanka i čuje kako gledaju na aktuelnu situaciju.

Predsjednik PDP Branislav Borenović ocijenio je da je ključna poruka današnjeg sastanka da treba ostati potpuno privržen Dejtonskom sporazumu i ustavnom uređenju BiH u kojoj Republika Srpska ima Ustavom definisano mjesto. 

– Želimo da pozovemo sve političke faktore u BiH da se vrate u Dejtonski okvir ili ćemo odbiti bilo kavu vrste saradnje sa onima koje radi na urušavanju najvećih vrijednosti koje Republika Srpska ima – rekao je Borenović.

Borenović je napomenuo da su svi učenici sastanka osudili sadržaj deklaracije SDA koja je antiustavna, antidejtonska i anticivilizacijska.

– Značajno je da Vučić stalno ističe pozitivnu poruku saradnje mira i napretka cijelog regiona i podrške ustavnom uređenju i Dejtonskom mirovnom sporazumu, kao okviru unutar koga treba da će krećemo – smatra Borenović.

On je istakao da je veoma štetno što SDA i druge stranke svojim programskim načelima žele da degradiraju i političku stabilnost u BiH.

(Srna)

KOMENTARI10
POŠALJITE PORUKU

Bravo

21.09.2019 17:25

za SDS i PDP,ljudi skolovani,a ne ovi sto vladaju nemaju osnovno obrazovanje.

PA TO JE RUDONJU SAMO ONAKO BILO "PONIJELO".U SUSTINI ON JE OBICAN PROFITER I LAJAVAC.... A KO GA SLUSA...PA NARAVNO NJEGOVI VJERNI KREZAVI A IMA BOGAMI I ONIH DRUGIH KOJI SE ZOVU DUPE UVLAKACI.

MARSAL

21.09.2019 20:17

usput receni

21.09.2019 18:27

dali je bilo reci i o dosadasnjim Dodikovim deklaracijama,koje su izazvale kontra efekt ove SDA deklaracije,Nije trebalo je raspravljati i o tim deklaracijama.

Dodik prijeti godinama otcjepljenjem, može al svoje dvorište, to što lupa nebuloze i prijeti već odavno je izazvalo reakciju SDA, a Dodik ako misli da se otcijepi RS onda nam rat ne gine. Ne treba to nikome dosta je krvi bilo, bojim se da je ovo samo igra za glasove i skretanje s problema a to je katastrofalna ekonomska situacija

re

21.09.2019 19:12

Logicno da je Vucic trebao reagovati na sve deklaracije jednako covicevu I Dodikove deklaracije nije ni primjetio.

Re.

21.09.2019 19:33

Noćna ptica

21.09.2019 19:30

rudonja i biserka pojma nemaju o politici, ali brane svoj kapital.

Hoćemo mir

21.09.2019 19:41

Dodik i Izetbegović prave atmosferu svojim igrama za glupe, a pare u svoj dzep

Zali boze Vucicevog tracenog vremena na Malu Gospoinu, umjesto da je negdje bio sa porodicom na kakvom slavlju. Deklaracija, kao i ona Dodikova i Coviceva onomad je isto sto i lisce noseno vjetrom bez ikakvog znacenja. Umjesto mlacenja po talanbasima, nije li bilo korisnije da se snsd neki dan bavio Kosarcevim ucescem 2005 u pisanju ustava BiH za kojeg upuceniji tvrda da je dosta podudaran sa Bakirovom deklaracijom. Intersantno, na tu temi se neki dan nije cula niti 1 rijec.

!!!

21.09.2019 21:50

Zeljko

21.09.2019 20:11

Potpuno razlicite poruke PDP i SDS

Bice jos zbunjenosti dok oni skontaju sve mislim da ce se promeniti kada sve rastumace ,ko je sve pratio zna start je receno,mislim pregledajte portale is Srbije bice vam jasno

4d

22.09.2019 09:15

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.