Врањеш преписао на мајку и брата некретнине

Фудбалер Огњен Врањеш, о ком се и те како причало због афере са пјевачицом Јеленом Карлеушом, званично се развео од супруге Данијеле, и то послије 15 година везе, односно шест година брака.

Забава 19.09.2019 | 13:57
 Врањеш преписао на мајку и брата некретнине
Фудбалер је у обавези да сада већ бившој супрузи сваког мјесеца уплаћује 3.000 евра, а осим финансијске надокнаде, Данијела није добила готово ништа, пише "Српски Телеграф".

Према тврдњама извора Телеграфа, два локала и велики стан у Бањалуци остали су у власништву фудбалера.

"Огњен је још током везе са Карлеушом некретнине пребацио на брата и мајку. Данијели је тај поступак правдао чињеницом да они желе да дигну кредит за још један стан, па да им треба за залог. Данијела ништа није сумњала будући да је Огњену безусловно вјеровала и била је убијеђена да је никада не би оставио без стана", говори извор.

"Према споразуму о разводу, који су обоје потписали, Данијела има право на уживање у некретнини док ћерка Адријана не постане пунољетна. Најспорнија ствар током развода био је пословни простор за који се Данијела безуспјешно борила да докаже да је стечен у браку", завршава причу извор Телеграфа.

Пословни простор од преко 200 квадрата у центру Бањалуке је, према овим наводима, остао у фудбалеровом власништву, тако што га је на вријеме преписао брату.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Приправник

19.09.2019 13:37

Оцигледно га је савјетовао неки надрправник. Нема то везе сто је преписао на брата и мајку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник

20.09.2019 10:00

Тако је. Ако је имовина стечена у браку она представља брачну тековину. Е сад, да би он поклоном прометовао непокретност која је стечена у браку и представља брачну тековину потребна је сагласност брачног друга код нотара без обзира што је имовина 1/1 на њему. Ако је дала сагласност да имовину поклони брату и уз то споразумом су утврдили стање имовине у бракоразводној парници, она се може поздравити са тим непокретностима, нажалост. Била је у браку у доброј вјери и поклонила повјерење а друга страна је то искористила и ћао...

Name

За правника

20.09.2019 16:41

Реално гледано, мало је она зарадила у браку за те некретнине, вјероватно је он зарадио то све. Како право на то гледа?

Name

Правник

23.09.2019 12:38

Имовина коју су брачни супружници стекли радом током брачне заједнице, као и приходи из те имовине, чине заједничку имовину. Величину удјела брачног супружника према његовом доприносу у стицању заједничке имовине, при чему води рачуна не само о личном дохотку и заради сваког брачног супружника, већ и о помоћи једног брачног супружника другоме, о раду у домаћинству и породици, о бризи око васпитања и подизању дјеце, као и о сваком другом виду рада и сарадње у управљању, одржавању и повећању заједничке имовине.