Коштуница: Имао сам рјешење по моделу Хонгконга

Бивши предсједник СРЈ и премијер Србије Војислав Коштуница изјавио је да је имао приједлог за рјешење питање Косова и Метохије и он се заснивао на моделу Хонгконга, а за који тврди да би био компромис који би искључио све екстремне опције и да би био успешан, одржив и функционалан.

Србија 21.09.2019 | 11:09
Коштуница: Имао сам рјешење по моделу Хонгконга
"Надгледана аутономија, за разлику од надгледане независности, сагласна је Повељи УН и Уставу Србије. Тиме би било омогућено Албанцима да у АП КиМ сами управљају својом властитом будућношћу и остварују своје интересе, а, с друге стране, Србија би сагласно Повељи УН задржала своје суверенитет и интегритет – рекао је Коштуница за “Курир”. 

Коштуница, који се послије оставке на државне и партијске функције повукао из политичког живота, у првом оглашавању у јавности послије више године, оцијенио је да је “тај приједлог о суштинској аутономији у истој мјери животан и обезбијеђивао стабилно и одрживо рјешење статуса покрајине”.

Он, међутим, није изричито одговорио на питање листа да ли би његов приједлог и данас било одрживо рјешење за КиМ.

Извор: Курир

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Америа је била проблем

21.09.2019 10:11

Ко ста пита Албанце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Удрузана злоцинацка организација

21.09.2019 11:32

Нато је кренуо на Русију да би покупио Руска рудна богаства . Агресија на Србију је била само припрема за Русију.Захваљујуци војсци републике Србије избјегнут је треци свјетси рат. Нико се није надао да це Срби прузити такав отпор који је нато планове стопирао. Наравно Руси су сватили да морају да се добро наорузају и стану испрд Натоа .То су урадили у Сирији и игра је заврсена. Да Српска војска није зауставила нато свјтски рат би био неузбјезан. Сви су били неспремни како нато тако и Руси који су били у расулу. Последице би биле катастрофалне за цитаву планету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лабуд

21.09.2019 12:40

Ти оцито си пуно цито ткз аналитицара Андјелковица.Срби су прузили такав отпор тако да данас нема ниједног војника на Косову.

Name

Ре удрузење

21.09.2019 12:42

То је права истина. Све друго су калкулације.

Name

Бј

22.09.2019 19:00

Јаро ти се изгледа хранис гњилим гљивама.