Političari osumnjičeni za krijumčarenje

Tri osobe uhapšene su, a za četvrtom se traga zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem migranta preko graničnog prelaza Šepak kod Zvornika, otkriva Srpskainfo.

Republika Srpska 21.09.2019 | 13:20
Političari osumnjičeni za krijumčarenje
Prema našim saznanjima, neki od uhapšenih se mogu dovesti u vezu sa vladajućom strankom i funkcionerima u Zvorniku.

U ovoj akciji oduzet je i automobil „škoda oktavia“ odbornika SNSD u ovoj opštini Dragana Tejića.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar nam je potvrdio da su u noći između srijede i četvrtka uhapsili tri osobe, a za još jednom se traga.

"Ove osobe su uhapšene prilikom operativno-taktičkih radnji koji su izveli pripadnici Policijske stanice Kozluk. Poslije kriminalistčke obrade oni su pušteni na slobodu, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac. Za sada se traga za još jednom osobom koja je to veče izbjegla hapšenje", pojasnio je Bobar.

Izvor Srpskainfo uključen u istragu otkrio nam je kako su ova trojica muškaraca pala u policijsku mrežu. Oni se sumnjiče za krivično djelo krijumčarenje ljudi.

"Radom na terenu policijski inspektori su došli do informacije da se migranti krijumčare preko graničnog prelaza Šepak, zbog čega je pokrenuta detaljana istraga. Tokom ove akcije, policija je odlučila da postavi zasjedu u blizini mjesta gde su sumnjali da se prebacuju migranti", pojasnio je naš sagovornik.

On je dodao da policiji nije trebalo dugo da pohapse osumnjičene, koji su upali u njihovu zamku.

"U četvrtak par minuta iza ponoći policija je dočekala da u njihovu zamku ulete osumnjičeni. Inspektori su ubzro primjetili tri automobila koja su se tu parkirala i zatim je uslijedila akcija hapšenja. Tom prilikom priveli su trojicu osumnjičenih, a četvrti je uspio pobjeći", kaže izvor Srpskainfo. 

On dodaje da i hapšenje nije prošlo bez problema, jer je jedan od osumnjičenih odbio da postupi po naređenju policije, zbog čega će protiv njega biti podnesen izvještaj i zbog krivičnog djela ometanja službenog lica u vršenju službenih radnji.

"Svi zatečeni su uhapšeni, a tom prilikom policija je oduzela i automobile u kojima su bili. Oduzeti su „kia“, „seat“ i bijela „škoda oktavia“. Ovaj zadnji automobil registrovan je upravo na odbornika Tejića, ali za sada nije poznato otkud kod ovih osoba to vozila",  pojasnio je pomenuti izvor.

Juče smo pokušali kontaktirati Tejića da nam kaže ko je koristio njegov automobil i da li zna da ga je policija oduzela, međutim bio je nedostupan na mobilni telefon.

Ni to nije sve, u ovoj akciji utvrđeno je da su na jednom vozilu bile lažne registarske tablice, pa bi neko od privedenih mogao odgovarati i za njihovu krađu.

"Dalji koraci u ovom slučaju su na Tužilaštvu. Tačno je da ovom prilikom nisu zatečeni migranti na licu mjesta, ali se skoro sa sigurnošću može tvrditi zbog čega su oni bili tu. Pripadnici Policijske uprave Zvornik će i u daljem periodu nastaviti borbu na sprečavanju krijumčarenja migranata",  istakao je sagovornik Srpskainfo.

Borba protiv krijumčarenja

Na području BiH tokom proteklih mjeseci bilo je više akcija usmjerenih na borbu protiv krijumčarenja migranata.

Većinu akcija izvela je SIPA pa nalogu Tužilaštva BiH i do sada je više osoba uhapšeno.

Pripadnici MUP Republike Srpske su takođe uhapsili veći broj osoba zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem ljudi.

Izvor: Srpskainfo

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Risović

21.09.2019 14:14

Čuj ovo, upali u policijsku zamku a gdje je dokaz tj migranti. Pretpostavlja se zašto su ta tri vozila stajala na tom mjestu. To nije dokaz dragi moji.

ODGOVORITE
Name

Komsija

21.09.2019 15:10

ti si toliko pametan i morras pitati dodika stakazes i stapises.

Name

Roki

21.09.2019 20:34

Balvanu nepismeni