Koštunica: Imao sam rješenje po modelu Hongkonga

Bivši predsjednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je imao prijedlog za rješenje pitanje Kosova i Metohije i on se zasnivao na modelu Hongkonga, a za koji tvrdi da bi bio kompromis koji bi isključio sve ekstremne opcije i da bi bio uspešan, održiv i funkcionalan.

Srbija 21.09.2019 | 11:09
Koštunica: Imao sam rješenje po modelu Hongkonga
"Nadgledana autonomija, za razliku od nadgledane nezavisnosti, saglasna je Povelji UN i Ustavu Srbije. Time bi bilo omogućeno Albancima da u AP KiM sami upravljaju svojom vlastitom budućnošću i ostvaruju svoje interese, a, s druge strane, Srbija bi saglasno Povelji UN zadržala svoje suverenitet i integritet – rekao je Koštunica za “Kurir”. 

Koštunica, koji se poslije ostavke na državne i partijske funkcije povukao iz političkog života, u prvom oglašavanju u javnosti poslije više godine, ocijenio je da je “taj prijedlog o suštinskoj autonomiji u istoj mjeri životan i obezbijeđivao stabilno i održivo rješenje statusa pokrajine”.

On, međutim, nije izričito odgovorio na pitanje lista da li bi njegov prijedlog i danas bilo održivo rješenje za KiM.

Izvor: Kurir

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ameria je bila problem

21.09.2019 10:11

Ko sta pita Albance.

ODGOVORITE
Name

Udruzana zlocinacka organizacija

21.09.2019 11:32

Nato je krenuo na Rusiju da bi pokupio Ruska rudna bogastva . Agresija na Srbiju je bila samo priprema za Rusiju.Zahvaljujuci vojsci republike Srbije izbjegnut je treci svjetsi rat. Niko se nije nadao da ce Srbi pruziti takav otpor koji je nato planove stopirao. Naravno Rusi su svatili da moraju da se dobro naoruzaju i stanu isprd Natoa .To su uradili u Siriji i igra je zavrsena. Da Srpska vojska nije zaustavila nato svjtski rat bi bio neuzbjezan. Svi su bili nespremni kako nato tako i Rusi koji su bili u rasulu. Posledice bi bile katastrofalne za citavu planetu.

ODGOVORITE
Name

Labud

21.09.2019 12:40

Ti ocito si puno cito tkz analiticara Andjelkovica.Srbi su pruzili takav otpor tako da danas nema nijednog vojnika na Kosovu.

Name

Re udruzenje

21.09.2019 12:42

To je prava istina. Sve drugo su kalkulacije.

Name

Bj

22.09.2019 19:00

Jaro ti se izgleda hranis gnjilim gljivama.