Извјештај против три лица због учињене штете

Службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске поднијели су Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против три лица због сумње да су вршењем кривичних дјела против службене дужности, привреде и платног промета причинили штету шумском газдинству од око 240. 000 КМ. Извјештај је поднесен против лица чији су иницијали Н. Г, Р. Ч. и Д. В, саопштено је из МУП-а Српске.

Република Српска 21.09.2019 | 09:44
Извјештај против три лица због учињене штете
У саопштењу се наводи да су Н.Г. у својству службеног лица у шумском газдинству и Р.Ч. као одговорно лице у правном лицу из Котор Вароша својим потписом и печатом предузећа овјерили рачуне, којима су шумском газдинству фактурисани радови сјече и извоза шумских дрвних сортимената из два одјела, иако су знали да су те радове извршили радници тог шумског газдинства.

На овај начин прибављена је противправна имовинска корист правном лицу из Котор Вароша.

"Такође, супротно одредбама уговора и извођачког пројекта, одређени радови, које су извели радници правног лица, фактурисани су по већој цијени од уговорене, те да је за ту разлику оштећено шумско газдинство", наводи се у саопштењу.

Треће пријављено лице чији су иницијали Д.В. у својству службеног лица у шумском газдинству је у намјери да се прикрију учинци и зараде радника на пословима сјече и извлачења шумских дрвих сортимената у одјелима наредило измјену шихтарице, а у претходном договору са Н.Г и Р.Ч.

Срна незванично сазнаје да је извјештај поднесен против директора Шумског газдинства "Оштрељ" Неђе Галића, директора "Врбања шума" Радислава Чупића и шефа службе производње шумског газдинства Драгана Вукчевића.

Према незваничним сазнањима Срна, Галић је наредио да радницима газдинства "Оштрељ" да исјеку шуму из одјела 71 и 114/1, а тракторисима да извуку дрво из одјела 114/1. Осим тога, потписао је и прихватио седам рачуна од "Врбања шума" као да су они то одрадили, што је било договорено уговором.

Директор "Врбања шума" Радислав Чупић је послао за исти тај посао, који радници његовог газдинства нису одрадили, осам фактура које је наплатио.

Шеф службе производње шумског газдинства Драган Вукчевић је наредио пословођама сјекача и тракториста да радницима који су све то радили, измијене шихтерице и упишу да су били на послу, али да нису радили. Посао им је касније исплаћен на руке.

Директор Шумског газдинства "Оштрељ" се сумњичи да је наредио израду пројекта изградње пута - тракторске влаке у одјелу 71, што је било у супротности са извођачким пројектом и Законом о шумам Републике Српске.

Ти радови су извршени тракторима по цијени од 31 КМ, умјесто анималом /коњима/ по цијени од 21 КМ.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

борац

21.09.2019 08:56

А ко то сједи у фотељи а није лопов??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

21.09.2019 09:40

Опаа, поцело је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста

21.09.2019 10:16

Није поцело,врана врани оци не вади,мора се понекад неко кобајаги позвати на одговорност,а суме нестају,лопови се богате!

Name

их

21.09.2019 12:38

Сад тек одоше за министре, нико без кривичне пријаве у рс не напредује у државном послу, тежа пријава-веће напредовање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аристотел

21.09.2019 18:48

То је тај Галиц, сто га хтједосе неки дан у директорску фотељу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јапанер

22.09.2019 19:35

Тако слично се дешава и у Вуцевици Чајниче Само нико не смије да да у јавност и покрене истрагу.

ОДГОВОРИТЕ