Политичари осумњичени за кријумчарење

Три особе ухапшене су, а за четвртом се трага због сумње да су се бавили кријумчарењем мигранта преко граничног прелаза Шепак код Зворника, открива Српскаинфо.

Република Српска 21.09.2019 | 13:20
Политичари осумњичени за кријумчарење
Према нашим сазнањима, неки од ухапшених се могу довести у везу са владајућом странком и функционерима у Зворнику.

У овој акцији одузет је и аутомобил „шкода октавиа“ одборника СНСД у овој општини Драгана Тејића.

Портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар нам је потврдио да су у ноћи између сриједе и четвртка ухапсили три особе, а за још једном се трага.

"Ове особе су ухапшене приликом оперативно-тактичких радњи који су извели припадници Полицијске станице Козлук. Послије криминалистчке обраде они су пуштени на слободу, а о свему је обавијештен и дежурни тужилац. За сада се трага за још једном особом која је то вече избјегла хапшење", појаснио је Бобар.

Извор Српскаинфо укључен у истрагу открио нам је како су ова тројица мушкараца пала у полицијску мрежу. Они се сумњиче за кривично дјело кријумчарење људи.

"Радом на терену полицијски инспектори су дошли до информације да се мигранти кријумчаре преко граничног прелаза Шепак, због чега је покренута детаљана истрага. Током ове акције, полиција је одлучила да постави засједу у близини мјеста где су сумњали да се пребацују мигранти", појаснио је наш саговорник.

Он је додао да полицији није требало дуго да похапсе осумњичене, који су упали у њихову замку.

"У четвртак пар минута иза поноћи полиција је дочекала да у њихову замку улете осумњичени. Инспектори су убзро примјетили три аутомобила која су се ту паркирала и затим је услиједила акција хапшења. Том приликом привели су тројицу осумњичених, а четврти је успио побјећи", каже извор Српскаинфо. 

Он додаје да и хапшење није прошло без проблема, јер је један од осумњичених одбио да поступи по наређењу полиције, због чега ће против њега бити поднесен извјештај и због кривичног дјела ометања службеног лица у вршењу службених радњи.

"Сви затечени су ухапшени, а том приликом полиција је одузела и аутомобиле у којима су били. Одузети су „киа“, „сеат“ и бијела „шкода октавиа“. Овај задњи аутомобил регистрован је управо на одборника Тејића, али за сада није познато откуд код ових особа то возила",  појаснио је поменути извор.

Јуче смо покушали контактирати Тејића да нам каже ко је користио његов аутомобил и да ли зна да га је полиција одузела, међутим био је недоступан на мобилни телефон.

Ни то није све, у овој акцији утврђено је да су на једном возилу биле лажне регистарске таблице, па би неко од приведених могао одговарати и за њихову крађу.

"Даљи кораци у овом случају су на Тужилаштву. Тачно је да овом приликом нису затечени мигранти на лицу мјеста, али се скоро са сигурношћу може тврдити због чега су они били ту. Припадници Полицијске управе Зворник ће и у даљем периоду наставити борбу на спречавању кријумчарења миграната",  истакао је саговорник Српскаинфо.

Борба против кријумчарења

На подручју БиХ током протеклих мјесеци било је више акција усмјерених на борбу против кријумчарења миграната.

Већину акција извела је СИПА па налогу Тужилаштва БиХ и до сада је више особа ухапшено.

Припадници МУП Републике Српске су такође ухапсили већи број особа због сумње да су се бавили кријумчарењем људи.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рисовић

21.09.2019 12:14

Чуј ово, упали у полицијску замку а гдје је доказ тј мигранти. Претпоставља се зашто су та три возила стајала на том мјесту. То није доказ драги моји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсија

21.09.2019 13:10

ти си толико паметан и моррас питати додика стаказес и стаписес.

Name

Роки

21.09.2019 18:34

Балвану неписмени