Vranješ prepisao na majku i brata nekretnine

Fudbaler Ognjen Vranješ, o kom se i te kako pričalo zbog afere sa pjevačicom Jelenom Karleušom, zvanično se razveo od supruge Danijele, i to poslije 15 godina veze, odnosno šest godina braka.

Zabava 19.09.2019 | 13:57
 Vranješ prepisao na majku i brata nekretnine
Fudbaler je u obavezi da sada već bivšoj supruzi svakog mjeseca uplaćuje 3.000 evra, a osim finansijske nadoknade, Danijela nije dobila gotovo ništa, piše "Srpski Telegraf".

Prema tvrdnjama izvora Telegrafa, dva lokala i veliki stan u Banjaluci ostali su u vlasništvu fudbalera.

"Ognjen je još tokom veze sa Karleušom nekretnine prebacio na brata i majku. Danijeli je taj postupak pravdao činjenicom da oni žele da dignu kredit za još jedan stan, pa da im treba za zalog. Danijela ništa nije sumnjala budući da je Ognjenu bezuslovno vjerovala i bila je ubijeđena da je nikada ne bi ostavio bez stana", govori izvor.

"Prema sporazumu o razvodu, koji su oboje potpisali, Danijela ima pravo na uživanje u nekretnini dok ćerka Adrijana ne postane punoljetna. Najspornija stvar tokom razvoda bio je poslovni prostor za koji se Danijela bezuspješno borila da dokaže da je stečen u braku", završava priču izvor Telegrafa.

Poslovni prostor od preko 200 kvadrata u centru Banjaluke je, prema ovim navodima, ostao u fudbalerovom vlasništvu, tako što ga je na vrijeme prepisao bratu.

(Blic)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Pripravnik

19.09.2019 13:37

Ocigledno ga je savjetovao neki nadrpravnik. Nema to veze sto je prepisao na brata i majku.

ODGOVORITE
Name

Pravnik

20.09.2019 10:00

Tako je. Ako je imovina stečena u braku ona predstavlja bračnu tekovinu. E sad, da bi on poklonom prometovao nepokretnost koja je stečena u braku i predstavlja bračnu tekovinu potrebna je saglasnost bračnog druga kod notara bez obzira što je imovina 1/1 na njemu. Ako je dala saglasnost da imovinu pokloni bratu i uz to sporazumom su utvrdili stanje imovine u brakorazvodnoj parnici, ona se može pozdraviti sa tim nepokretnostima, nažalost. Bila je u braku u dobroj vjeri i poklonila povjerenje a druga strana je to iskoristila i ćao...

Name

Za pravnika

20.09.2019 16:41

Realno gledano, malo je ona zaradila u braku za te nekretnine, vjerovatno je on zaradio to sve. Kako pravo na to gleda?

Name

Pravnik

23.09.2019 12:38

Imovina koju su bračni supružnici stekli radom tokom bračne zajednice, kao i prihodi iz te imovine, čine zajedničku imovinu. Veličinu udjela bračnog supružnika prema njegovom doprinosu u sticanju zajedničke imovine, pri čemu vodi računa ne samo o ličnom dohotku i zaradi svakog bračnog supružnika, već i o pomoći jednog bračnog supružnika drugome, o radu u domaćinstvu i porodici, o brizi oko vaspitanja i podizanju djece, kao i o svakom drugom vidu rada i saradnje u upravljanju, održavanju i povećanju zajedničke imovine.