Како је дошло до цурења података у Аустрији

- У Министарству унутрашњих послова Аустрије, према информацијама сајта "Буре без дна", дошло је до масивног "цурења" података.

Свијет 19.09.2019 | 10:36
Како је дошло до цурења података у Аустрији
У једном писму министарства, до којег је дошао сајт, наводи се да су екстерни програмери имали неконтролисани приступ ка 76 милиона полицијских података.

Међу подацима до којих су могли доћи биле су пријаве полиције, протоколи о саслушању сведока и осумњичених, тајна документа, национални и међународни криминалистички подаци, као и информације из Шенгенског информативног система.

Екстерни програмери, према том писму, могли су без икаквог надзора да погледају податке које су год желели.

Занимљив податак писма је да су све претраге података и активности које су уследиле директно на датотеку остале без протокола, и да није био могућ надзор надлежних.

Многи административни програми министарства се постављају и сервисирају од стране екстерних предузећа. Техничари, према процедури рада требало би детаљно да протоколишу своје радове.

Међутим, интерни мејл министарства указује да су програмери једног екстерног ИТ предузећа могли, очигледно, годинама, да користе датотеку Министарства, без надзора.

Навише инстанце министарства су ову "рупу" затвориле у марту ове године.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ђорђе

19.09.2019 08:40

Намјерно, креће се на "Балканске Бандитосе", који подривају Европу и Америку, а сарађују са Русијом, Ираном, Турском и Итд. Почело је....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2019 09:32

мозда им је Проинтер правио софтвер. Шпирић тамо има везе, он зиви вецином у Бецу. У БиХ додје само д а покупи лову од мита и корупције.

Name

А

19.09.2019 12:07

неби ме зацудили и то! хоботница пипке и по бијелом свијету развукла се 30 година хара овим просторима балканским